Skoči na sadržaj

Ej, a di je tu podforum za medicinu?

• Please log in to reply
32 odgovora na temu

#1 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka
  • Lokacija:Izgubljen u prostor-vrijemenskom kontinuumu... (i srećan zbog toga)
  • Sveučilište:Zagreb
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 29 Lipanj 2007 - 03:39

Sad sam baš tio da otvorim temu o narodnoj medicini, pa sam skontao da zapravo na cijelom forumu (osim onoga onamo na engleskom) NEPOSTOJI podforum za MEDICINU!!!

Kak je to moguće?? :blink:

De nek neko objasni...
I napravi podforum...

:upitnjak:

#2 Cruela

Cruela

doktor

• +Members
  • 1301 poruka
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 29 Lipanj 2007 - 11:19

:rofl:   :rofl:   :rofl:
pa ima u onom delu za engleski...o novostima, valjda....

:rofl:   :rofl:   :rofl:
Ajd humi ne kvari...šta će nam  :rofl:   :rofl:   :rofl:
šalim se

#3 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'

Poslano 29 Lipanj 2007 - 11:25

Definiraj mi teme koje bi bile u tom podforumu <_<

#4 Black_Dog

Black_Dog

20th Century Boy

• VIP
  • 3091 poruka
  • Interesi:It's only rock and roll and I like it...
  • Sveučilište:MEF ZG
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 30 Lipanj 2007 - 10:11

Humi vidim ja da ti imaš viška tog domaćeg vina iznad kreveta :D

#5 Peter

Peter

fundamentalistički ekstremist

• Administrators
  • 3903 poruka
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 30 Lipanj 2007 - 04:57

Otvori u etici... A etika bi se mogla promijeniti u Debata...

#6 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka

Poslano 03 Srpanj 2007 - 04:45

Pa teme tipa "Šta mislite o ugradnji vanjskih fiksatora Ilizarov pri prelomu kuka u žena starijih od 65 godina sa osteoporozom?" ili "Da li smatrate da je davanje malih doza inzulina u liječenju hiperglikemijske kome zbilja najbolji način za obaranje ŠUK-a?" ili "Da li je objektivnije u dugotrajnoj terapiji srčane insufucijencije težiti restituciji (...)

Pretpostavljam da ste skontali. :D

Znači, recimo da neki kolega sa 4. godine ima nekoliko neobaveznih ideja o th./dg. koje bi voleo da podeli sa svima i onda bi on lipo otišao na taj podforum i otvorio temu.

Mislim, možemo se mi i ganjati sa engleskim, ali ne smemo zaboraviti da je ovo hrvatski forum, koji će čak za par godina moći da puca (ako smo dovoljno dobri) na zvanični status i registraciju na Sveučilištu (kao studentska udruga il kaj već).

Dalje, mi svoju praksu provodimo na hrvatskom i zbilja nije zabavno kada dedi u Gorskom Kotaru moraš da objašnjavaš šta znači Recomended Dailly Allovance. :)

Zato je onda problem u tome što ćemo se mi, raspravljajući se na engleskom, navići na englesku nomenklaturu pa će onda biti "gdje sam bio, što sam radio" kada odeš u Požegu na praksu.

Drugi problem je to što masa ljudi ne zna engleski a hteće za 3 godine da učestvuju u tim raspravama. I štaš onda?

@ Black Dog: pored kreveta.
I boca mi je već tjedan i pol prazna. :D
Čist sam. :DD:

#7 Peter

Peter

fundamentalistički ekstremist

• Administrators
  • 3903 poruka
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 03 Srpanj 2007 - 06:37

Humus je upravo pogodio bit. Moramo razlikovat dva tipa liječnika. Onoga koji će otić u gorski kotar i pričati s babama i dedama i za tu mu svrhu ne treba engleski i onog koji će širit svoje horizonte sudjelujući na svjetskim seminarima gdje mu je itekako potreban engleski jezik.

Dobar liječnik bez znanja engleskog jezika je oksimoron. Medicina u nekoj zemlji nije izolirana isključivo na tu zemlju, ona mora biti u stalnom doticaju sa svijetom, a engleski jezik je univerzalni medij kojim medicina komunicira unutar sebe htjeli mi to ili ne...

Tako da poticanje neznanja iz engleskog ne drži vodu, al daleko od toga da se može otvoriti podforum o medicinskim pitanjima :D

Ovu poruku uredio(la) je Peter: 03 Srpanj 2007 - 06:38

#8 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6901 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale

Poslano 04 Srpanj 2007 - 06:22

Humi, nema problema, ali problem je sadržaj za te forume. To ti je kao i s english only sekcijom, ja pobacam nekoliko tema, radi čega???

Nemam vremena za održavanje takve sekcije trenutno, imamo tri ogromna plana za ovo ljeto, i ne znam hoćemo li ih nas dvoje-troje uspjeti ostvariti.

Ako si voljan to raditi TI, nema problema, ja zaista ne stignem. Osim toga, takve stvari bi trebale ići u sklopu novog portala, samo me zanima, koliko je ljudi spremno pomoći nam?

Ne smeta mi što 99% članova ovdje dolazi skidati skripte i knjige, zato smo napravili forum, ali bi isto trebali nešto i vratiti. Zato je jedan od ciljeva za ljeto smanjiti količinu takvih članova-leechera na što manji mogući broj, jer nam zaista ne trebaju. Onda će moći zajednica funkcionirati na tako lijep način koji si naveo.

Kvaliteta, ne kvantiteta.

#9 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka

Poslano 04 Srpanj 2007 - 04:23

Sullen Girl @ Sre; 4. VII 2007.; 07:22 je rekao:

Ako si voljan to raditi TI, nema problema, ja zaista ne stignem.

A koji je opis radnog mjesta??? :huh:

#10 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6901 poruka

Poslano 04 Srpanj 2007 - 05:14

U principu... Moja zamisao je da takav portal ima nekoliko dijelova.

U jednom dijelu bi svakako trebale biti vijesti iz svijeta znanosti i medicine, bez toga se ne može. U drugom dijelu vijesti iz hrvatske znanstvene javnosti, u trećem dijelu stvari specifične za naš fakultet i glasna razmišljanja nas medicinara. Bez cenzure.

Drugi dio, u čijem sklopu je i forum, bilo bi ciljano na komunikaciju i razradu tih zamisli o kojima ti govoriš. Primjerice, ti si mladi nadobudni student koji želi nešto raditi u znanosti, ili ima neko pitanje, i onda ti čika već-gotovi-doktor-znanstvenik pomaže recimo pronaći literaturu ili usmjeriti se. Pa pisati recenzije udžbenika, stvarčice za snalaženje, naputke i slično. Zato je potrebna komunikacija s određenim ljudima, ali to već djelomično imamo.

Treći dio su ove stvari, skripte i slično, i wiki sustav u koje bi to sve išlo. Dakle, ne bi bilo više klasičnog downloada, nego više enciklopedijski sustav za nas.

I sve to zatvorenog tipa. Upad s pozivnicom.

Eh sad, ti odaberi što bi mogao raditi. Sigurno ćeš pronaći negdje interes. Naravno, zašto ne pomagati i idejama?

Svi mi radimo kao jedan tim. Možda imam pogrešne vizije?

#11 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6901 poruka

Poslano 05 Srpanj 2007 - 08:07

Da. Većinom.

#12 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka

Poslano 05 Srpanj 2007 - 04:39

Odgovor stiže tamo sredinom slijedećeg tjedna, sad nemam vremena za iskucati tastaturu u prah. :DD:

Al stižu ideje. :D

#13 Zmaster

Zmaster

Splićo

• VIP
  • 1107 poruka
  • Sveučilište:MEF ST
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 05 Srpanj 2007 - 05:21

Jel mogu kako pomoc  :D

#14 ~Sentinel~