Skoči na sadržaj

Potencijali membrane

• Please log in to reply
36 odgovora na temu

#29 Prozac2

Prozac2

brucoš

• +Members
  • 58 poruka
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 05 Srpanj 2008 - 05:27

Slažem se s uzvišenim kolegom Matijevićem, iskustvo s usmenog (jer sam imao 21 bod) je dobro ne pila puna samo treba biti ozbiljan reći svoje i to je to... u globalu vrlo dobar izborni od kojeg se nadam da cu imati koristi, svakako preporucam

#30 bog kemije2

bog kemije2

brucoš

• Members
  • 10 poruka
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 05 Srpanj 2008 - 09:01

e tu se i ja kao bog moram uključit. da, izborni je super, treba razmislit, malo pročitat i ako imaš malo soli u glavi složit ćeš sve. žižak je skroz ok, dobro objašnjava, ozbiljan i čini se da mu je stalo oko toga tko će proć. mislim da je on sažeo jedan veliki dio fiziologije i odlično ga objasnio, tako da ako ništa drugo bar znamo mehanizme koje stoje iza nekih stvari. izborni je ok, preporučam, ali nemojte uzimat ako ste standardni medicinar štreber jer ćete se razočarat, treba malo i promislit iako se može i bez tog uvijek... hahahaha

#31 Squishy

Squishy

brucoš

• +Members
  • 31 poruka
  • Spol:Female

Poslano 22 Rujan 2009 - 01:11

eto sad kad ste rekla kaj ne uzeti, imate kakve savjete kaj bi se isplatilo slusati?? Ima toliko toga ponudenog i stvarno ne znam kak bi covjek trebao odabrati..

#32 Maskirana

Maskirana

brucoš

• Members
  • 14 poruka
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 30 Rujan 2009 - 01:11

cekaj kraj godine, imat ces bitnijih stvari na umu do izbornih :)

#33 Mery

Mery

gdje sam?

• Members
  • 8 poruka
  • Interesi:glazba, književnost, medicina, kave
  • Sveučilište:Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Poslano 01 Lipanj 2011 - 01:51

A što ako smo slučajno izabrali Potencijale koji se slučajno odvijaju baš u tjednu predroka iz anatomije zbog kojeg 2 dana vjerojatno fizički nećemo moći biti prisutni na Potencijalima? Ili u prijevodu, kakva im je tolarancija na izostanke?

#34 Ida

Ida
  • Interesi:Biti u prirodi. Putovanja. Medicina. Neurologija i neuroznanost. Embriologija. Atletika. Jesti čokoladu.
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 01 Lipanj 2011 - 08:09

Pregledaj porukuMery je na 01 Lipanj 2011 - 01:51 rekao:

A što ako smo slučajno izabrali Potencijale koji se slučajno odvijaju baš u tjednu predroka iz anatomije zbog kojeg 2 dana vjerojatno fizički nećemo moći biti prisutni na Potencijalima? Ili u prijevodu, kakva im je tolarancija na izostanke?
Ako to još uvijek drži Žižak (a vjerojatno drži), bit će posla i za raditi kod kuće preko LMSa. Nemoj zanemariti taj dio jer mu je zbilja stalo do toga. Znači, kad se pojavi neko pitanje na LMS forumu, potrudi se odgovoriti na njega. Pitanja su ponekad normalna ("O čemu ovisi membranski potencijal?"), a ponekad pomalo egzotična ("Što je tetradotoksin i odakle dolazi?"). Ne moraš odgovarati na sva, ali bitno mu je da si aktivan i da se trudiš. Bude nekih 2-3 pitanja dnevno.

Nadam se da imaš validnu LMS sliku i da ti među podacima ne piše da si iz Burkine Faso. (Osim ako slučajno nisi zbilja odanle.)

Kad sam ja prije dvije godine slušala taj predmet, a LMS još bio u povojima, aktivnost preko interneta je bila jednako vrijedna kao i dolasci na nastavu. Mislim da smo čak i neke dodatne bodove za test dobivali ako smo se puno trudili diskutirati - na internetu, ne na redovnoj nastavi. A oni koji nisu ni jednom upalili LMS posebno su dobili jezikovu juhu.

Imaš i neki seminar/prezentaciju koja se tokom tjedna mora složiti. Mislim da su teme myasthenia gravis, multipla skleroza i ..nekaj treće. Uglavnom, raspodjele vas u tri grupe početkom tjedna, a mislim da se prezentiranje događa u četvrtak.

A sad da odgovorim na tvoje pitanje. Razlog zbog kojeg ne budeš mogla dolaziti na nastavu nije bezvezan, zapravo je jako dobar. Obavezno odmah na početku tjedna recite za taj ispit i zamolite voditelja da vam oprosti tih dva dana. Mislim da bi vam trebao to uvažiti. Možda ćeš čak moći pitati i ranije - naime, kolegij ti se na LMSu aktivira skoro tjedan dana prije, a ako je sistem još uvijek kao i pretprošle godine, moraš unaprijed potvrditi da ti fakultetski email radi. Inače ti Ž. šalje email koji počinje s "Dear kolegice..." i moli da mu se hitno javiš i objasniš u čemu je stvar... True story.

#35 Mery

Mery

gdje sam?

• Members
  • 8 poruka

Poslano 01 Lipanj 2011 - 10:08

Pregledaj porukuIida je na 01 Lipanj 2011 - 08:09 rekao:

Ako to još uvijek drži Žižak (a vjerojatno drži), bit će posla i za raditi kod kuće preko LMSa. Nemoj zanemariti taj dio jer mu je zbilja stalo do toga. Znači, kad se pojavi neko pitanje na LMS forumu, potrudi se odgovoriti na njega. Pitanja su ponekad normalna ("O čemu ovisi membranski potencijal?"), a ponekad pomalo egzotična ("Što je tetradotoksin i odakle dolazi?"). Ne moraš odgovarati na sva, ali bitno mu je da si aktivan i da se trudiš. Bude nekih 2-3 pitanja dnevno.

Nadam se da imaš validnu LMS sliku i da ti među podacima ne piše da si iz Burkine Faso. (Osim ako slučajno nisi zbilja odanle.)

Kad sam ja prije dvije godine slušala taj predmet, a LMS još bio u povojima, aktivnost preko interneta je bila jednako vrijedna kao i dolasci na nastavu. Mislim da smo čak i neke dodatne bodove za test dobivali ako smo se puno trudili diskutirati - na internetu, ne na redovnoj nastavi. A oni koji nisu ni jednom upalili LMS posebno su dobili jezikovu juhu.

Imaš i neki seminar/prezentaciju koja se tokom tjedna mora složiti. Mislim da su teme myasthenia gravis, multipla skleroza i ..nekaj treće. Uglavnom, raspodjele vas u tri grupe početkom tjedna, a mislim da se prezentiranje događa u četvrtak.

A sad da odgovorim na tvoje pitanje. Razlog zbog kojeg ne budeš mogla dolaziti na nastavu nije bezvezan, zapravo je jako dobar. Obavezno odmah na početku tjedna recite za taj ispit i zamolite voditelja da vam oprosti tih dva dana. Mislim da bi vam trebao to uvažiti. Možda ćeš čak moći pitati i ranije - naime, kolegij ti se na LMSu aktivira skoro tjedan dana prije, a ako je sistem još uvijek kao i pretprošle godine, moraš unaprijed potvrditi da ti fakultetski email radi. Inače ti Ž. šalje email koji počinje s "Dear kolegice..." i moli da mu se hitno javiš i objasniš u čemu je stvar... True story.

Joj, hvala ti puno, uljepšala si mi dan i učenje anatomije! :D
Ugl, razmišljala sam o tome da mu pošaljem mail ovaj tjedan (budući da se anatomija i potencijali održavaju slijedeći tjedan), ali nisam bila sigurna kako bi reagirao (u slučaju da ima stav "moj predmet je najbitniji, briga me za vašu anatomiu") pa nisam, ali sada vjerojatno hoću, hvala na savjetu. LMS mi je u redu, već su mi dodali taj kolegij u "moj LMS" i vidjela sam da se dosta toga radi i preko njega.
Hvala puno!! :D
Poslana slika

#36 Ida

Ida
  • Interesi:Biti u prirodi. Putovanja. Medicina. Neurologija i neuroznanost. Embriologija. Atletika. Jesti čokoladu.
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 01 Lipanj 2011 - 10:44

Pregledaj porukuMery je na 01 Lipanj 2011 - 10:08 rekao:

Joj, hvala ti puno, uljepšala si mi dan i učenje anatomije! :D
Ugl, razmišljala sam o tome da mu pošaljem mail ovaj tjedan (budući da se anatomija i potencijali održavaju slijedeći tjedan), ali nisam bila sigurna kako bi reagirao (u slučaju da ima stav "moj predmet je najbitniji, briga me za vašu anatomiu") pa nisam, ali sada vjerojatno hoću, hvala na savjetu. LMS mi je u redu, već su mi dodali taj kolegij u "moj LMS" i vidjela sam da se dosta toga radi i preko njega.
Hvala puno!! :D
Poslana slika
Ne znam koliko si do sad, ako uopće, imala priliku upoznati doc. Žiška. Uglavnom, savjetujem ti da mu šalješ mail sa svoje fakultetske adrese. Možda i bolje, javi mu se direktno preko LMSa, imaju neku opciju za dopisivanje. On ti to voli. Šanse su i da ćeš brzo dobiti odgovor.

A gle, nemaš niš za izgubiti ako pitaš, a samo će biti gore ako ne postignete dogovor. Ne vjerujem da će dovoditi u pitanje važnost anatomije. Budući da LMS stvarno čini velik dio tih potencijala, ako obećaš da ćeš barem taj dio nastave odraditi, mislim da će biti u redu.

Koliko si do sad ove teme pročitala? Potencijali su cool predmet, stvarno se pošteno odrade i svi se svojski trude oko studenata na njemu. I zabavni su čak. I Žižak je simpatičan. Meni se sviđalo biti na potencijalima. Jedini problem je što je kolegij naporan. Mislim da smo mi bili prva "Potencijali-LMS generacija" i da smo prigovorili da uz toliki angažman na netu nije potrebno puno nastave na faksu. Ne znam kako je bilo prošle godine, tj. ne znam je li se to naše mišljenje uvažilo... Nadam se da da.

U krajnjem slučaju, anatomija je anatomija. Ako si naučila za ispit sada, nemoj to zbog izbornog predmeta odgađati. Puno ti sreće želim!

Ovu poruku uredio(la) je Iida: 01 Lipanj 2011 - 10:46

#37 Mery

Mery

gdje sam?

• Members
  • 8 poruka

Poslano 02 Lipanj 2011 - 10:13

Pregledaj porukuIida je na 01 Lipanj 2011 - 10:44 rekao:

Ne znam koliko si do sad, ako uopće, imala priliku upoznati doc. Žiška. Uglavnom, savjetujem ti da mu šalješ mail sa svoje fakultetske adrese. Možda i bolje, javi mu se direktno preko LMSa, imaju neku opciju za dopisivanje. On ti to voli. Šanse su i da ćeš brzo dobiti odgovor.

A gle, nemaš niš za izgubiti ako pitaš, a samo će biti gore ako ne postignete dogovor. Ne vjerujem da će dovoditi u pitanje važnost anatomije. Budući da LMS stvarno čini velik dio tih potencijala, ako obećaš da ćeš barem taj dio nastave odraditi, mislim da će biti u redu.

Koliko si do sad ove teme pročitala? Potencijali su cool predmet, stvarno se pošteno odrade i svi se svojski trude oko studenata na njemu. I zabavni su čak. I Žižak je simpatičan. Meni se sviđalo biti na potencijalima. Jedini problem je što je kolegij naporan. Mislim da smo mi bili prva "Potencijali-LMS generacija" i da smo prigovorili da uz toliki angažman na netu nije potrebno puno nastave na faksu. Ne znam kako je bilo prošle godine, tj. ne znam je li se to naše mišljenje uvažilo... Nadam se da da.

U krajnjem slučaju, anatomija je anatomija. Ako si naučila za ispit sada, nemoj to zbog izbornog predmeta odgađati. Puno ti sreće želim!

Pa zapravo ga nisam imala šanse upoznati, ali sam primjetila da je aktivan na LMSu (i da ga je navodno on i "izmislio") i čula sam da je dobar predavač. Zapravo me ti Potencijali io zanimaju ali budući da je naš faks tako super i stariji studenti uglavnom šire priče da je sve koma, svi padaju, bla bla, moram priznati da sam se malo bila i prepala. Ali sada je sve uredu, ovaj forum mi je pomogao. Čini mi se i da su program i sama tema izbornog zapravo vrlo zanimljivi i korisni, samo bi možda bilo bolje kad bih imala vremena posvetit se tome u potpunosti. Al nema veze, šta je tu je.  Koliko znam, prošle se godine Potencijali nisu ni održali jer nije bila ispunjena minimalna kvota studenata (vjerojatno zbog te priče da su katastrofa i teški pa ih nitko nije ni prijavio), ali ove godine se ipak našlo više mudrijaša. :D Tako da vjerujem da će ove godine biti čak i najpopustljiviji dosad na Potencijalima.

A anatomija... Nikad dosta učenja. Nadam se da će i to proći dobro i što prije :D

I na kraju, hvala ti puno na savjetima i lijepim željama :) I ja tebi želim uspjeh s ispitima i učenjem :D

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika