Skoči na sadržaj

Medicinska biologija

• Please log in to reply
365 odgovora na temu

#29 Peter

Peter

fundamentalistički ekstremist

• Administrators
  • 3903 poruka
  • Spol:Male
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 02 Prosinac 2007 - 03:18

Ja ću vam samo reć iz vlastitog iskustva da je Šermanica super... :D

#30 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka
  • Interesi:Living for the bottle
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 02 Prosinac 2007 - 04:49

Pregledaj porukucandy_candy je na Dec 2 2007, 12:47 PM rekao:

kad znamo ko nam je na usmenom, čula sam za klepca da je bezobrazan i vrijeđa, a da crnekica voli detaljno ispitivat? može dojmovi? jel ispit ide u detalje?

Na dan usmenog. Dođe ispitivač van, drži u rukama vaše kurtone, pardon, kartone i pročita sa tih kartona imena ljudi koji su kod njega. I onda se vi ili dogovorite tko će kojim redom na usmeni, ili dotični ispitivač kaže da mu ljudi dođu redom kojim su kurtoni, ma oću reć kartoni poredani.

Klepac je sklon visoko se postaviti, a čuo sam od jednog lika da se po njemu amipatske molekule u membrani orijentiraju suprotno od općeprihvaćenog - glavići su okrenuti unutra, a repovi van.

Crnekica ne voli ljude iz srednje medicinske ako je vjerovati nekim iskustvima i nije baš pretjerano dobra dok ne ispita 4-5 ljudi, ali kasnije kažu da je sasvim u redu.

Šermanica i Pećina-Šlaus su kolačići kakve samo poželjeti možeš, po pitanju ispitivanja naravno, Pećina-Šlaus da je 22 godine mlađa bi možda bila i po pitanju nečeg drugog :DD:

Vlahovićka je isto dobra, ali ima jedna stvar na koju trebate pripaziti. Mislim da žena puši plavi Walter, dugi ili kratki - ne bih znao, ali uglavnom, u nedostatku cigareta općenito, postaje nervozna i sklonija baciti. Znam da su mi ljudi koji su pali kod nje rekli da nije uopće zapalila ok su oni bili tamo. Dakle, kutiju jednu kupite i ako ne pušite, otvorite ju, dajte 2-3 kolegama koji trgaju cigarete i ako vidite da je žena nervozna neka vam kutija "slučajno" ispadne iz torbe/jakne/torbice/džepa_hlača ili čega već pa je onako isto "slučajno" ponudite cigaretom :) :)

Za Bulić-Jakuš ne znam kakva je.

Pismeni možeš pročitati na prethodnoj stranici kakav je, to jest, da sve ovisi o tome tko ga sastavlja.

Usmeni? Nauči dobro i tečno pričati i ne daj se smesti.

Sretno :)

#31 towar

towar

kupio patologiju

• +Members
  • 403 poruka

Poslano 02 Prosinac 2007 - 05:25

prvo, da poželim sreću biolozima koji izlaze na predrok...

drugo, nisam se baš zanimao za biologiju dosad kad sam bio na fizici... jel većina koristi samo skriptu ili treba i cox ili šta već?

#32 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka

Poslano 02 Prosinac 2007 - 06:45

Skripta je sasvim dovoljna.

#33 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 02 Prosinac 2007 - 08:30

Pregledaj porukuS.V. Ćaća je na Dec 2 2007, 04:49 PM rekao:

Vlahovićka je isto dobra, ali ima jedna stvar na koju trebate pripaziti. Mislim da žena puši plavi Walter, dugi ili kratki - ne bih znao

Eh, al ja znam :DD: Koliko me pamćenje služi Vlahovićka puši Davidoff.

I prof. Vlahović je jedna od boljih ljudi na katedri. Kao profesor i kao osoba. No, vidjet će te sami. Same riječi hvale za nju. :slayer:

U globalu cijela katedra je super, super. Jedino je Klepac crna ovca.

Pismeni kao što su prethodnici rekli zavisi tko sastavlja.

I dobro naučite rekombinantnu DNA i to poglavlje (koliko se sjećam mislim da je to 6. poglavlje).

E da, Vlahovićka voli pitati kolorektalni karcinom.

#34 Gost_lanchy*_*

Gost_lanchy*_*
  • Guests

Poslano 02 Prosinac 2007 - 09:18

ej ej jel može pitanje?jel budu pitanja u testu ona koja su bila na kolokvijima?mi smo skupili skoro sva pitanja sa kolokvija i trebali bi se uskoro nac na perpetumu!

#35 Black_Dog

Black_Dog

20th Century Boy

• VIP
  • 3091 poruka
  • Interesi:It's only rock and roll and I like it...
  • Sveučilište:MEF ZG

Poslano 02 Prosinac 2007 - 09:29

Ma docentice Šerman i Pećina-Šlaus su vam zakon... stvarno korektne i ne pitaju nešto pre komplicirano... teško da ćete dobit manje od 3 kod njih... a 4 bez i najmanjih problema...

Kod Pećine je dobro da šta bolje znate one metode rekombinantne DNA i većine vezano uz to....
Ja sam polaga u 6. misecu i neke sam detalje zametnija, pa mi je tako petica odletila jer se nisan moga sitit Philladelphia kromosoma.....

Općenito se na Biologiji teško pada usmeni, jer je pismeni od 100 pitanja dobar filter (premda je rijetko težak, osim kad ga VCK sastavlja).... Klepac je poznat da voli davati dvice bez obzira za koliko znali., a VCK se zna zainatiti onima koji su najbolji na pismenom pa ih dobro ispila... čak i baci...

ma Biologija vam je predivna.... od gradiva do katedre......

i bi se na vašem mistu drža samo one glavne skripte, i one male iz razvojne (eventualno možete Coopera pogledat... za tog Coxa prvi put čujem :) )

#36 Peter

Peter

fundamentalistički ekstremist

• Administrators
  • 3903 poruka

Poslano 02 Prosinac 2007 - 09:54

Pećina je prof, molim lijepo black...

#37 Black_Dog

Black_Dog

20th Century Boy

• VIP
  • 3091 poruka

Poslano 02 Prosinac 2007 - 10:33

Pregledaj porukuPeter je na Dec 2 2007, 09:54 PM rekao:

Pećina je prof, molim lijepo black...
neka primi moje najdublje isprike zbog učinjene greške :)

ajde šta si ti posta cicija oko tih titula, ki JLo

Pregledaj porukulanchy* je na Dec 2 2007, 09:18 PM rekao:

ej ej jel može pitanje?jel budu pitanja u testu ona koja su bila na kolokvijima?mi smo skupili skoro sva pitanja sa kolokvija i trebali bi se uskoro nac na perpetumu!

pa gle, ponove se tu i tamo, al ne svi tipovi...
biolozi imaju dosta veliku bazu tako da....
a ovaj bunt pitanja šta ima za skiniti ode na forumu je svakako koristan, zna se dosta ponoviti....

#38 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka

Poslano 02 Prosinac 2007 - 11:06

Pregledaj porukuRale je na Dec 2 2007, 08:30 PM rekao:

Eh, al ja znam :DD: Koliko me pamćenje služi Vlahovićka puši Davidoff.

Ja sam zapamtio da je plavi Walter. Vjerojatnije je Davidoff, ti si u interne stvari upućeniji od svih :P :DD:

#39 Sunshine

Sunshine

brucoš

• +Members
  • 72 poruka
  • Spol:Female
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 04 Prosinac 2007 - 07:27

a gdje odgovaramo i kolko je ljudi još samnom dok odgovaram, i jel postoje neke kartice ili pitaju što im padne na pamet? i jel pitaju puno razvojnu biologiju? mene strah  :( i ne znam pol tog hahaha duga je noć *going crazy*  :D

#40 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka

Poslano 04 Prosinac 2007 - 09:53

Pregledaj porukucandy_candy je na Dec 4 2007, 07:27 PM rekao:

a gdje odgovaramo i kolko je ljudi još samnom dok odgovaram, i jel postoje neke kartice ili pitaju što im padne na pamet? i jel pitaju puno razvojnu biologiju? mene strah  :( i ne znam pol tog hahaha duga je noć *going crazy*  :D

:whistlin:
Trgni pelin. Provjereno pomaže.

Odgovara se u kabinetu dotičnog profesora, a koliko vas uđe, ovisi o ispitivaču. Bar koliko ja znam. Vlahovićka i VCK uvedu po dvoje odjednom, Klepac mislim i više (4?), a za ostale ne znam.

Ne postoje kartice, pitaju vas što im padne na pamet, pričao mi je netko s katedre što sve pitanja moraju pokriti, ali se ne sjećam više. Razvojna biologija mislim da dođe, ali ne trebaš je znati predetaljno za prolaz. 5 pitanja te pitaju ako se još uvijek dobro sjećam.

Strah te ne treba biti. Od svih ozbiljnijih predmeta prve godine, biologija je najlakši mogući ispit, zbog nje nitko ne gubi godinu. Samo zbog nje hoću reći.

Dakle, trgni pelin ili koja ti je već najdraža žesta, može i kombinacija kava+konjak ako je duga noć pred tobom i bez sekirancije. Sekirancija je beskorisna.

Sretno ;) :)

#41 Black_Dog

Black_Dog

20th Century Boy

• VIP
  • 3091 poruka

Poslano 05 Prosinac 2007 - 09:25

Pregledaj porukuS.V. Ćaća je na Dec 4 2007, 09:53 PM rekao:

........
Ne postoje kartice, pitaju vas što im padne na pamet
.........
o postoje kartice
Ja sam bija kod prof. Pećine-Šlaus, i pitala je ona mene iz glave.... dok nije blokala... i kaže: Kolega ja stvarno neznam šta da vas pitam. I onda je potrošila jedni 20min dok je u nekom od svojih ormarića pronašla kartice sa pitanjima.... i izvukla je par kartica, al nije pitala nimalo komplicirana pitanja sa njih....

#42 Gost_VEX27_*

Gost_VEX27_*
  • Guests

Poslano 05 Prosinac 2007 - 10:23

[font=Arial][font=Arial][font=Arial][font=Arial][font=Arial]joj koga je još ova biologija doslovno ubila????
sretno svima sutra pogotovo onima koji poput mene idu malo pogledat kak ispit izgleda
pozdrav Marijani drž se

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika