optimus je na May 2 2007, 10:34 AM rekao:
eto ako bi tko bio drag pa rekao nama s prve godine kakav je usmeni iz kemije.
Jeli stvarno treba znati crtat strukture vitamina i kakav je tko na ispitu?
Hvala
Kod
prof. Lovrić prvo dobiješ jedan
jednostavan računski zadatak. Uspješno riješen zadatak ti je uvjet za daljni dio usmenog ispita. Izvučeš karticu s pet pitanja.
Napišeš koncept. I nakon toga te ona nešto pita s tog konecpta što nju zanima.
Nije ništa strašno.
SAVJET: kod nje moraš znati pH i pufere iz onog njenog teksta iz medicinara.
Burger
sve zavisi kakav joj je dan. Uglavnom pita fizikalnu i to najviše elektrokemiju. Ona ti sama da karticu sa pitanjima, po njenom izboru. Kod nje napiši sve što znaš na konceptu i vrlo moguće je da te ništa ne će pitati ako je zadovoljna napisanim.
Biokemiju ne pita (jer ju vjerovatno ne zna

)
Al mislim da će ove godina biti "bolja" nego prošlih godina jer više nema "onoga" koji joj je stalno dahtao za vratom.
Delaš
Hmmm...Zna biti podmukla na usmenom. Najviše ju zanima Karlson. Znači biokemija. I ona isto da računski zadatak prije .
Sertić
od njih svih najblaža, jer je nova. Tako sam čuo po priči od ovih mojih koji su kod nje bili na usmenom na mkbk 2. Ostalo ne znam. Mislim da je ona bingo na usmenom.
E sad dolazi na red trolist novih ispitivača kojima će ovo biti premijera.
Vukelić & Kalanj-Bognar ft. Foretić
To ćete sami otkrit kakve su (pa to podijeliti ovdje sa ostalim kolegama). Mislim da su one na usmenom iste kao na seminaru. Pa valjda po tom principu. Fakat ne znam. Ali ti mogu reći je doc. Kalanj -Bognar od njih tri najbolja, najpristupačnija. Bar koliko sam ju ja imao priliku upoznati.
I da, moraš znati crtati/pisati te strukture (organski spojevi, koenzimi obavezno, vitamini).
Dobro nauči one grafove kod enizmske kinetike.
Kao što vidiš žene vladaju katedrom i mislim da je to dobro.
Stoga, nemaš se razloga bojati, uči/ponavljaj i bit će sve ok...
Ako imaš još kakvih pitanja samo pitaj..
Do slušanja....