Skoči na sadržaj

Gdje kupiti kutu?

• Please log in to reply
46 odgovora na temu

#43 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3340 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Living for the bottle
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 13 Svibanj 2011 - 04:57

lina_cs je na 13 Svibanj 2011 - 03:48 rekao:

oke, šta se sve treba kupit od opreme ako studiraš medicinu?! pincete? ke, šta ne dobiš to tamo na predavanju? i kute :D joooj, kako su dobre crneee
Za početak ništa, kutu možeš i posuditi. :D
Dotična će ti trebati na vježbama iz anatomije i kemije na prvoj, odnosno kemije i fiziologije na drugoj godini. Na vježbama iz anatomije se može i bez pincete, nije neophodna.

Na trećoj godini će ti trebati stetoskop jer počinje propedeutika, na četvrtoj si možeš, a i ne moraš, nabaviti neurološki čekić - trebat će ti prvenstveno za samu neurologiju, ali ionako ga možeš dobiti u referadi.

Na petoj se sve veći broj studenata počne oblačiti posve u bijelo - i hlače odnosno suknja, ovisno o spolu ili osobnim sklonostima - više zbog praktičnosti nego zato što postoji neki zahtjev za tim.

Klompe trebaju tek za kirurgiju - to je također na petoj godini. Moj savjet je kupiti najobičnije na placu za 40 kuna, izgledaju k'o neke razvikane i barem 10x skuplje, a nisu neudobne. Ako imate žice za prodaju, možete ih uvaliti nekome po jako extremno povoljnoj cijeni od 140 kn jer ste ih eto platili 500 kn.

Da, to davanje pinceta nije loša ideja, samo taj komadić metala ipak košta. Sigurno zato ju kupujemo sami ako se odlučimo na isto.

Crna kuta jest fora, ali dalje od prve dvije godine ne ćeš moći s njom.

#44 Pomet

Pomet

kupio patologiju

• +Members
  • 308 poruka
  • Sveučilište:MEF Zg
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 29 Kolovoz 2011 - 07:58

AKCIJA!

U Ilici, tamo od Britanca prema Črnomercu ima jedan mali dućan zove se "Odjeća" gdje su kute 40 kn, jer je sad rasprodaja. Ima dokle ima.

#45 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3340 poruka

Poslano 13 Rujan 2011 - 11:08

Običaj je da ljudi obično to ne stavljaju. Iako je cool imati to, ali ne kad si u Zagrebu, već izvan Hrvatske, u Austriji recimo :D

#46 Xusko

Xusko

brucoš

• +Members
  • 24 poruka
  • Sveučilište:MefZG
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 13 Rujan 2011 - 11:59

Zašto faks ne pokloni studentima (ili da studenti kupe na faksu) kute sa imenom studenta i znakom (onim pečatom) fakulteta?
Do prije sam mislio da to tako i ide (po nekoj mojoj logici), jer nekako sam navikao na ispečatirane kute, odijela, plahte, jastučnice, itd., u bolnici...

#47 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3340 poruka

Poslano 14 Rujan 2011 - 05:45

Xusko je na 13 Rujan 2011 - 11:59 rekao:

Zašto faks ne pokloni studentima (ili da studenti kupe na faksu) kute sa imenom studenta i znakom (onim pečatom) fakulteta?
Do prije sam mislio da to tako i ide (po nekoj mojoj logici), jer nekako sam navikao na ispečatirane kute, odijela, plahte, jastučnice, itd., u bolnici...
Secesija :P

Nemaju ni svi zaposlenici odjela ispečatirane kute. I vjeruj mi da je nekad bolje da liječnici s odjela nemaju potvrdu da si student, jer mogu pomisliti da si stažist, a to ne bude loše.

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika