Skoči na sadržaj

Perpetuum-lab - krava muzara!?

• Please log in to reply
39 odgovora na temu

#29 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 09 Listopad 2007 - 10:50

View PostS.V. Ćaća, on Oct 9 2007, 11:43 PM, said:

, ali sam isto tako, nemoj mi zamjeriti, sretan da ne moram biti nekom od vas u koži. Iskreno jesam.

Možeš li mi molim  te ovo pojasniti?

#30 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka
  • Interesi:Living for the bottle
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 10 Listopad 2007 - 10:39

View PostRale, on Oct 9 2007, 11:50 PM, said:

Možeš li mi molim  te ovo pojasniti?

Ne bih mogao ovo sve držati, jednostavno ne bih. Kontraš, ne bih. Ne bih izdržao dva tjedna na poziciji admina, root admina ili supermoda. Ne bih. Ne zato što mislim da ovo nije vrijedno rada, nego zato jer se ne bih uspio izorganizirati.

#31 mianmar

mianmar

položio patologiju

• +Members
  • 726 poruka
  • Sveučilište:Mef st
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 10 Listopad 2007 - 03:37

View PostSv. Ćaća, on Oct 9 2007, 08:32 PM, said:

Ne slažem se s toliko rigoroznim mjerama. Mianmar je dobro rekao da ljudi često nemaju vremena jer rade nešto konkretno za faks ili srednju u njegovom slučaju i u tom slučaju ne mogu baš često visjeti ovdje. Ali recimo, ako dulje vrijeme nisi bio aktivan, neka se udesi da treba postat 10 postova prije nego što možeš ponovo početi skidati. Ali ono, koliko-toliko suvislih postova. To bi natjeralo ljenguze da malo aktivnije rade, a nas češće aktivne bi vratilo natrag u formu :DD:
Novac je izvor svih zala, nemoj ga radije spominjati.

Nisi me baš potpuno shvatio. Ja nisam rekao da ljudi nemaju vremena nego da svi ljudi nemaju puno stvari za ponuditi na ovom forumu. Što sam ja mogao ponudit kao maturant prije godinu dana?
Ja provodim puno vremena na ovom forumu i bez obzira koliko ja provodio danas vremena na njemu ja neću moći uploadati neku skriptu koja će vama koristiti. Iz jednostavnog razloga što sam na faksu tek nekih tjedan dana...
Naravno, postoje i oni drugi (gori) razlozi zbog kojih ljudi neće da uploadaju svoje materijale (koje čak i više ne koriste i ne trebaju im). Znate onu poslovicu : Ljudi bi bacali puno stvari da ne ne boje da će ih netko pokupiti!
Ali razmislimo malo bolje o internetu i njegovoj namjeni. Jako puno stvari koje mi skidamo sa njega i koje uzimamo zdravo za gotovo su uploadali neki ljudi koji su se jako potrudili to nabaviti i objaviti(pri tome krše mnoga pravila) . Oni to nisu napravili iz neke koristi nego su napravili iz želje da to što oni imaju podijele sa svima ostalima! Uvijek će biti ljudi koji samo leechaju! Tu nema pomoći!

#32 ObeliskTormentor

ObeliskTormentor

7

• VIP
  • 4235 poruka
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 11 Listopad 2007 - 04:53

Modovi više pijančuju po istri, nego rade, tako da da, modovi ništa :P

#33 Zmaster

Zmaster

Splićo

• VIP
  • 1107 poruka
  • Sveučilište:MEF ST
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 11 Listopad 2007 - 06:06

Ja hvatam biljeske iz na primjer kemije, i ako na primjer posudim nekome, a taj sutradan posudi meni biljeske iz povijesti...ok, posudjivat cemo biljeske medjusobno. Ali ako mi ta ista osoba ne zeli pomoc, posudit biljeske...iduci put cu ja nju ostavit na cijedilu. S gustom. Voljom. I apetitom. I uzivat cu u tome.

Dakle konkretno, ti meni, ja tebi. Leecherima nema mjesta. A druga je stvar da svak moze pomoc (dobro, osim ovakvih poput mene) al i oni mogu sudjelovat u wikiju, pronac link do nekog filma, ili pomoc pretipkat nesto (banalan primjer). Dakle potrebna je samo volja.

I za kraj mi kazi, zasto bi se sullen (primjer samo, i to hvalevrijedan) ubijala od posla, pisala na wikiju, pomogala leecherima ako od njih nece dobit nista osim thank you? Mislim, zar nebi mogla osoba 3. godine odavde skinut Harrisona, i u zamjenu za to (ako nista drugo, iz zahvalnosti) napisat par pitanja s interne (koje mogu pomoc Sullen - opet samo primjer) ili par biljeskica sa predavanja? Zamisli da svaki od ovih leechera pomogne na neki mizeran nacin...Je'ote pa bar leechera ima ko rusa...

Da ne govorim ja to sve u praksi...zasto ja pomazem ovom sajtu? Pod jedan, zato sto mi je gust, pod dva jer pomazem ljudima koji su pomogli meni, i znam da ce opet pomoc, zbog ljudi koje smatram da to zasluzuju, a ne zbog indijskog seljaka sa 10 postova koji skine 300 knjiga u pola sata...A u tih 10 postova nit su zdravorazumski, nit su s nekim ciljem osim s ciljem nabavljanja 10 postova...

I pogledaj definiciju zajednice...udruzenje ljudi koji dijele nesto, a svak od njih pomaze tom necemu sto dijele, jer zna sto ih vise pomaze, njegov je dobitak veci...opet primjerom, zamisli da seljaci imaju zajednicu gdje svak daje sve sto mu rodi, bilo to puno ili malo...i zamisli da svak dobiva jednak dio...Sto je osnova veca, on vise dobije, dakle u njegovom je najboljem interesu. Ovo pada u vodu onda kad jedan pocima samo uzimat, i dobivas ono sto sad imamo, a to nije zajednici u interesu...

Inace, nije da bas pisem puno, al rekoh vam svoje misljenje na temu.

P.S. A da ne spominjem kad nas je onaj pitao rapidshare acc, mislim, WTF?!? Odakle mu muda za to uopce?

P. P. S. Moje je misljenje da treba organizirati forum na tom principu...mozda ga cak ne ni lockati, jer je to, kako kaze pirki, kontraproduktivno, al ono sto mozemo uvest je na primjer da osobe s 10 postova skidaju skripte (al u tom slucaju treba pazit da ljudi ne pisu pizdarije - dakle, vise bi moderatora bilo pametno u slucaju da ovi nemogu sve pokrit) jer nije tako tesko napisat 10 postova...
Zatim omogucit pristup filmovima i programima tek nakon 20 postova, opet smislenih...a pristup knjigama VIP memberima, kojima se postaje tek kad sveto trojstvo odluci da su doprijenjeli forumu do neke mjere...
Moze se i to drugacije organizirat, al nekako bi trebalo :D

Ovu poruku uredio(la) je ZMASTER: 11 Listopad 2007 - 06:39

#34 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka
  • Interesi:Living for the bottle
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 11 Listopad 2007 - 07:14

@mianmar:  :pokey: Bogme sam potpuno promašio tvoj post.

@Doktorka: Nisam namjerno.

#35 Gost_drjuric_*

Gost_drjuric_*
  • Guests

Poslano 23 Listopad 2007 - 04:19

View PostObeliskTheTormentor, on Oct 2 2007, 06:54 PM, said:

Ja to ovako gledam:
Krava muzara ima vime.
Vime ima 4 ona (neznam ima li i koji je strucni naziv za to) koja ma asociraju na znate šta :DD: .
Neko muze kravu (pogodite na sto ovo asocira :DD: )
Mužnja (muzanje, il kakogod se ispravno kaže) je četverostruki užitak kravi.
Dakle leecheri koji muzu dobiju mliko jer im treba a mi jer nas muzu dobijemo nakakvo virtualno zadovoljstvo.

odlično, tako lijepo slikovito prikazano  :lol:

Ma, samo sam htio reći da je forum tehnički fantastičan i za sada koliko sam na njemu, jako mi se sviđa. Kao i cijela stranica, sve skupa. SVAKA ČASST EKIPA!

#36 Gost_dalibor_*

Gost_dalibor_*
  • Guests

Poslano 27 Listopad 2007 - 08:13

mslo nesebicnosti od svakoga i bice bolje svima,
zar ne...

#37 sarica

sarica

gdje sam?

• Members
  • 5 poruka

Poslano 01 Listopad 2008 - 08:41

neznam za ostatak, ali meni je ovo izvrsno! zapravo, zacudena sam da ovakvo sto uopce postoji, ni za jedan drugi fakultet to jos nisam vidjela.

#38 Ilay Panzerbjorn

Ilay Panzerbjorn

kupio patologiju

• +Members
  • 284 poruka
  • Lokacija:Centralni štab Hrvatskog komiteta medicinskog učilišta u Zagrebu za borbu protiv code tagova
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 01 Listopad 2008 - 07:13

srce foruma je topic: stvari koje želite podijeliti ...   :lolcina:

Ovu poruku uredio(la) je Ilay Panzerbjorn: 01 Listopad 2008 - 07:13

#39 pochahontas

pochahontas

gdje sam?

• Members
  • 2 poruka
  • Sveučilište:Mef ZG
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 11 Studeni 2008 - 11:58

P. P. S. Moje je misljenje da treba organizirati forum na tom principu...mozda ga cak ne ni lockati, jer je to, kako kaze pirki, kontraproduktivno, al ono sto mozemo uvest je na primjer da osobe s 10 postova skidaju skripte (al u tom slucaju treba pazit da ljudi ne pisu pizdarije - dakle, vise bi moderatora bilo pametno u slucaju da ovi nemogu sve pokrit) jer nije tako tesko napisat 10 postova...
Zatim omogucit pristup filmovima i programima tek nakon 20 postova, opet smislenih...a pristup knjigama VIP memberima, kojima se postaje tek kad sveto trojstvo odluci da su doprijenjeli forumu do neke mjere...
Moze se i to drugacije organizirat, al nekako bi trebalo :D
[/quote]

ovo je jedna od boljih ideja koje sam pročitala.... :)
inače...većina forumaša je ovdje rekla puno pametnih stvari...sad se samo trebamo potruditi i svi malčice doprinjeti... 8)

#40 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6901 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale

Poslano 12 Studeni 2008 - 12:57

A čujte, navikli smo, ako muzete, muzite....

Ali mi moramo plaćati jeftiniji server s kojeg se može više downloadati, onda stvari i idu sporije.

Dok god se 1 od 100 članova s vremena na vrijeme sjeti nešto i pridonijet (a srećom, ima takvih), funkcionira.

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika