Skoči na sadržaj

Uvod u medicinu i povijest medicine

• Please log in to reply
247 odgovora na temu

#1 mile car

mile car

položio patologiju

• +Members
  • 598 poruka
  • Spol:Male
  • Sveučilište:Zagreb
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 03 Listopad 2007 - 07:22

UVOD U MEDICINU I POVIJEST MEDICINE

Dokument u privitku  anatomylecture.jpg   31,78K   5 puta preuzeto

OPĆE NAPOMENE O PREDMETU I ORGANIZACIJI NASTAVE:

Cilj nastave iz predmeta „Uvod u medicinu i Povijest medicine" je uvođenje studenata u buduću profesiju i zvanje kroz prikaz i aktivno sudjelovanje u raspravama o medicini i zdravstvu danas, temeljeno na iskustvima prošlosti te vizijama i izazovima za budućnost.
Nastava se održava u obliku predavanja i seminara koji zajedno čine tematsku cjelinu (nastavnu jedinicu), a prisustvovanje čitavoj nastavnoj jedinici je obvezatno.
Nastava se održava na Školi narodnog zdravlja «Andrija Štampar» Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Rockefellerova 4. Sadržaj i oblik nastave te vrijeme i mjesto održavanja navedeni su u rasporedu predmeta.
Predavanja se održavaju za sve studente. Za rad na seminarima, studenti su podijeljeni u seminarske skupine te rade pod vodstvom jednog nastavnika.  
Rad u seminaru sastoji se od pripremljenih aktivnih izlaganja studenata koji su izabrali i pripremili jednu od predloženih seminarskih tema. Pripremu pojedinih tema rade nastavnici početkom turnusa. Seminarski zadatak (usmeni i pismeni) priprema se prema uputama dobivenim na pripremnom seminaru te pregledom i kritičkim prikazom literature.

Teme seminara:  

Medicina najstarijih naroda:                                    
Mezopotamija, Egipat, Indija, Kina                      
Antička medicina: Hipokrat i Galen                          
Veliki reformatori u povijesti medicine                      
Važne osobe iz hrvatske povijesti medicine                
Principi medicinske etike                                          
Timski rad                                                          
Zdravstvena komunikacija u doba A. Štampara i danas
Zdravstvena zaštita – od zahtjeva do potreba

Ovu poruku uredio(la) je tomato: 08 Siječanj 2011 - 01:44

#2 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 03 Listopad 2007 - 07:32

Pregledaj porukumilas je na Oct 3 2007, 08:22 PM rekao:

Profesor Vukičević je jučer na predavanju rekao da se neće održati niti jedan ispit dok ne završi turnus iz anatomije, a ispit iz uvoda bi trebao biti 11.10. Zanima me kod koga mogu provjerit sigurno da li se onda taj ispit odgađa ili ne, i za kada se odgađa?!

Provjeriš sa tajnicom Katedre za socijalnu medicinu na Štamparu... Drugi kat kad se popneš skreni lijevo i do kraja...Tu ju moraš naći. I ona mora znati! Ako te otkanta, inzistiraj na odgovoru. Mora ti ga dati.

Ili jednostavno pitaju Jurešu...

#3 mile car

mile car

položio patologiju

• +Members
  • 598 poruka
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 03 Listopad 2007 - 07:35

ok, hvala! Vec sam prijavio ispit pa zato pitam, a nemam pojma ko je tu glavni  :DD:

#4 Piaf

Piaf

brucoš

• +Members
  • 76 poruka
  • Spol:Female
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 04 Listopad 2007 - 09:03

Prijave su po starom, od 2. do 9.10. a ispit je u ponedjeljak 22., prvi dan socijalne medicine. tako su bar nama rekli.

#5 felisleo

felisleo

položio patologiju

• +Members
  • 922 poruka
  • Sveučilište:Univ. Of Zagreb Medical School
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 04 Listopad 2007 - 04:19

Pregledaj porukuPiaf je na Oct 4 2007, 10:03 AM rekao:

Prijave su po starom, od 2. do 9.10. a ispit je u ponedjeljak 22., prvi dan socijalne medicine. tako su bar nama rekli.

A potvrdu toga imate oglasnoj ploči za prvu godinu u zgradi dekanatu gdje je izvjesena obavijest da imate ispit 22. na prvi dan socijalne medicine ;)

#6 Piaf

Piaf

brucoš

• +Members
  • 76 poruka

Poslano 04 Listopad 2007 - 05:40

Pregledaj porukumilas je na Oct 3 2007, 08:22 PM rekao:

Profesor Vukičević je jučer na predavanju rekao da se neće održati niti jedan ispit dok ne završi turnus iz anatomije, a ispit iz uvoda bi trebao biti 11.10. Zanima me kod koga mogu provjerit sigurno da li se onda taj ispit odgađa ili ne, i za kada se odgađa?!

Neznam kolko si informiran, al postoji inicijativa nekih studenata ( uz podrsku profesora Vukicevica, naravno  :pray: ) da se taj ispit dalje odgodi. doticni studenti na savjet dragog nam profesora V. vec ce danas trazit dekanicu da se ispit odgodi jer nam je kolokvij iz anatomije u subotu, nakon cega slijedi brucosijada :drunk000: . ispit bi trebao biti odmah u ponedjeljak izmedu dva predavanja socijalne medicine, sto nam bas i ne odgovara. Ukoliko dekanica odbije prijedlog , prof. V. ce doticne studente odvesti rektoru kojemu ce prijedlog biti iznesen.
Uglavnom, sve ces sutra saznat.  :D

Ajme kak sam informirana...jel postoji neka nagrada za ovo ?

#7 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 04 Listopad 2007 - 05:58

Opa bratko, drugi tjedan faxa, a vi već idete dekanici i tražite nešto.
Iznenađen sam... :eusa_dance:

Nagrada? Pa eto možeš biti moj špijun za informiranje s prve godine. Trenutno sam u fazi traženja među brucošima. Samo mi vi falite.  ;)

Ovu poruku uredio(la) je Rale: 04 Listopad 2007 - 05:59

#8 Gost_Duelona_*

Gost_Duelona_*
  • Guests

Poslano 04 Listopad 2007 - 06:02

Super je to što se netko otišao žalit jer stvarno nije u redu..Aj please onda javi šta je bilo tak da znam dal se mogu veselit brucošijadi.. :DD:

Ovu poruku uredio(la) je Duelona: 04 Listopad 2007 - 06:03

#9 Piaf

Piaf

brucoš

• +Members
  • 76 poruka

Poslano 04 Listopad 2007 - 06:13

Pregledaj porukuRale je na Oct 4 2007, 06:58 PM rekao:

Opa bratko, drugi tjedan faxa, a vi već idete dekanici i tražite nešto.
Iznenađen sam... :eusa_dance:
Nagrada? Pa eto možeš biti moj špijun za informiranje s prve godine. Trenutno sam u fazi traženja među brucošima. Samo mi vi falite.  ;)

A gle...mi smo napredna generacija.
Neznam bas za poziciju spijuna, ima i bolje informiranih ljudi od mene ( vjerovali il ne ). osim toga, neka konkretna nagrada bi bila bolja :naughty0:
Samo se nadam da od ove citave price nece ispast na kraju : tresla se brda , rodio se mis. Il kak vec to ide...

Ovu poruku uredio(la) je Piaf: 04 Listopad 2007 - 06:39

#10 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka
  • Interesi:Living for the bottle
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 04 Listopad 2007 - 07:41

Pregledaj porukuPiaf je na Oct 4 2007, 07:13 PM rekao:

A gle...mi smo napredna generacija.
Neznam bas za poziciju spijuna, ima i bolje informiranih ljudi od mene ( vjerovali il ne ). osim toga, neka konkretna nagrada bi bila bolja :naughty0:
Samo se nadam da od ove citave price nece ispast na kraju : tresla se brda , rodio se mis. Il kak vec to ide...

Da?  :blink:  :blink:  Zar ne bi napredna generacija već davnih dana ostavila jedan takav sića ispit iza sebe pa mirne duše išla bančiti na brucošijadu, a ne ga još dodatno odgađala za tamo neke dane?
Nemojte misliti da vas ne podržavam u nastupu pred dekanicom, ali imam osjećaj da trebate bolji argument od brucošijade kao takve, nju fino upakirajte u ono što ćete joj reći.
Konkretna nagrada? Pa kakvu ćeš nagradu bolju od one kada ti trnci prožmu cijelo tijelo uslijed osjećaja koji nastane kada daš svoj doprinos perpetuum-labu?  :blink:  Joj, joj, svi biste vi nešto materijalno, pravi osjećaji se više uopće ne cijene... <_<
Ako budete dovoljno originalni i dovoljno uvjerljivi, mirne ćete duše i želuca otići na brucošijadu, a samo mirne duše se s nje vratiti. :DD:
Sretno vam bilo, obavijesti nas o odluci  :)

#11 Peter

Peter

fundamentalistički ekstremist

• Administrators
  • 3903 poruka
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 04 Listopad 2007 - 10:12

Nekak mi se čini da profesor Vukičević ima očigledno nešto protiv štamparovaca :D

#12 Piaf

Piaf

brucoš

• +Members
  • 76 poruka

Poslano 05 Listopad 2007 - 08:57

Pregledaj porukuSv. Ćaća je na Oct 4 2007, 08:41 PM rekao:

Da?  :blink:  :blink:  Zar ne bi napredna generacija već davnih dana ostavila jedan takav sića ispit iza sebe pa mirne duše išla bančiti na brucošijadu, a ne ga još dodatno odgađala za tamo neke dane?
Nemojte misliti da vas ne podržavam u nastupu pred dekanicom, ali imam osjećaj da trebate bolji argument od brucošijade kao takve, nju fino upakirajte u ono što ćete joj reći.
Konkretna nagrada? Pa kakvu ćeš nagradu bolju od one kada ti trnci prožmu cijelo tijelo uslijed osjećaja koji nastane kada daš svoj doprinos perpetuum-labu?  :blink:  Joj, joj, svi biste vi nešto materijalno, pravi osjećaji se više uopće ne cijene... <_<
Ako budete dovoljno originalni i dovoljno uvjerljivi, mirne ćete duše i želuca otići na brucošijadu, a samo mirne duše se s nje vratiti. :DD:
Sretno vam bilo, obavijesti nas o odluci  :)

Pa da su nam stavili ispit prosli tjedan , ne bi se uopce zalili. Onda su ga stavili 11.10., usred anatomije, a to je odgodio prof.V., a ne mi.
Brucosijada nije nikako glavni argument. U argumente se ne petljam previse, s dekanicom razgovaraju ljudi elokventniji i dosjetljiviji  od mene. Ja samo prenosim informacije - manje ili vise uspjesno.
Iako mi se nekako cini da ce prica o daljnjoj odgodi ipak ostat samo prica. Doduse, prof.V. je rekao da su nam dekanicina vrata uvijek otvorena i da ce nam ona uvijek izac u susret. E sad, neznam kolko istine ima u tome...
I da, divan je osjecaj kad das svoj doprinos perpetuum labu :P . al nemojte me sad svi zamrzit kad od citave price ne ispadne na kraju nista.  :unsure:

#13 hindoo

hindoo

položio patologiju

• +Members
  • 654 poruka
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 05 Listopad 2007 - 04:54

Pregledaj porukuPeter je na Oct 4 2007, 11:12 PM rekao:

Nekak mi se čini da profesor Vukičević ima očigledno nešto protiv štamparovaca :D

Ima on izgleda nešto protiv svih...

Radovao sam se brucošijadi i upoznavanju novih kolegica... A sad mi kaze frendica s prve, da zbog uvoda nitko nece ici...  :rotfl:

Super ste generacija... Nema šta...

#14 Sunshine

Sunshine

brucoš

• +Members
  • 72 poruka

Poslano 05 Listopad 2007 - 07:26

išla bih i da se piše ne znam šta, to je samo tvoja frendica tako nadobudna  :P ....osim ak će pjevat jole, kak sam čula da je bilo prošle godine  :zacepi:  :rofl:  
a što se tiče pokrenute revolucije, da vas uputim, to može past na pamet samo ex-miočanima   :kava:

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika