Nedavna aktivnost

Ovaj prikaz aktivnosti se sam obnavlja   

 1. Danas
 2. priznavanje diplome

  Je li sve to polazete skupa ili idete na faks s ostalim studentima polagati? Svi ti ispiti su bili relativno benigni, ispot iz skolske medicine je bio samo napisati nekakav esej, a ova ostala tri su prakticki baza. Iz etike nije bilo usmenog, samo pismeni.
 3. Maturanti generacije 2017/2018

  1750N je točno prema rješenju.Hvala ti!
 4. Filmovi koje ste gledali u zadnje vrijeme

  Kad se već spominje mjuzikl The Greatest Showman Nikad toliko emocija za vrijeme gledanja mjuzikla kao kod ovog
 5. Maturanti generacije 2017/2018

  Idem sutra na ispit iz njemačkog jezika ( A razina) Zanima me da li netko zna za neke primjere eseja i da li je potrebno napisati naslov (za temu eseja) ?
 6. Maturanti generacije 2017/2018

  To ides preko energija energiju na pet metara visine mgh je jednaka radu otpora vode a rad je jednak sila puta put Mgh=Fot puta s 70x10x5=Fot x 2 Fot=1750N Neka me neko ispravi ako san krivo ali msl da ovako ide
 7. Maturanti generacije 2017/2018

  Jel zna netko rješiti ovaj zadatak? Čovjek mase 70kg skoči s visine 5m i zaustavi se 2m ispod vode.Kolika je sila koja ga je zaustavila?
 8. MEF Zagreb Pitanja Iz Mkbk 1

  Al bez tipa ovih fotki Pitanja 2013-2018 iz komentara (za print laksi).docx
 9. MEF Zagreb Pitanja Iz Mkbk 1

  Iz 2017. 1. - word i 2. - slike Kolkvij 1. 2017.docx
 10. MEF Zagreb Pitanja Iz Mkbk 1

  S kolokvija 2018. Prvi nemam lol Drugi kolokvij: 1. Racunski zadatak - unesemo 50 g secera u organizam. Nakon 1 sat ostane 0,18 toga u organizmu. Zadan je k. Treba izracunati vrijeme kad se konc glukoze smanji na 6,7 mmol/dm3. Prvo je potrebno izracunat pocetnu konc koja je dosla u krv. To mozemo prema jednadzbi : 0,18 c(glukoze) = A0 * e^(-kt) C izracunate iz ovih 50 g i zadanih 5 L krvi Ugl s A0 izracunatim ponovno stavite u jednadzbu: 6,7*10^-3 = A0 e^-kt Dobije se da je t = 106 min 2. Racunski zadatak. Isto ko s Vukelickinog seminara (ono s laktatom piruvatom) Kvaka je da ispadne pozitivan deltaG . 3. Poredati posttransl mod kolagena - signalni peptid, hidroksilacija, glikozilacija, trostruka uzvojnica 4. Kako se posttranslacijski modificira asparagin. - glikolizira se 5. Ugl crtez ciklizirane uronske kiseline i treba zaokruziti sto je to 6. Sto vrijedi za mioglobin i hemoglobin - razlicita krivulja zasicenosti kisikom 7. Sto ne vrijedi za alost enzim - podvrgava se MM jednadzbi 8. Prepoznati kolin 9. Sto nema u st membrani - lipoproteini 10. Sto je tocno za peptidnu vezu - kovalentna veza s karakterom dvostuke veze 11 Bila je laktoza - sto je tocno - slobodna hemiacetilirana skupina je na glukozi 12. Pridruziti aminokiseline i interakcije koje imaju Arginin glutamin - nabojna Leucin i fenilalanin - hidrofobna Serin i treonin -vodikova 13. Sto utjece na fluidnost membrane - kolesterol i vrste masnih kiselina u fosfolipida 1. Linewear Burkov dijagram iz cega se mora odrediti vmax (sjeciste s x osi je bio neki lijepi broj), dobije se 4 2. Koje je dokazivanje secera bilo s kiselinom - seliwanoff s fruktozom 3. Racunski zadatak - isto ko na vjezbi - odredivanje konc Cl- sa titracijom utrosenom Hg(NO3) 4. Bio je crtez ksiloze - koje reakcije daju pozitivnu reakciju - Bial i Benedict 5. Kod spektrofotometrijske metode odredivanja lipidnih peroksida sto reagira : malondialdehid i tiobarbiturna 6. Sto je netocno kod odredivanj peroksidnog broja 7. Riboza i sto nastaje u reakciji s Trommerovim reagensom - treba zaokruziti skicu ribonske kiseline 8. Kako cemo dokazati laktozu: u luznatom okruzenju nastaje crveno smedi produkt 9. Supstrat u reakciji s alkalnom fosfatazom - pnpp 10. Sto je nedifuziblni Ca - vezan na proteine
 11. Jučer
 12. priznavanje diplome

  Pozdrav, Trebalo bi da polazem etiku, skolku medicinu, psiholosku medicinu i obiteljsku, radi nostrifikacije... ima li neko neki savet?
 13. Maturanti generacije 2017/2018

  naruci koju oces svi su zadatci uglavnom isti osim sto u novoj imas ove novije prijemne , koja ti je jefitnija tu uzmi haha
 14. Maturanti generacije 2017/2018

  U novoj imas po 120 pitanja iz svakog predmeta + cijeli prijemni 2015. i 2017. Pa mozda ipak bolje to posto je svjezije?
 15. Maturanti generacije 2017/2018

  Ne znam iskreno, nemam staru, a ovu jos nisam ni otvorio
 16. Maturanti generacije 2017/2018

  jel bolje da onda narucim tu nego onu staru?
 17. MEF Zagreb Pitanja S Testova I Pismenog Ispita

  P2, 2. rok (18.6.2018.), sastavljao je Tomas. Iz svega je bilo podjednako pitanja, možda malo više iz ženskog spolnog, a 3 su bila obdukcijska. Bilo je baze i isplati se proći ju, ali bilo je puno novih pitanja. Sretno!!! P.S. Nemojte zakasniti na slike jer vam ih vjerojatno neće ponovno pustiti na prezentaciji haha P2 18.6.2018..docx
 18. Zmija il medvjed?

  Jel zmija otrovnica il ne?
 19. Maturanti generacije 2017/2018

  Iskreno se nadam da nece ni za Zg ni za St Jest
 20. Maturanti generacije 2017/2018

  https://www.medicinskanaklada.hr/zadatci-za-upis Jel iko mozda zna jel ovo novo izdanje prirucnika za prijemni?
 21. Maturanti generacije 2017/2018

  Sta mislite oce li ove godine trebati vise ili manje bodova?
 22. EKG - Primjer 18

  Upotrijebite metodu od 12 koraka i pokušajte sami dokučiti odgovore prije nego pogledate rješenje! 42-godišnjaka na hitnu dovodi žena, koja kaže da ima naglo počeli substernalni pritisak. Kaže da je prethodna dva tjedna imao viralni sindrom sa simptomima gornjeg respiratornog trakta, vrućicu i mijalgiju. Na fizikalnom pregledu, sistolički tlak mu je 70, vratne vene su distendirane, te je zbunjen i dezorijentiran. Stavi se arterijska kanila koja pokazuje sistolički tlak između 65 i 85, koji varira s udisajima. Slijedi EKG. EKG pokazuje pravilni ritam frekvencije 88 otkucaja u minuti. Postoji P val prije svakog QRS kompleksa, i PR interval (0,16 s) je stabilan. P val je pozitivan na odvodima I, II, aVF i V4-V6. Trajanje QRS kompleksa je normalno (0,08 s), i os je normalna, između 0 i 90 stupnjeva (pozitivan QRS kompleks na odvodima I i aVF). QT/QTc intervali su normalni (280/340 ms). Na svim odvodima zamjećuje se elevacija J-točke i ST segmenta, osim na odvodu aVL, a depresija ST segmenta na odvodu aVR zapravo je elevacija ST segmenta. Nema recipročnih depresija ST segmenta. Elevacija J točke iznosi do 6 mm (odvod V4), a ST segment zadržava svoju normalnu konkavnu morfologiju. Valja zamijetiti i činjenicu da T valovi imaju svoj normalni asimetrični uzorak (sporiji uspon i brži pad). Ovaj EKG tipičan je za perikarditis, koji zahvaća epikardijalni perikard i površinu miokarda (povezan je s miokarditisom). Iako se ne vidi uvijek s perikarditisom, postoje dokazi depresije PR segmenta na odvodima II i aVF. Postoje i znakovi hipertrofije lijevog ventrikula, s R valom na odvodu V5 koji je visok 28 mm. EKG nalazi povezani s perikarditisom uključuju: difuznu elevaciju ST segmenta. ST segmenti zadržavaju normalnu konkavnu morfologiju bez obzira na visinu elevacije ST segmenta ili trajanje simptoma. Nema recipročnih depresija ST segmenta. T valovi su normalni (asimetrični) Mogu se vidjeti depresije PR intervala Mogu se javiti inverzije T vala nakon što se ST segment vrati na izoelektričnu liniju. Promjene s perikarditisom valja razlikovati od onih koje vidimo s akutnim infarktom miokarda, pri kojem su elevacije ST segmenta lokalizirana, morfologija ST segmenta postaje konkavna, spajajući se s T valovima, T valovi su rano u razvoju ovično simetrične konfiguracije i recipročne se depresije ST segmenta obično vide u drugim odvodima. Nema indikacije za perkutanu koronarnu intervenciju, no može se javiti hemodinamska nestabilnost, obično zbog velike perikardijalne efuzije koja rezultira tamponadom. Nalazi tamponade uključuju distenziju vratnih vena, hipotenziju i tihe srčane tonove (Beckova trijada), te pulsus paradoxus pad sistoličkog tlaka veći od 10 mmHg tijekom inspirija.
 23. Maturanti generacije 2017/2018

  zna li netko koliko je prosle godine imao zadnji u splitu
 24. Prošli tjedan
 25. MEF Zagreb Kirurgija - pitanja s pismenog i usmenog ispita

  Rok 20.06.2018 kirurgija 20.06.2018.doc
 26. Zmija il medvjed?

  Omanji medvjed i velika zmija, mislim da je jasno o kojim specimenima se radi.
 27. Zmija il medvjed?

  Koliki je medvjed? Kolika je zmija? Koji species?
 1. Prikaži više aktivnosti