Prijedlozi za skriptu iz organske kemije
Započeo(la)
~Sentinel~
, Oľu 03 2006 08:52
13 odgovora na temu
Poslano 03 Oľujak 2006 - 08:52
Jednostavno je... Učili ste iz ove skripte, shvatili da nešto nedostaje (ili da nešto što ste učili na kraju uopće nije bilo potrebno), stoga pomozite kolegama, dajte prijedlog i mi ćemo se potruditi poboljšati stvari.
Isto tako, ako imate neke 'handoute' koji su Vam bili korisni, PODIJELITE IH!
Svaka je sugestija dobrodošla!
Isto tako, ako imate neke 'handoute' koji su Vam bili korisni, PODIJELITE IH!
Svaka je sugestija dobrodošla!
Poslano 03 Oľujak 2006 - 08:56
Ukoliko naiđete na nekakvu pogrešku, pa bila ona i samo tiskarska, molim Vas da nam to ovdje prijavite, pa da možemo popraviti. Tako možemo najbolje korigirati netočnosti i, nadamo se, postići zadovoljavajuću kvalitetu.
Unaprijed hvala svima!
Unaprijed hvala svima!
Poslano 27 Kolovoz 2006 - 04:25
Ja bih izbacio onu lekciju skroz na početku o atomu ugljika te o alkanima, alkenima i alkinima iz prostog razloga jer su to manje-više svi usvojili u četvrtom razr.
Zatim kroz cijelu skriptu se protežu reakcije koje se događaju u EPRUVEti, to treba izbaciti i navesti ono što se događa u organizmu.
Zatim nepotrebno je poglavlje o nukleinskim kis, kada postoji u biokemiji (tu treba nova knjiga,a ne KARLSON).
...
.....
Zatim kroz cijelu skriptu se protežu reakcije koje se događaju u EPRUVEti, to treba izbaciti i navesti ono što se događa u organizmu.
Zatim nepotrebno je poglavlje o nukleinskim kis, kada postoji u biokemiji (tu treba nova knjiga,a ne KARLSON).
...
.....
Poslano 10 Siječanj 2007 - 03:03
Kako hoćeš... bolje ovdje, ali prijavljuj onda greške iz moje skripte, a ne ove 'katedarske', valjda je to jasno? One njihove znam napamet.
Poslano 14 Svibanj 2009 - 10:57
Tvoja skripta bila bi ona koja se nudi na Perpetuumu, valjda?
Str 53/54: AMINOKISELINE
Trp - fali dvostruka veza u peteročlanom prstenu.
Arg - krivo nacrtan. Skupina =NH2+ treba doći na C, a nacrtana je na N, koji onda ispada peterovalentan (a C dvovalentan)...
Str 38: ALDEHIDI I KETONI
Adicija alkohola. Napisana je jednadžba reakcije aldehida i alkohola. Produkt je dobro napisan (poluacetal), ali je kao reaktant nacrtan keton. Točnije, piše da je aldehid, ali je keton nacrtan.
Str 19: ALKANI
Piše „prca četiri člana...“ umjesto „prva četiri člana“ – ali kaj se mene tiče ostavi to, bar se čovjek može nasmijati dok uči
Str 53/54: AMINOKISELINE
Trp - fali dvostruka veza u peteročlanom prstenu.
Arg - krivo nacrtan. Skupina =NH2+ treba doći na C, a nacrtana je na N, koji onda ispada peterovalentan (a C dvovalentan)...
Str 38: ALDEHIDI I KETONI
Adicija alkohola. Napisana je jednadžba reakcije aldehida i alkohola. Produkt je dobro napisan (poluacetal), ali je kao reaktant nacrtan keton. Točnije, piše da je aldehid, ali je keton nacrtan.
Str 19: ALKANI
Piše „prca četiri člana...“ umjesto „prva četiri člana“ – ali kaj se mene tiče ostavi to, bar se čovjek može nasmijati dok uči
Poslano 14 Svibanj 2009 - 10:59
Goddamnit
Popravila bih, ali sam izgubila originalni word fajl
Popravila bih, ali sam izgubila originalni word fajl
Poslano 16 Svibanj 2009 - 12:57
Ilay je rekla da se *navodno* i na pdf-u može mijenjati tekst.. ili selektirati pa prebacivati u Word... Ja stvarno ne znam, totalni sam tutlek za pdf-ove
Ja mislim da je jedina "opasna" greška triptofan. Jer za arginin čovjek skuži da ne štima, kad ga gleda, pa ode negdje drugdje tražiti točnu strukturu; ali kod triptofana ti ne upadne odmah u oči. Ovo za keton/aldehid se ne brini, ako čovjek kuži bit reakcije sam će ju točno nacrtati. A ono s "prca" je jednostavno simpatično...
Poslano 16 Svibanj 2009 - 02:11
Da, može se editirati pdf s Adobe-ovim professional paketom.
Najpametnije bi bilo da mi to šutnemo u neku .html verziju, ili komplet na wiki, pa vi popravljajte što ne štima, kada popravite što uočite, onda fino eksportiramo u pdf i stavimo za download ovdje.
Tako mogu onda dodati neke kliničke boxeve koje sam odavno htjela dodati.
Najpametnije bi bilo da mi to šutnemo u neku .html verziju, ili komplet na wiki, pa vi popravljajte što ne štima, kada popravite što uočite, onda fino eksportiramo u pdf i stavimo za download ovdje.
Tako mogu onda dodati neke kliničke boxeve koje sam odavno htjela dodati.
Poslano 16 Svibanj 2009 - 02:35
To bi bilo dobro... Grešaka i nema tak puno (ja sam za sad samo ove našla, a prošla sam već 80 stranica... ako ih i ima još, meni nisu upale u oči), vjerojatno se ne bi prečesto trebala raditi nove pdf verzija.
Poslano 16 Svibanj 2009 - 03:11
All righty...
http://www.perpetuum...organske_kemije
Tu tekst sada ubacujem, razdvajam po poglavljima, ali slike kada ću ubaciti komplet, ne mogu obećati... Bit će posla i oko tablica.
Tko hoće pomoći, samo neka javi nick na wikiju, da stavim dopuštenje za uređivanje.
Lektura je prijeko potrebna.
http://www.perpetuum...organske_kemije
Tu tekst sada ubacujem, razdvajam po poglavljima, ali slike kada ću ubaciti komplet, ne mogu obećati... Bit će posla i oko tablica.
Tko hoće pomoći, samo neka javi nick na wikiju, da stavim dopuštenje za uređivanje.
Lektura je prijeko potrebna.
Poslano 17 Svibanj 2009 - 04:45
Been thinkin'. Again.
Tamo po topiku se stalno provlači izjava da je "teško izdvojiti bitno od nebitnog." Anyway, palo mi na pamet - interni simboli. Recimo, možemo podnaslove označavati zvjezdicama - * za ono što je manje važno, *** za one koje moramo znati, tj. ono što se često pojavljuje na ispitima.
Btw. koji nered s konverzijom iz pdf-a
Tamo po topiku se stalno provlači izjava da je "teško izdvojiti bitno od nebitnog." Anyway, palo mi na pamet - interni simboli. Recimo, možemo podnaslove označavati zvjezdicama - * za ono što je manje važno, *** za one koje moramo znati, tj. ono što se često pojavljuje na ispitima.
Btw. koji nered s konverzijom iz pdf-a
0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika