Skoči na sadržaj

Čemu code tagovi i zašto optimiziramo PLab

• Please log in to reply
25 odgovora na temu

#1 Ilay Panzerbjorn

Ilay Panzerbjorn

kupio patologiju

• +Members
  • 284 poruka
  • Spol:Male
  • Lokacija:Centralni štab Hrvatskog komiteta medicinskog učilišta u Zagrebu za borbu protiv code tagova
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 12 Listopad 2008 - 06:00

jer su beskorisni! sprječavaju me da jednostavno kliknem na link! nee... umj toga ja moram označavat pa vuć na četri strane svijeta da bi se otvorilo!
i onda kada ne stavim u to mi još editiraju postove!

i shall never use them!! nevahhh!!!!   :vitez:

ćaća: tako treba! ako nismo do sada pokleknuli nećemo!! jedan za sve, svi protiv fejsbuka! i code tagova!!! :vitez:

Ovu poruku uredio(la) je Ilay Panzerbjorn: 12 Listopad 2008 - 06:01

#2 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3340 poruka
  • Interesi:Living for the bottle
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 12 Listopad 2008 - 06:59

Code tagovi su tu s razlogom. Page rank. I ostaju. Točka.

#3 Ilay Panzerbjorn

Ilay Panzerbjorn

kupio patologiju

• +Members
  • 284 poruka
  • Lokacija:Centralni štab Hrvatskog komiteta medicinskog učilišta u Zagrebu za borbu protiv code tagova

Poslano 12 Listopad 2008 - 09:17

Pregledaj porukuĆaća je na Oct 12 2008, 07:59 PM rekao:

Code tagovi su tu s razlogom. Page rank. I ostaju. Točka.

Ovu poruku uredio(la) je Rale: 13 Listopad 2008 - 07:09
Vanjska slika....Slike možete dodavati jedino tako da ju uploadate!

#4 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3340 poruka
  • Interesi:Living for the bottle
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 12 Listopad 2008 - 09:22

Ne zawebayi, već počni koristiti code tagove. Promijeni ime štaba u štab za povećanje P-Labovog page ranka.

#5 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6905 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 12 Listopad 2008 - 09:26

Možemo postići i kompromis... mogu linkovi biti izvan code tagova, ali samo ako su direktno na stranice s pr jednakim ili većim od 7  :D :vjestica:

#6 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka
  • Lokacija:Izgubljen u prostor-vrijemenskom kontinuumu... (i srećan zbog toga)
  • Sveučilište:Zagreb

Poslano 12 Listopad 2008 - 10:30

A zakaj se opće petljamo sa page rankom? :upitnjak:

Osim ako oped ne želimo privući likove iz Indonezije.... :neznam:

Ozbiljno pitam.

#7 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6905 poruka

Poslano 12 Listopad 2008 - 10:32

Radi položaja keyworda na tražilicama. To su ozbiljna pravila, postojati moraju, i o njima nema diskusije. Na svemu ostalom možemo praviti kompromise, ali kao i svaka druga web stranica, ovisimo o Googlu. Ako smo dobro pozicionirani na Googlu, dobri smo, ako nismo, kao da nas i nema.

Upravo zbog rada na tome posljednjih mjeseci smo se odlično pozicionirali, recimo, razlika u jačini nas i Medicinara je doslovno 10 x 100 x 1000 x 10 000, sad zbrajaj nule, jer smo mi na 4, oni na 0. Kužiš? Svaki rank gore je stranica za koju potenciju jača od nižeg ranga, s tim da Google sigurno ima svoju skalu unutar svakog ranka.

Zato imamo tag sustav, zato imamo seo optimizaciju, meta tagove, keyworde, opise, pazimo na ulazne i izlazne linkove itd.

#8 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka

Poslano 12 Listopad 2008 - 11:07

Raspisaću se ovi dana (naravno, oped imam neko svoje alternativno viđenje stvari :D ).

#9 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6905 poruka

Poslano 13 Listopad 2008 - 05:08

Ne znam koje je alternativno mišljenje uopće moguće ovdje... To su pravila kojima se cijeli svijet pokorio.

Uzmi samo primjer CSSa. Evo, ja se zapitam, zašto ja pokušavam recimo tablice za wiki napraviti tu CSSu. Onda napravim dizajn, i vidim da sam jednu tablicu putem CSSa na wikiju smanjila za gotovo 2000 znakova. 2000 znakova obične html sintakse, koju korisnik ne vidi, ali vidi google bot. Eh sad, ako ti tablicu putem css riješiš nepotrebne sintakse, logično je da će je google bot lakše registrirati, i da će registrirati ono što je bitno - sadržaj tablice.

Ona je google bot friendly, češće će je skenirati, veća je mogućnost da će netko preko tražilice naći to što traži. Dakle, s jednom tablicom u CSSu, dobili smo prednost nad sličnim tablicama koje se pojavljuju na tražilici, a i korisniku izgleda lijepše i preglednije, jer je lijepo dizajnirana.

I voila - dva dana poslije, rezultati se već vide.

Sad mi nije teško potrošiti još tri dana na sređivanje CSS drugih stvari.

Možda ti ne vidiš koliko se radi na optimizaciji ovog sajta, ali od inicijalnih postavki smo jako daleko odmaknuli.

Primjerice, prije nego je Peter instalirao SEO optimizaciju foruma, na tražilicama nas se uopće nije moglo pronaći.  Imali smo rank N/A, deset dana nakon što smo počeli raditi na SEOu i interlinkanju, automatski smo skočili na pr 3...

Itd.

P.S. Možda je Ilay u pravu, možda nam code tagovi ne donose ništa, ali ja sigurno ne želim testirati tu tezu, pošto nitko ne zna kako taj prokleti algoritam radi.

#10 Ilay Panzerbjorn

Ilay Panzerbjorn

kupio patologiju

• +Members
  • 284 poruka

Poslano 13 Listopad 2008 - 07:26

kako to točno code tagovi odmažu?

cek sad nesmijem ni vanjske slike stavljat? uh bokte onda rale moraš mi maknut i slike iz galerije.. i neke slike sa umjetničkih fotki..  možda još od gdje drugdje..

koja opresija :lolcina:

(priznaj da je sliak presmiješna i da ti ej izgorio osigurač za humor pa si moro maknut!)

Ovu poruku uredio(la) je Ilay Panzerbjorn: 13 Listopad 2008 - 07:29

#11 Rale

Rale

Perpetuum-Lab referada/PR

• Administrators
  • 5322 poruka
  • Interesi:Ma samo veselo!!!
  • Sveučilište:VERN'

Poslano 13 Listopad 2008 - 07:34

Kad bih išao sve ispravljat unazad trebalo bi mi mjesec dana..... Jedino ako ćeš ti pomoć :D

#12 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6905 poruka

Poslano 13 Listopad 2008 - 07:48

Pregledaj porukuIlay Panzerbjorn je na Oct 13 2008, 08:26 PM rekao:

kako to točno code tagovi odmažu?

cek sad nesmijem ni vanjske slike stavljat? uh bokte onda rale moraš mi maknut i slike iz galerije.. i neke slike sa umjetničkih fotki..  možda još od gdje drugdje..

koja opresija :lolcina:

(priznaj da je sliak presmiješna i da ti ej izgorio osigurač za humor pa si moro maknut!)

Ima mnogo teorija o vanjskim linkovima sa sajtova, ali nitko zapravo ne zna kako algoritam radi, vjerojatno ni Google sam.

Teoretski, što te više stranica linka, daju ti viši page rank, analogno, vlada mišljenje da odlazni linkovi sa stranice smanjuju page rank...

I slike su odlazni linkovi.

Kao što rekoh, nije sigurno, a ja ne želim testirati tu tezu, bolje spriječiti nego liječiti.

Dalje, korisnici o tome ne razmišljaju, ali ako netko stavi link na stranicu koju je google penalizirao, mi automastski dobivamo penal. Opet kažem, takvo što nećemo riskirati.

#13 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka

Poslano 13 Listopad 2008 - 07:52

Pa da, al zakaj uopće ići na Google?
Kaj nam nije dosta da napravimo promidžbu na faksevima po Hrvatskoj i gotov posao.

Ili oćeš da se takmičimo sa Student BMJ?? :D

#14 Ilay Panzerbjorn

Ilay Panzerbjorn

kupio patologiju

• +Members
  • 284 poruka

Poslano 13 Listopad 2008 - 09:48

cemu ta opsesija s guglom.. mislim zbilja je malo.. preveć... nesmiješ linkove stavljat, slike... zbilja ni na jednom drugom forumu nema toga.
medicinari će prije za perpetuum saznat preko kolega ili nekih linkova na netu ( tipa drugi forumi :D ) nego tak da uguglaju neš.  

evo ako oćete ja još dodatno na faksu razglasim ( jer oni plakati i flyerovi i olovke nisu dovoljni :D :D ), više ćete postić nego zabranjivanjem takvih gluposti.

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika