OBAVEZNO da se otvori podforum za filozofiju/religiju/etiku!!!!
TO čekam svo ovo vrijeme!!! Ovako samo svratim do foruma, vidim neke budalaštine na kosorki, par nazoviznanstvenih "rasprava" koje su sve odreda skinute sa net-a.hr, set tema o seksu, bludi i razvratu na Kreativnom kutku i tu i tamo se pokoji put pokoljem sa bitnim ljudima (već prema običaju i tradiciji).
Jedva se kad javi neka normalna rasprava za koju treba malo i promisliti, mada to obično bude pokolj oko stavova Crkve pri čemu jedna strana besomučno pokušava da pokaže i dokaže hobgoblinsku fizionomiju klera, a druga strana (moja malenkost) besomučno pokušava da dokaže da ovi prvi nisu skužili kršćanstvo.
Ali, KAD bi se ovako nešto stavilo, onda bi KONAČNO imali NORMALNE teme iz kojih bi KONAČNO izašli obogaćeni i oštrijih umova i stavova.
Inače, nije tačno da se rasprave o religiji uvijek završe pokoljem, ja na jednom drugom forumu već mjesecima diskutujem sa raznim poganima, sektašima, ateistima i bogoslovima (SPC) pa je do sada mnogo dobroga proizišlo iz tih rasprava (zašto mislite da sam ja (ipak) tolerantan kada se priča o Crkvi - tamo sam video kako da zbilja budem takav).
Imajući to u vidu,
ZAHTJEVAM da se otvori takav podforum (evo, prijavljujem se za funkciju moderatora - verovatno će trebati).
@ hindoo: Inače, takve rasprave su uvijek bolje kada je ekipa sasvim trijezna jer onda donesu plodove, umudre i utolerišu ljude. Takođe su i zabavne.