Kemija 17.i 24.7.
#1 Gost_houseman_*
Poslano 12 Srpanj 2007 - 03:34
Sastavlja ga prof.Lovrić, i zbilja mi je zlo. Ona jako voli PH i Pufere i mislim da ce dat teske zadatke i zbilja cu poludit. Ne stignem niti cijelu organsku ni nis.
Kaj vi savjetujete?
Kako da ucim jos ovih danjih dana?
Poslano 12 Srpanj 2007 - 03:59
Iako, nisi rekao je li pismeni ili usmeni?
Poslano 12 Srpanj 2007 - 04:09
houseman je na Jul 12 2007, 04:34 PM rekao:
Sastavlja ga prof.Lovrić, i zbilja mi je zlo. Ona jako voli PH i Pufere i mislim da ce dat teske zadatke i zbilja cu poludit. Ne stignem niti cijelu organsku ni nis.
Kaj vi savjetujete?
Kako da ucim jos ovih danjih dana?
Svaki test za koji ne naučiš je užasan, bio pismeni, bio usmeni. Ovo potonje mi zapravo tek sada dolazi u glavu.
'Vako, prvo trgni pelin da se smiriš, a onda sjedni, uzmi papir sa pitanjima s usmenog i kreni redom. Otprilike zapamti na koliki broj pitanja od njih 78 si i prije nego si došao do kraja pitanja mogao k'o iz topa ispaliti 5 suvislih rečenica, plus da ti se još možda nešto motalo po glavi. Znam da ideš i na pismeni, ali na pismenom je ionako bitnije prepoznati nešto, čega se možda uopće ne bi sjetio na usmenom. Ja sam se spremao samo za usmeni, ali isto bih radio i da sam na pismeni morao ići. Može se činiti glupim, ali mislim da je to dobro za procjenu trenutnog znanja.
I sad, ako je broj pitanja na koja ne možeš ispaliti rafal velik, recimo, veći od 25, ili tu nedgje, moj savjet je da sačekaš 24.7. Iz jednostavnog razloga što ćeš imati vremena, od danas 13 dana, za spremiti donekle poznato gradivo. Je, njega ima na skoro 450 stranica, ali zapravo trebaš izvući ono bitno. Za usmeni. A na pismenom ćeš moći prepoznati točan odgovor, sjetit ćeš se da si to negdje pročitao i kako je glasilo.
I da, ako su ti zadaci slabija strana, imaš više vremena da ih navježbaš. NAbavi ako netko ima i Lovrićkinu zbirku, MEF Osijek stoji na naslovnoj strani. Čisto radi zadataka i teorije koja se tiče 5-6 pitanja sa samoga početka pitanja za usmeni. I da, imaš više vremena da ispoliraš crtanje spojeva & reakcija, J. Lo. samo njih voli gledati na konceptu, tekst joj samo okreće želudac. A i ostali vole vidjeti kakvu strukturicu na papiru.
Eto, nadam se da ti je ovo barem malo pomoglo. Sretno ti bilo.
Ovu poruku uredio(la) je S.V. Ćaća: 12 Srpanj 2007 - 04:11
#4 Gost_houseman_*
Poslano 12 Srpanj 2007 - 07:39
Doc.foretic je rekla da ispituje ako bude guzva...
najnovija obavjest pa se mozete mozda neki veseliti tome iako jos ne znamo kakva je na usmenom.
hvala na savjetu. mislim da ce pelin od svega najprije djelovati.
inace; da li mozda ima netko zadatke od prvog i drugog turnusa kaj se pojavilo jer ih trazim po perpetuumu i nemrem ih nac nikak.
A ako ima netko neku bazicu pitanja neka stavi tu ili nes sto bi moglo pomoci.
Poslano 12 Srpanj 2007 - 07:57
houseman je na Jul 12 2007, 08:50 PM rekao:
najnovija obavjest pa se mozete mozda neki veseliti tome iako jos ne znamo kakva je na usmenom.
a doc Foretic još nije nikad ispitivala pa se nezna kakva je, al po njenim predavanjima, seminarima i sl... ja bi rekao da je super korektna i da.... ma definitivno je bolja od trio fantastikusa, to je sigurno
Poslano 12 Srpanj 2007 - 08:22
Poslano 12 Srpanj 2007 - 08:32
znači otpada mi i ta opcija....hm...morat ću prić na plan B
Ovu poruku uredio(la) je anny: 12 Srpanj 2007 - 08:40
Poslano 12 Srpanj 2007 - 11:37
znaci kod lovrice vecino se bazirat na ph i pufer zadatke?ak ima nekog iz 1. turnuse jel moze rec kakvi su im bili zadaci i test opcenito? thx
Poslano 12 Srpanj 2007 - 11:45
....
Kolika je konc K3PO4 koji je u otopini 100% disociran i ima osmolarnost kao izotonična
otopina (882 mosmol/L).
#10 Gost_Darth Revan_*
Poslano 13 Srpanj 2007 - 09:03
Poslano 13 Srpanj 2007 - 04:56
#12 Gost_Papa_*
Poslano 13 Srpanj 2007 - 05:06
#13 Gost_houseman_*
0 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika

Tema je zaključana