Skoči na sadržaj

Socijalna medicina

• Please log in to reply
167 odgovora na temu

#15 Gost_brucos_*

Gost_brucos_*
  • Guests

Poslano 06 Studeni 2007 - 05:57

Pregledaj porukudobby je na Nov 2 2007, 03:44 PM rekao:

ISPIT (USMENI) iz socijalne je gotov. ja naprosto MOORAM prokomentirati to "sijelo vjestica" tamo na stamparu. jako sam razocarana ispitom, neorganizacijom, podlošću i frustracijom tih baba gore. ljudima su se bez po frke snizavale ocjene s pismenog (!!!!!!) na temelju pitanja kojih uopce ni nema u knjizi. kako je ispit trajao sto i pedeset godina, ljudi su postajali nervozni, a profesorice (ah srednja..., pardon, doktorice) dijelile OCITO i najocitije sve nize i nize ocijene, dok im je masta bujala, a nova pitanja s nepostojecim odgovorima  navirala u mozgice...
sretna sam sto je gotovo, ali, iako sam sama uspjela podici ocjenu pukom srecom, nicim drugim, stvarno sam bila u komi sta su ti ljudi napravili mojim kolegama. na kraju svega, nista pametno nismo naucili (joj pardon, sad znam sta je to zdravlje), samo imamo mrlju na indexu

Hajde da ja malo ublazim ovu erupciju nezadovoljstva. Ja sam cist zadovoljan kako je socijalna protekla. DOBIO SAM 2. :yay:  Znam, mislite "koji kreten" ali 2 je the best. U zivotu nisam dobio ovoliko komada koliko sam dobio u mjesec dana nastave na med. faxu, tako da su mi dvojke postale omiljene ocijene. Zivnite ljudi, nema sekiracije. moramo se pripremit za cisti pakao kemije i anatomije.

#16 Gost_Island_*

Gost_Island_*
  • Guests

Poslano 22 Studeni 2007 - 01:02

:kava: Pao sam na prvom roku i noram na drugi. :(  Da li je drugi rok teži, ili lakši.
Onaj tko je bio u istoj poziciji, ili zna kak to izgleda neka da savjete meni i drugima
kako to proć. Na prvom roku su bila tako glupa pitanja da nisu imala veze s mozgom.
Ako znate neka pitanja ili trik-pitanja koja se mogu pojaviti na drugom roku, možete ih staviti.
Svako pitanje dobro će koristiti.
Hvala!   :deal:

#17 smiley

smiley

brucoš

• +Members
  • 20 poruka
  • Spol:Female
  • Sveučilište:Medicinski fakultet u Zagrebu
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 22 Studeni 2007 - 02:03

Socijalna općenito nema baš puno veze s mozgom... S drugim rokom nemam iskustva, ali na prvom roku prošle godine bilo je puno pitanja koja su se ticala onih glupih statističkih podataka tipa koliko ljudi u kojoj zemlji umre od nečeg itd. uglavnom dosta brojeva i podjela. Sretno!

#18 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Living for the bottle
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 22 Studeni 2007 - 02:44

Pregledaj porukuIsland je na Nov 22 2007, 01:02 PM rekao:

:kava: Pao sam na prvom roku i noram na drugi. :(  Da li je drugi rok teži, ili lakši.
Onaj tko je bio u istoj poziciji, ili zna kak to izgleda neka da savjete meni i drugima
kako to proć. Na prvom roku su bila tako glupa pitanja da nisu imala veze s mozgom.
Ako znate neka pitanja ili trik-pitanja koja se mogu pojaviti na drugom roku, možete ih staviti.
Svako pitanje dobro će koristiti.
Hvala!   :deal:

Drugi rok je jednak kao i prvi, uostalom, kada smo tog popodneva 3.7.2007. pisali ponovo pismeni smo dobili komentar od lika koji nas je, uz Aidu Mujkić mislim, čuvao, a koji je glasio "Katedra ne odgovara za moguću bol nastalu u predjelu vratne regije". Dakle da se prepisati ako i nisi baš najbolje naučio.

Jedna ženska je dobila na pismenom 4, a onda kod Jureše na usmenom blagog pojma nije imala, Jureša joj rekla da bi je bacila da nije dobila tako visoku ocjenu na pismenom. 2 je dobila na kraju.

Savjet je jednostavan, ovaj put prođi cijelu knjigu, barem ja jesam, za ostale ne bih znao, prođi sva pitanja koja možeš naći na P-labu, sada ih ima već popriličan broj, nekako nabavi te statističke podatke, budu 2-3 pitanja o njima. Prođi one deklaracije, njih je bilo točno 2 puta prošle godine, a negdje 30% pitanja se, po mojoj procjeni, ponovilo sa prvog roka.

Ispitivale su Jureša i Mujkićka, ne znam je li tko pao, ali u pravilu ako daš pismeni i pokažeš da stojiš sa svojim znanjem iza te ocjene, ne ćeš pasti usmeni.

Trik-pitanja ne postoje, postoje samo pitanja koja se ne pojave svake godine pa ljude uvijek iznenade svojom bespametnošću.

Eto ;) :)

P.S. Nemoj se toliko sekirati. Obično nema od toga koristi. Pasti ispit nije ništa strašno, pa niti pasti socijalnu nije nešto tako jako loše. :)

#19 Husky

Husky

brucoš

• +Members
  • 93 poruka
  • Sveučilište:MEF Zg

Poslano 21 Rujan 2008 - 10:42

Što i kako naučiti socijalnu medicinu za ocjenu dovoljan?? :sramic:

#20 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3338 poruka
  • Interesi:Living for the bottle

Poslano 21 Rujan 2008 - 11:21

Pregledaj porukuHusky je na Sep 21 2008, 11:42 AM rekao:

Što i kako naučiti socijalnu medicinu za ocjenu dovoljan?? :sramic:
Al' smo visoko krenuli, nema što.

Ako pokriješ samo područja koja sam ja smatrao bitnima i ukratko ih izdvojio u svojoj šveri i još dodao u post gdje se švera i nalazi - ali tako da ih radiš po knjizi - proći ćeš. Hoće li biti labud, carska, labud na labuda ili labud na labuda plus labud kroz labud - to samo Vidoviti Milan zna.

#21 larisa

larisa

brucoš

• +Members
  • 67 poruka
  • Sveučilište:mef zg

Poslano 21 Rujan 2008 - 11:59

i ja bi samo 2... :rolleyes:

#22 Peter

Peter

fundamentalistički ekstremist

• Administrators
  • 3903 poruka
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 21 Rujan 2008 - 12:31

2 do žitnjaka :D

obično većina ljudi dobije 3 i 4, a sad ne znam kako će biti ove godine s obzirom da vam ocjena ne ulazi u prosjek, tj. hoće li uopće biti ocjena ili samo prolaz/pad

#23 mile car

mile car

položio patologiju

• +Members
  • 598 poruka
  • Sveučilište:Zagreb

Poslano 21 Rujan 2008 - 12:53

Pregledaj porukuĆaća je na Sep 21 2008, 12:21 PM rekao:

Al' smo visoko krenuli, nema što.

Ako pokriješ samo područja koja sam ja smatrao bitnima i ukratko ih izdvojio u svojoj šveri i još dodao u post gdje se švera i nalazi - ali tako da ih radiš po knjizi - proći ćeš. Hoće li biti labud, carska, labud na labuda ili labud na labuda plus labud kroz labud - to samo Vidoviti Milan zna.

:rotfl: aaa Milan - sunce mog života :lol2:

#24 lol13

lol13

brucoš

• +Members
  • 26 poruka
  • Sveučilište:MEF
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 21 Rujan 2008 - 02:26

i meni je socijalna u petak...i sve izgleda tako komplicirano a pored svega dosadno.no, nadam se da će mi poslije sutrašnjeg predavanja biti bar malo jasnije... :unsure:

#25 Ilay Panzerbjorn

Ilay Panzerbjorn

kupio patologiju

• +Members
  • 284 poruka
  • Lokacija:Centralni štab Hrvatskog komiteta medicinskog učilišta u Zagrebu za borbu protiv code tagova

Poslano 21 Rujan 2008 - 04:27

ljudi socijalna ne ulazi u prosjek :D zakon :D ja cu naucit ova pitanja iz pismenog i ovo što je u natuknicama stavljeno na perpetuum i biće doboljno za prolaz valjda :D :D

#26 Husky

Husky

brucoš

• +Members
  • 93 poruka
  • Sveučilište:MEF Zg

Poslano 21 Rujan 2008 - 04:57

@ Ćaća - ah ništa, morat ću da nazovem Milana pa da provjerim kako će proći :D :D

we'll se everything, neću se zamarati ...

#27 Kay Scarpetta

Kay Scarpetta

brucoš

• Members
  • 15 poruka
  • Sveučilište:Medicinski fakultet, Zagreb
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 21 Rujan 2008 - 08:08

Ja ne znam kog boga ovdje treba znati i ful me strah tog ispita, jos mi samo treba da to padnem. A pocela sam kao ucit, joooooooooooj.

#28 Black_Dog

Black_Dog

20th Century Boy

• VIP
  • 3091 poruka
  • Interesi:It's only rock and roll and I like it...
  • Sveučilište:MEF ZG

Poslano 21 Rujan 2008 - 08:25

da, ma svi cete past godinu zbog socijalne medicine...

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika