Napravila sam neke materijale za koje mislim da bi vam mogli pomoći u svladavanju prepreke zvane anatomija. Malo da pojasnim, što se tiče kralježnice - tablica je napravljena kako bi vam omogućila učenje po principu uspoređivanja, što je dosta bitno za anatomiju, pogotovo kada dođete do topografije. Što se tiče mišića - stavljeni su mišići u okviru ovog tjedna i to tako da su navedeni u tablici mišići koji kreću sa scapulae i završavaju na humerusu. Mišići ispod tablice hvataju se na scapulu, ali nisam pisala na što se hvataju osim nje, već sam se koncentrirala isključivo vezano uz kosti koje ste radili u prvom tjednu. Iako to nije profi djelo, nadam se da će biti od pomoći. Ukoliko bude problema u snalaženju, slobodno mi se javite na pp.
Ne bojte se anatomije. Ona je lijep predmet samo ako se s njom upoznate i zbližite. Prijeć ćete preko tog početnog straha ukoliko nađete svoj vlastiti način učenja. Preporučam puno crtanja, puno bojica, flomastera, pravljenja mapa, konceptića....Nemojte se obeshrabriti ukoliko dođete do faze ˝krkljanac˝ ,tj.nije mi jasno.
Hang in there.
Učite!!!!!!!!!!
SYSTEMA_ARTICULARE.pdf 51,95K
453 puta preuzeto
SYSTEMA_MUSCULORUM.pdf 80,1K
296 puta preuzeto
SYSTEMA_SKELETALE.pdf 43,96K
328 puta preuzeto
zglobovi.pdf 7,14MB
271 puta preuzeto
Anatomija kralješnice.pdf 3,28MB
358 puta preuzetoVekili's handouts - zdjelica
Pelvis_table.pdf 14,41K
230 puta preuzeto
Pelvis_atlas.pdf 886,64K
210 puta preuzeto
Misici noge.pdf 122,33K
283 puta preuzetoMišići ruke tablica (by Mirax)
Mi-ici ruke.pdf 140,46K
231 puta preuzeto
Jezgrekranijalaca, kranijalniživci, moždane komore, parasimpatički gangliji mozga.pdf 412,68K
372 puta preuzeto
Trigonum caroticum, fascije vrata, parafaringealni prostori i truncus sympatheticus vrata.pdf 1,76MB
221 puta preuzeto
Trigonum submandibulare.pdf 358,57K
194 puta preuzeto
Mesenterium_i_razvoj_probavne_cijevi.pdf 96,19K
215 puta preuzetoFolder sadrži:
Arterije i zglobovi
Formatio reticularis
Prsni koš
Jezgre hipotalamusa
Jezgre moždanih živaca
Jezgre Talamusa
Mišići međice