Skoči na sadržaj

Medicinska biologija

• Please log in to reply
365 odgovora na temu

#1 nikola

nikola

brucoš

• Validating
  • PipPip
  • 84 poruka
  • Spol:Male
  • Sveučilište:MEF ZG
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 15 Rujan 2007 - 08:21

MEDICINSKA BIOLOGIJA

.

Dokument u privitku  cell.jpg   52,88K   7 puta preuzeto

I. OPĆE NAPOMENE O PREDMETU I ORGANIZACIJI NASTAVE:
U predmetu Medicinska biologija studenti će se upoznati sa  temeljnim postavkama  suvremene biološke znanosti čija su dostignuća danas neophodna za razumijevanje, dijagnostiku i terapiju bolesti u čovjeka te budućnost medicine. Studenti će upoznati osnove biologije stanice, molekularne biologije, razvojne biologije, ekologije i genetike s posebnim naglaskom na važne molekularne mehanizme koji se danomice otkrivaju i potvrđuju kao integrativni faktori različitih područja biološke znanosti relevantnih za medicinsku problematiku
Nastava je organizirana u vidu predavanja, seminara i vježbi povezanih jednom tematskom cjelinom. Na predavanjima će se objasniti osnovne postavke koje će se razrađivati preko vježbi i seminara. Posebno će se posvetiti pažnja individualnom radu svakog studenta na vježbama u cilju boljeg razumjevanja eksperimentalnog rada i razvijanja praktičnih vještina. Na seminarima će studenti raspravljati i rješavati probleme/slučajeve i pripremati prezentacije samostalno ili u timu.

II. USTROJSTVO NASTAVE:
Broj sati predavanja: 40
Broj sati seminara: 17
Broj sati vježbi: 43
Ukupan broj sati: 100

III. NASTAVNO ŠTIVO
A. Obvezatno štivo
1. Cooper GM i Hausman RE: Stanica - molekularni pristup; Medicinska naklada, Zagreb, 2004. (The Cell - a molecular approach, Washington D.C., ASM Press)
2. Cox TM i Sinclair J: Molekularna biologija u medicini. Urednici hrvatskog izdanja Stipan Jonjić, Pero Lučin, Vesna Crnek-Kunstelj i Luka Traven. Medicinska naklada, Zagreb, 2000.

#2 dr.TUDOR

dr.TUDOR

kupio patologiju

• +Members
  • 177 poruka
  • Spol:Female
  • Sveučilište:MEF
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 15 Rujan 2007 - 09:50

:rofl:  ti si nepopravljiv!

#3 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 15 Rujan 2007 - 03:03

Dekanski....ako ga bude!

napomena- na dekanski možeš sa jednim i pol ispitom

#4 Gost_Narkoza_*

Gost_Narkoza_*
  • Guests

Poslano 15 Rujan 2007 - 03:57

Pregledaj porukunikolab je na Sep 15 2007, 09:21 AM rekao:

jel zna mozda tko jel ima rok iz biologije polsije 18.9??

Nikola moj samo dekanski ima nakon 18.09.!!!! Ako trebaš otiđi na taj rok ništa ti neće biti. Bio sam na komijskom ispitu i osijećao sam se kako kod kuće pa znaš kako je bilo. Na komisiji su mi bili Pećina-Šlaus, Šerman, Kalanj-Bognar!!! No jedino im zamjeram što su mi dali nisku ocijenu za moj odgvor. Mala koja nije ništa znala dobila je dva a ja na koja sam na sva pitanja odgvorio dobio sam 3. No, pitali su me li se slažem s ocijenom, pa sam im rekao da sam sasvim zadovoljan.Nisam htio pokvariti veoma dobru atmosferu.

#5 hindoo

hindoo

položio patologiju

• +Members
  • 654 poruka
  • Sveučilište:Zagreb
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 16 Rujan 2007 - 02:49

Ja sam biologiju 2 (rječima dvaput odjavljivao :o), nije mi se dalo ucit, a kad sam poceo, bilo mi je lakše to položit nego socijalnu :D

Al sam čuo i da je neki lik izgubio pravo na studiranje zbog biologije, tako da je sve moguće

#6 Gost_Darth Revan_*

Gost_Darth Revan_*
  • Guests

Poslano 16 Rujan 2007 - 10:12

Pa ak je frajer izašo na 8 rokova (3+1 u svakoj godini) i dakle pao 8 puta, i to biologiju na kojoj se zbilja može poraditi, onda ne znam o čemu pričamo. Čovjek je očito bio nezainteresiran za medicinu u globalu...

Katedra na kojoj su većina ispitivača extremno korektni...Jedino je pismeni bio fakat gadan ove godine tak da mi je jasno zašto puno ljudi ima problema. Ja sam bio u onom turnusu koji je starto s biologijom i pismeni je bio katastrofa (crnekica ga pisala).

#7 nikola

nikola

brucoš

• Validating
  • PipPip
  • 84 poruka

Poslano 17 Rujan 2007 - 10:29

bah dekanski...imam samo biologiju ostalo sve rjeseno,pismeni me zdere al kak je sad komisija i zadnji rok da napokon prodem :)
@narkoza sermanice nema pa kao da bi klepac bio u komisiji pa me malo to zabrinjava  :huh:
ahh sutra je taj dan  :uhuh:

#8 nikola

nikola

brucoš

• Validating
  • PipPip
  • 84 poruka

Poslano 18 Rujan 2007 - 03:42

haha evo gotova 1. godina  :pray:  :D :D, samo 1 lik pao pismeni svi ostali prosli i svi prosli usmene, komisija bez beda ;)
hello 2. god  :DD:
sad do pocdtka mozak na pasu  :yay:

#9 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka
  • Interesi:Living for the bottle
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 18 Rujan 2007 - 07:38

@nikolab:  :eusa_clap:  :eusa_clap:  :eusa_clap:  :eusa_clap:  :drunk000:  :drunk000:

#10 Fraulein Helga

Fraulein Helga

kupio patologiju

• +Members
  • 157 poruka
  • Sveučilište:Mef
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 19 Studeni 2007 - 04:14

evo nas par iz grupe je napisalo neka pitanja s kolokvija iz biologije..pa šta znate,možda nas potrefe neka na pismenom sad za desetak dana...
ali imam jebeni problem...kad pokušavam uploadat ,neće mi jer kao piše da imam neki file extension...wtf?? :huh:

#11 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 19 Studeni 2007 - 04:20

Pregledaj porukuFraulein Helga je na Nov 19 2007, 04:14 PM rekao:

evo nas par iz grupe je napisalo neka pitanja s kolokvija iz biologije..pa šta znate,možda nas potrefe neka na pismenom sad za desetak dana...
ali imam jebeni problem...kad pokušavam uploadat ,neće mi jer kao piše da imam neki file extension...wtf?? :huh:

Već sam napomenuo- sva pitanja šaljite meni. I ovako i onako ih ja moram sredit i spojit sa glavnim fajlom ;)
Thanks.

#12 tammy

tammy

Raletova muza

• +Members
  • 526 poruka

Poslano 19 Studeni 2007 - 09:19

mene zanima...jel bi mi gradivo za kolokvij koji je ovaj tjedan...tj. genetiku, dna tehnologiju itd. trebali moždaaa učit iz cox-a?  <_<  il sam ja tolko smotana pa ne mogu sve nać u skripti? :)

#13 Black_Dog

Black_Dog

20th Century Boy

• VIP
  • 3091 poruka
  • Interesi:It's only rock and roll and I like it...
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 19 Studeni 2007 - 10:09

cox, carl cox....
koja je to knjiga sad :upitnjak:

ja mislim da vam je za tu genetiku i rekombinantnu dna skripta sasvim dosta.... možda eventualno pogledaj coopera...

e da, znam da je nama u tom kolokviju bija onaj famozni lac operon, kojeg nema u skripti...
u cooperu je to niti pola stranice ;)

#14 tammy

tammy

Raletova muza

• +Members
  • 526 poruka

Poslano 19 Studeni 2007 - 10:23

Pregledaj porukuBlack_Dog je na Nov 19 2007, 10:09 PM rekao:

cox, carl cox....
koja je to knjiga sad :upitnjak:

ja mislim da vam je za tu genetiku i rekombinantnu dna skripta sasvim dosta.... možda eventualno pogledaj coopera...

e da, znam da je nama u tom kolokviju bija onaj famozni lac operon, kojeg nema u skripti...
u cooperu je to niti pola stranice ;)

hvala! taj lac operon se spominje u seminaru koji moram napravit pa ću ga znat  :D valjda...

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika