Skoči na sadržaj

Izborni predmeti

• Please log in to reply
330 odgovora na temu

#1 Gost_studošica_*

Gost_studošica_*
  • Guests

Poslano 27 Oľujak 2007 - 10:00

POPIS IZBORNIH PREDEMTA:

1. Algoritam reanimacijskog postupka u djece (voditelj: doc.dr.sc. Ljiljana Popović)

2. Anorganske tvari u biološkim procesima (voditelj: prof.dr.sc. Jasna Lovrić)

3. Biologija stanice (voditelj: prof.H.Banfić)

4. Čovjek i okoliš (voditelj: prof.dr.sc. Ratimir Klepac)

5. Epidemiologija, simptomatologija i prva pomoć kod otrovanja otrovnim morskim životinjama i životinjama otrovnicama (voditelj: mr.sc. Neda Pjevač)

6. Funkcionalna genomika kroničnih i zloćudnih bolesti (voditelj: Doc.dr.sc. Rajko Kušec, dr.sc. Fran Borovečki)

7. Gospodin Horvat ide doktoru (voditelj: prof.dr.sc. Vesna Vidović)

8. Kako primijeniti Hipokratovu zakletvu? (voditelj: prof.dr.sc. Jadranka Mustajbegović)

9. Liječnici i njihovi suradnici (voditelj: doc.dr.sc. Selma Šogorić)

10. Medicinska antropologija (voditelj: prof.dr.sc. Pavao Rudan)

11. Molekularna biologija u medicini (voditelj: prof.dr.sc. Floriana Bulić-Jakuš)

12. Osnove informatike (voditelj: prof.dr.sc. Jadranka Božikov, Prof.dr.sc. Josipa Kern)

13. Palijativna skrb i rehabilitacija onkološkog bolesnika (voditelj: prof.dr.sc. Nikola Đaković)

14. Planiranje obitelji (voditelj: prof.dr.sc. Vesna Jureša)

15. Potencijali membrane (voditelj: doc.dr.sc. Mirza Žižak)

16. Specifične značajke rada primarnog liječnika (voditelj: doc.dr.sc. Sanja Blažeković-  Milaković)

17. Što i kako učiti na medicini? (voditelj: doc.dr.sc. Gordana Pavleković)

18. Usporedbna anatomija 1 (lokomotornog, dišnog i krvožilnog sustava)  (voditelj: prof.dr.sc. Dubravko Jalšovec)

19. Usporedbna anatomija 2 (probavnog, mokraćnog, spolnog te živčanog sustava i osjetila)  (voditelj: prof.dr.sc. Dubravko Jalšovec)

Ovu poruku uredio(la) je Tomato: 12 Studeni 2010 - 05:26

#2 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 27 Oľujak 2007 - 11:49

Pregledaj porukustudent je na Mar 27 2007, 11:00 PM rekao:

:yay: Bok svima! Može mi netko reći koji su izborni predmeti na prvoj godini ok, a koje trebam "izbjegavati"? :o ) Kako se biraju?
Hvala!

Birate blok izbornih koji se sastoji od tri ili dva predmeta, ovis koliko koji nosi ETSC bodova. A morate skupit 6 bodova.
Koliko ja znam kod biranja bloka izbornih prednost imaju oni koji su bili bolje rangirani na razredbenog ispitu (znam, zvuči glupo, to je i njima jasno, al kad ne znaju smisli bolje riješenje).
Najlakši su ove ludosti sa Štampara. Iako moraš ići na seminare.
NAjviše boraviš na faxu na biologiji stabice koja nosi 3 ETSC boda i koja je najkvalitetniji izborni na prvoj godini. O tome će ti nešto više reći Sullen girl.

A birat ćete ih negdje u petom mjesecu. Tako je bar bilo prošle godine.

#3 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 27 Oľujak 2007 - 11:57

Psihološka je zaseban predmet.
Ah, da... dr. Katy Holmes :rolleyes:

#4 Gost_Ben Sirah_*

Gost_Ben Sirah_*
  • Guests

Poslano 29 Oľujak 2007 - 03:18

ili kao vrijeme za ucenje anatomije i ostalih zaostataka.. :)  nazalost..

ti izborni mi se uglavnom svi cine zanimljivi, bit ce mi zao sto cu neke morat izostavit.. :(

#5 Gost_optimus_*

Gost_optimus_*
  • Guests

Poslano 29 Oľujak 2007 - 09:09

Evo vam izborne za ovu godinu:

1.blok

Pjevac: epidem. simptomatika..., Sto i kako uciti na medicini; Pavlekovic, Palijativna skrb i rehabilitacija onkoloskih bolesnika; Đaković, Funk. aspekti pušenja, Klepac

2.blok.
Biologija stanice;Banfić, spec. znacajke rada primarnog liječnika; Blažeković-Milaković, epid. simptomatika; Pjevač

3.blok
Kako primjeniti hipokratovu zakletvu, Anorganske tvari u bioloskim procesima, Molekularna biolg. u medicini, Planiranje obitelji

4.blok
Funkcionalna genomika neurodegenerat. bolesti, Mol. biologija u medicini, Anorganske tvari u biolosk. procesima, Što  kako uciti na medicini

5.blok
Gospodin Horvat ide doktoru, Medicinska antropologija, Osnove informatike

6.blok
Liječnici i suradnici, Čovjek i okoliš, Usporedna anatomija :DD:

svi blokovi su od 19.6 do 14.07

#6 felisleo

felisleo

položio patologiju

• +Members
  • 922 poruka
  • Sveučilište:Univ. Of Zagreb Medical School
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 29 Oľujak 2007 - 09:19

Ovo neki inside info kolega? :P

#7 2High

2High

kupio patologiju

• +Members
  • 430 poruka
  • Sveučilište:MEF ZG
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 29 Oľujak 2007 - 09:41

5. blok je za mene... lol... sam zato jer ima ovu informatiku za "invalide"... lol... tak da ne trebam ništ učit za nju...

Al kaj se ja uzbuđujem kad budem vjerojatno dobil 6. blok... usporedna anatomija :(  :(  :(  kaj se tu uči!? Kak svinje izgledaju u usporedbi s čovjekom...  zakaj ovca nema onu stvar??? I takve stvari!?

Ko to uopće vodi!?

Makar nije bed 6. blok... mislim da je to valjda najlakši blok ak izuzmeš anatomiju... koju isto vjerojatno neće tolko forsirat... al ipak... anatomija 4 life... :D lol :D

#8 Tindi

Tindi

kupio patologiju

• +Members
  • 181 poruka
  • Spol:Female
  • Interesi:Horse-back riding, scuba diving,sailing, capoeira, bungee jumping, riding my scooter, foreign languages (english, german, spanish), playing piano, and becomin a doctor one day ofcourse :)
  • Sveučilište:Medicinski fakultet u Zagrebu
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 29 Oľujak 2007 - 10:33

eto da te usrećim ;)

mislim da ti to vodi Jalšovec :)

#9 hindoo

hindoo

položio patologiju

• +Members
  • 654 poruka
  • Sveučilište:Zagreb
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 30 Oľujak 2007 - 01:40

Jučer sam bio na sajmu fakulteta i pricao sam sa tajnicama o izbornim predmetima

rekle su mi da se neće još moći birati, tamo negdje tek za dva tjedna, da se neće birati po rang listi... da se prijavljuju preko studomata... što znači da sad svaki dan treba ići u referadu i ispitivati kad ce to bit i prijavit ono što želiš

#10 Gost_voajer_*

Gost_voajer_*
  • Guests

Poslano 02 Travanj 2007 - 04:15

ne 5. blok!!!  :o osim ako ti ne ostane ni jedan predmet za ljeto i jesen jer si cijeli dan na faksu i nista neces stici uciti!

#11 Black_Dog

Black_Dog

20th Century Boy

• VIP
  • 3087 poruka
  • Interesi:It's only rock and roll and I like it...
  • Sveučilište:MEF ZG
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 02 Travanj 2007 - 05:45

Koji blok uzima najmanje vremena, i ima li koji od njih na kojeg takoreć i ne triba dolazit???

#12 Tilia˘cordata

Tilia˘cordata

brisačica prašine sa servera, meštar o' tabličnih prikaza

• +Members
  • 1414 poruka
  • Spol:Female
  • Interesi:Žestoko se provesti on this lovely journey called life...
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 02 Travanj 2007 - 08:33

Pregledaj porukuBlack_Dog je na Apr 2 2007, 06:45 PM rekao:

Koji blok uzima najmanje vremena, i ima li koji od njih na kojeg takoreć i ne triba dolazit???
Ja sam bila na 4...čini mi se 4...tamo gdje je funkcionalna genomika neurodegenerativnih bolesti...
sića što moraš napravit,malo vremena oduzme,,,jako ok izborni.

#13 Gost_tincha_*

Gost_tincha_*
  • Guests

Poslano 21 Lipanj 2007 - 06:57

eej....ja imam jedno vrlo jednostavno pitanje...ima ko esej od prošle godine za izborni  predmet kako primjeniti hipokratovu zakletvu.???pa da udjeli jadnoj brucošici   :P

#14 Gost_charolastra_*

Gost_charolastra_*
  • Guests

Poslano 25 Lipanj 2007 - 04:42

zna netko kad i gdje se odrzava predmet gospodin horvat ide doktoru? pocinje 26.6., ali u koliko sati...? jel to na rebru? tako je to kad se podaci o izbornima ne napisu na vrijeme..:/

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika