Skoči na sadržaj

O Perpetuumu

• Please log in to reply
Nema odgovora na temu

#1 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6893 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 04 Srpanj 2006 - 01:51

Kao prvo, treba razjasniti da mi nismo nikakva službena udruga niti to želimo biti, i to iz nekoliko razloga. Prvi je svakako taj da nećemo dopustiti da nas netko 'kontrolira', kao što kontrolira ostale udruge, jer to za sobom nosi cenzuru. Cenzura i pritisak postoji svugdje, od službenog foruma Medicinskog fakulteta, pa do STUDMEFa i Medicinara (osjetila sam na vlastitoj koži sve ove oblike). Praktički se može reći da smo nastali prije točno četiri mjeseca, i to iz revolta. Za registraciju ne trebate službeni mail, znači da možete biti anonimci, i to je najbolji način da se izbjegne dobivanje nečega 'preko veze'. Takav se način razmišljanja previše uvukao u naše društvo, i to ćemo pod svaku cijenu pokušati izbjeći, da bar probamo dati nešto onima koji stvarno žele raditi. Uz ostale inicijative.

Odabrali smo da budemo NEOVISNI, s nadom da će netko na fakultetu prepoznati dobre ideje. To je sve što trebamo. U ovo smo uložili svoj novac, kada se malo razvijemo, pokušat ćemo sa sponzorima i to je to.

Što se tiče suradnje s ostalim udrugama, službeno je za sada nema, ali smo svi na Perpetuumu članovi nekih udruga,  moj matični je STUDMEF, pa zatim Medicinar i CroMSIC, dok su 'Rale' i 'Piratron' također u STUDMEFu. 'Mercury' studira grafički dizajn, tako da nam je ona potpora s te strane. Za neku ozbiljniju suradnju ipak je potrebno malo više vremena od 4 mjeseca. Ali sigurno neće izostati.

Koje projekte imamo iza sebe? Pa, prvi projekt je bila skripta iz organske kemije, koja ima negdje oko 160 stranica, po broju downloada od negdje 260 može se reći da je skinuo svaki student prve godine (koristi se i na PMFu). Trenutno radimo na aplikaciji iz anatomije, stavljena je za sada u zatvoreni dio weba. Slažete se da je i sam Perpetuum zapravo jedan ogroman projekt?

Definitivno najvažniji i najveći projekt je ovaj na kojem sada također radimo , trebao bi biti dugoročan... Sigurna sam da smo ga itekako sposobni iznijeti, jer smo spremni raditi i surađivati, već imamo i dovoljno potpore...

Toliko za sada,
~Sentinel~

P.S. Postoji pričica o nastanku ideje Perpetuuma, koju moram podijeliti. Naime, nas troje (Piratron, Lu i ja) učili smo biokemiju, i to baš poglavlje u kojem se spominje perpetuum mobile, u dva ujutro, noć prije ispita... Koliko me sjećanje služi, netko je rekao da smo nešto kao perpetuum mobile, samoinicirani i samoobnovljivi, i da trebamo stvoriti nešto gdje ćemo dijeliti iskustva s fakulteta s kolegama... I to je bilo to, pola godine poslije, imamo Perpetuum. Naravno, svi troje smo prespavali ispit.

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika