Skoči na sadržaj

perpetuum kao udruga

• Please log in to reply
12 odgovora na temu

#1 hindoo

hindoo

položio patologiju

• +Members
  • 654 poruka
  • Spol:Male
  • Sveučilište:Zagreb
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 29 Travanj 2007 - 08:59

Evo, o ovome sam razmišljao još davno, kad sam se prvi put počeo pojavljivati na forumu.

Pričao sam s frendom, kaže da u Hrvatskoj uopće nije teško napraviti udrugu, treba ti domovnica i nešt malo para za takse... A može se dobiti puno, pa ćak i izvuči neke novce za buduće projekte.

Ovu poruku uredio(la) je hindoo: 29 Travanj 2007 - 09:06

#2 mianmar

mianmar

položio patologiju

• +Members
  • 726 poruka
  • Sveučilište:Mef st
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 30 Travanj 2007 - 09:43

Mislim da je Senty davno objasnila zašto ne želi da Perpetuum bude udruga. Sad ne znam kakvo je mišljenje danas kad je perpetuum izrastao u ogroman forum...

#3 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 30 Travanj 2007 - 12:23

Da, nažalost.... :(

#4 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6893 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale

Poslano 30 Travanj 2007 - 02:14

Ja sam sort of rekla da ne želim da Perpetuum bude udruga na fakultetskoj razini, jer to znači onda da smo u nadležnosti fakulteta, a ovaj forum i ono što se na njemu piše i objavljuje nitko kontrolirati neće.

Ja se pitam koje su beneficije koje možemo dobiti ako se prijavimo kao fakultetska ili državna udruga? Kao fakultetska vjerojatno bismo imali pravo prijaviti neke projekte, ali bismo i navukli sebi probleme zbog primjerice zbog ovih pitanja koje objavljujemo, a ona su pod autorskim pravom. Čujte, većina ne bi reagirala, ali uvijek se nađu oni ljubomorni i malo 'ćaknuti'. Srećom ne čačkaju puno ovuda.

Ne znam, ako netko može navesti još što pro/contra...

#5 hindoo

hindoo

položio patologiju

• +Members
  • 654 poruka

Poslano 30 Travanj 2007 - 04:30

Pregledaj porukuSullen Girl je na Apr 30 2007, 02:14 PM rekao:

Ja sam sort of rekla da ne želim da Perpetuum bude udruga na fakultetskoj razini, jer to znači onda da smo u nadležnosti fakulteta, a ovaj forum i ono što se na njemu piše i objavljuje nitko kontrolirati neće.

Ja se pitam koje su beneficije koje možemo dobiti ako se prijavimo kao fakultetska ili državna udruga? Kao fakultetska vjerojatno bismo imali pravo prijaviti neke projekte, ali bismo i navukli sebi probleme zbog primjerice zbog ovih pitanja koje objavljujemo, a ona su pod autorskim pravom. Čujte, većina ne bi reagirala, ali uvijek se nađu oni ljubomorni i malo 'ćaknuti'. Srećom ne čačkaju puno ovuda.

Ne znam, ako netko može navesti još što pro/contra...

Ajd, ja ću ispitati tog frenda, on stvarno ima iskustva s osnivanjem različitih poduzeća/udruga, sklapanja izbornih listi, pa mislim da bi on to mogao znati...

#6 Gost_Felix_*

Gost_Felix_*
  • Guests

Poslano 30 Travanj 2007 - 05:44

Pregledaj porukuhindoo je na Apr 30 2007, 05:30 PM rekao:

Ajd, ja ću ispitati tog frenda, on stvarno ima iskustva s osnivanjem različitih poduzeća/udruga, sklapanja izbornih listi, pa mislim da bi on to mogao znati...
Gle nije problem u osnivanju udruge. Za osnivanje udruge ti treba 1dan. Nego je stvar u tome sto konkretno perpetum moze dobiti iz toga... :)

#7 hindoo

hindoo

položio patologiju

• +Members
  • 654 poruka

Poslano 30 Travanj 2007 - 09:45

Pregledaj porukuFelix je na Apr 30 2007, 05:44 PM rekao:

Gle nije problem u osnivanju udruge. Za osnivanje udruge ti treba 1dan. Nego je stvar u tome sto konkretno perpetum moze dobiti iz toga... :)

Pa to sam i mislio ispitat...

#8 Gost_Ex Studentica_*

Gost_Ex Studentica_*
  • Guests

Poslano 02 Svibanj 2007 - 03:16

Pregledaj porukuFelix je na Apr 30 2007, 06:44 PM rekao:

možda nešto od ovoga
klik :lam:

#9 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6893 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale

Poslano 02 Svibanj 2007 - 03:59

Bez konkretnog PROJEKTA ne možemo ništa...

Dajte mi malo vremena da razmislim i porazgovaram s nekim ljudima koji bi mogli imati konkretne ideje, tj. savjetovati nas točno u kojem smjeru bi Perpetuum trebao ići... Sada nekako statiramo. Tu je i problem naslovne stranice, imam jednu zamisao što s njom, ali to bi zahtijevalo puno više ljudi koji bi sudjelovali, i ne samo s medicine. Ukoliko bismo se registrirali kao udruga, ali na fakultetu, mogli bismo tražiti novac od Studentskog zbora za takvo nešto, no i sami znate kakvo je tamo stanje, i teško bismo novac ikakav od njih dobili, nespotizam je glavna karika, a i za sport. im nije teško izdvojiti.

Uglavnom, razgovarati, staviti ideje na papir, na kraju i napisati projekt, onda možemo dalje... Zaista mislim da je neki veći projekt, pravi projekt rješenje za Plab.

Ako imate kakva idejna rješenje za te probleme, pišite, za udrugu ćemo lako...

P.S. Hindoo, legendo, hvala ti što razmišljaš o ovome, puno mi znači to. Hvala i svima koji se uključuju u ovu raspravu.  :hug00000:

#10 hindoo

hindoo

položio patologiju

• +Members
  • 654 poruka

Poslano 02 Svibanj 2007 - 10:47

Pregledaj porukuSullen Girl je na May 2 2007, 04:59 PM rekao:

P.S. Hindoo, legendo, hvala ti što razmišljaš o ovome, puno mi znači to. Hvala i svima koji se uključuju u ovu raspravu.  :hug00000:

Nema na ćemu, nego, de ti meni reci, šta da ja radim s onim ključem od kome... Osim da ga kopiram, pa da imam gdje prespavat kad se napijem negdje na šalati ??? :lol2:

A ja ću o ovom problemu oko udruge razmišljat poslije kemije... A ako treba neš za naslovnicu, samo vičite, bar sam pisati sposoban :P

#11 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'

Poslano 03 Svibanj 2007 - 04:49

Pregledaj porukuhindoo je na May 2 2007, 11:47 PM rekao:

Nema na ćemu, nego, de ti meni reci, šta da ja radim s onim ključem od kome... Osim da ga kopiram, pa da imam gdje prespavat kad se napijem negdje na šalati ??? :lol2:

A ja ću o ovom problemu oko udruge razmišljat poslije kemije... A ako treba neš za naslovnicu, samo vičite, bar sam pisati sposoban :P

daj ga meni, Lea i ja si moramo uzeti ceker :devil:

#12 hindoo

hindoo

položio patologiju

• +Members
  • 654 poruka

Poslano 03 Svibanj 2007 - 10:19

Pregledaj porukuRale je na May 3 2007, 05:49 AM rekao:

daj ga meni, Lea i ja si moramo uzeti ceker :devil:

Mislim da bi najbolje bilo da napravim licitaciju za taj ključ...

Tražen je...

#13 Gost_pimp101_*

Gost_pimp101_*
  • Guests

Poslano 17 Srpanj 2007 - 01:24

definitivno perpetuum nebi trebao postat udruga...onda od download linkova i korisnih knjiga nebi bilo vise nista...a nekima ce tek sada trebati... :D

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika