Skoči na sadržaj

novi podforum Medicinski Problemi

• Please log in to reply
9 odgovora na temu

#1 Black_Dog

Black_Dog

20th Century Boy

• VIP
  • 3087 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:It's only rock and roll and I like it...
  • Sveučilište:MEF ZG
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 07 Svibanj 2007 - 10:48

E, da ne otvaram novi topic, imam prijedlog...

Naime vidim da je No1 otvorija temu Pitanja (tako nekako) u podforumu nastava, ponukan ednim brojkovim medicinskim upitom.

Pa ja mislim da bi trebalo otvoriti i podforum Medicinski Problemi, tako nekako, odma uz ovaj o etici.

Tu bi pokušali naći odgovore na neka pitanja (znam da je ode malo studenata sa viših godina, ali znamo i mi nešto...). E, i sad sam se sitija da nam je asistent na anatomiji prića da razmišljaju o uvođenju tzv Problem base learning, dakle postavi se problem i studenti moraju dati objašnjenje problema, a pritom u tijeku rješavanja dosta toga nauče... kužite me

Čini mi se da sam gleda na TV da medicinski fakulteti u Egiptu funkcioniraju iskljućivo na taj naćin. Dakle imaju temeljne predmete prve dvi godine, a ostalo vrijeme iskljućivo rade na rješavanju problema, dakle praksa...

stoga mislim da bi nam podforum o medicinskim pitanjima i raspravama o med stanjima moga biti od velike pomoći.

eto

sorry ako sam zbrlja nešto, brzo pišem

topic prepolovljen,
Piratron

Ovu poruku uredio(la) je Piratron: 07 Svibanj 2007 - 11:06

#2 Black_Dog

Black_Dog

20th Century Boy

• VIP
  • 3087 poruka
  • Interesi:It's only rock and roll and I like it...
  • Sveučilište:MEF ZG
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 07 Svibanj 2007 - 11:15

E sad. Mislim da bi bilo bolje da se tu pise o Case/slucajevima i tim problemima (naveja si pristeve) jer to ima kolko tolko veze jedno sa drugom... A sad, pitanja o gradivu mi baš ne upadaju tu (sad da neko pita npr strukturu nekog spoja amo reć) al i to bi svakako bilo korisno...

Primarna ideja mi je bila da se postavi bilo kakav problem u vezi medicine, bilo neka bolest, pa i pitanje o gradivu,,, glavno da se netko potrudi i uspije nać odgovor na to. Pritome i on nešto naući ako već nije zna, a i oni koji će samo čitat taj topic svakako će nešto naućiti čitajući raspravu o tom "problemu"...

Šta ja znam, teško je definirat o čemu da ta pitanja budu...

nek drugi kažu šta misle...

#3 n051205n

n051205n

forumski starosjedioc

• +Members
  • 458 poruka
  • Sveučilište: Zagreb
  • Godina studiranja:Finished

Poslano 07 Svibanj 2007 - 11:19

ja sam za jer mi se do sada previse puta dogodilo da bi neko gradivo znao za super ocjenu, polozio taj ispit i onda nekom laiku ne bi znao odgovorit na pitanje...dijelom jer sam ja glup, dijelom jer je nas fax krivo koncipiran. kad dodjes na ispit doceka te pitanje "recite mi sve sto znate o ulkusnoj bolesti zeluca" a kasnije kad pocnemo raditi doceka nas pacijent kojeg boli trbuh pa se ti brale misli...

ukratko ja sam za i sudjelovat cu koliko stignem!

#4 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6893 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 07 Svibanj 2007 - 11:33

Hoćete reći da se igramo, tj. da pravimo case studiese? Za pojedine predmete? Istina je da je u tim istočnjačkim zemljama bazika na prve tri godine, a onda dobiju jedan case i rade na njemu danima, kopaju po knjižnici da bi izvukli sve o njemu i tako...

No tko bi se time ovdje igrao kada se za to ne dobivaju bodovi za specijalizaciju? Znate naše studente...

Ideja je u svakom slučaju odlična, ali da tjeramo ljude da ovdje pišu referate, a imamo 2000 postova u j*benom love/sex forumu, hmmm... mislim da ne bi išlo.

Mogli bismo probati nešto, iako ja nemam pojma kako to početi.

#5 Peter

Peter

fundamentalistički ekstremist

• Administrators
  • 3899 poruka
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 07 Svibanj 2007 - 11:46

Mislim da bi za početak trebalo otvoriti takav podforum u svrhu toga da kad nekome padne na pamet ili naleti na nekakav slučaj koji ne zna riješiti, neka ga samo upiše, pa će valjda s vremenom netko tko zna potruditi se riješiti ga... A uostalom postoji sigurno na bespućima interneta hrpa takvih case-eva s riješenjima pa se i oni mogu postati tipa jedan dnevno, tako da bi to mogle razdvojiti dvije rubrike... Jedna s pitanjima forumaša koje će riješavati forumaši, a jedna s riješenim slučajevima...

#6 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6893 poruka

Poslano 07 Svibanj 2007 - 11:51

http://www.perpetuum.../?showforum=119

to sam već bila stavljala na engleskom...

Mora postojati bolje rješenje

#7 Peter

Peter

fundamentalistički ekstremist

• Administrators
  • 3899 poruka
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 07 Svibanj 2007 - 11:59

A recimo da se posta jedan case, pa se ostavi memberima na rok od recimo tjedan dana na diskusiju i pokušaj pronalaženja riješenja, i onda se objavi riješenje na kraju...

#8 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6893 poruka

Poslano 08 Svibanj 2007 - 12:10

Da, ali će ti rijetko tko tu postati rješenja, zašto bi, pa ne mogu mu ja dati bod za specializaciju za to? Ili neku knjigu i sl.

To je već pokušao doc. Žižak na Studmefu, nije upalilo... Treba gledatli iz malo šire perspektive. Ako ćemo se igrati caseovima, onda ćemo ih strpati pod veći 'projekt'. Tj. ili raditi standardizirane caseove na koje ćemo skupljati odgovore i redati ih u neku bazu podataka, slično wikipediji, ili nešto treće, o čemu sada apsolutno ne mogu razmišljati.

Nakon Humanijade mi se drastično smanjio broj sivih stanica, pa mi oprostite na nebulozama koje ću govoriti u sljedećih nekoliko dana, dok se ne adaptiram na novo, brain-cell-less stanje.

#9 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'

Poslano 08 Svibanj 2007 - 06:28

Uglavnom ja sam za. Kako se god osmisli.

Pregledaj porukun051205n je na May 8 2007, 12:19 AM rekao:

ukratko ja sam za i sudjelovat cu koliko stignem!

A ovo mi je drago čuti.

#10 Cruela

Cruela

doktor

• +Members
  • 1301 poruka

Poslano 20 Svibanj 2007 - 06:25

Ja sam skroz za .... kao student pete godine , skroz navijam za to.

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika