Skoči na sadržaj

Spori load stranice

• Please log in to reply
5 odgovora na temu

#1 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka
  • Lokacija:Izgubljen u prostor-vrijemenskom kontinuumu... (i srećan zbog toga)
  • Sveučilište:Zagreb
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 28 Srpanj 2009 - 01:30

Khm..

Da nije možda Plab zarastao do guše u previše widgeta, JavaScripta, Jave, kukisa, sličica, CSSova, flasha (ok, nema fleša), dugmića, padajućih menija i ostalog jebenog INTERFEJSA... pošto treba preko minute da se stranica učita i Shiretoko (Firefox 3.5) da signal da je završio?

A imam ADSL.

Znači, drevno pravilo kaže:

Citat

Standard guidelines for ideal Web response times are:

* 0.1 second (one tenth of a second). Ideal response time. The user doesn't sense any interruption.
    * 1 second. Highest acceptable response time. Download times above 1 second interrupt the user experience.
    * 10 seconds. Unacceptable response time. The user experience is interrupted and the user is likely to leave the site or system.

Plabu je i u predhodnom izdanju trebalo redovito oko i/ili iznad 10 sekundi da se učita na ADSL-u. U ovoj pak instanci je probio vanjsku granicu prihvatljivog 300%. Kako je sirotoj dječici koja imaju dial-up, neću ni da zamišljam.

U ovom trenutku, budući da ne provodim toliko vremena na Plabu, mi ovo nije toliki problem.
Ali, pošto dobra administracija pazi na ovakve stvari, evo se ja javljam sa konstatacijom da je možda Plab postao žrtva software bloat-a.
Drugim riječima, softver je tolko narasao i tolko je pun opcija da je to postalo kontraproduktivno.

E, sad... što drugi misle...

#2 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka

Poslano 01 Kolovoz 2009 - 01:03

Sad, mislio sam na situaciju da se i meni isto stranica kao takva učita za nekoliko sekundi (iako ipak nešto više), no onda slijedi dug period učitavanja sitnih slikica.

Nije da osobito smeta, ali svakako nervira.

#3 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka

Poslano 12 Kolovoz 2009 - 08:38

Sad, ja nisam siguran jel ste vi neš bitno servisirali na Plabu, no ako jeste, onda sam da napomenem da *kao* da je malčice brži.

Imajte u vidu da u pozadini ide kompajliranje GNU-a, tako da mi se forum definitivno doima brži.

Tako da, ako ga servisirate, samo tako nastavite. :)

#4 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6905 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 13 Kolovoz 2009 - 12:00

Ne znam zašto ti je toliki load, meni uredno radi, a to pokazuju i logovi... Nikad mi nije trebalo duže od sekunde da se loada, kamoli 10 sekundi. Možda je do tvog računala ili browsera?

Ja sam na Safariju.

Zapravo, ne da smo servisirali, nego je većina grafičkih elemenata izbačena, 99% je čisto CSS formatiranje, dakle, sami tekst (CSS je najbrže što može biti, standard danas), smajlići i ostalo nikad nisu bili problem. Nema fizičkih grešaka u html-u ni u Css-u. Flasha uopće nemamo, javascript je na minimumu.

Ono što ti možda predstavlja problem zaista bi mogle biti ajax aplikacije, no majke mi, meni se loadaju u stotinjku sekunde, brže nego bilo kakav javascript ili flash. Brzo odgovaranje i ne vidim kako se brzo otvori.

Ima li još netko takav problem? Ili Vam se loada brzo?

Eh sad... Narasli nismo toliko. Samo je softver na novijoj verziji. Možda je baza malo teška. Ove đinđurije sa strane nisu uopće aplikacije, kako npr. top posteri i sl. to su obični xml fajlovi - opet tekst. Koriste isti template kao ostatak foruma - isti CSS.

Imaš neke specifične podatke u Firefox logu, što ti uzrokuje problem?

#5 humus

humus

doktor

• +Members
  • 1726 poruka

Poslano 26 Kolovoz 2009 - 03:22

Ne, log je generalno čist (osim

Citat

Error: missing ) after argument list
Source File: http://perpetuum-lab...-load-stranice/
Line: 1, Column: 41
Source Code:
return addthis_open(this, '', '[URL]', ''Spori load stranice' by humus - Perpetuum Lab Forums')

Citat

Error: addthis_close is not defined
Source File: http://perpetuum-lab...-load-stranice/
Line: 1
, al to nema veze s ovim).

Ja sam inače počeo da sumnjam na Internetsku infrastrukturu (pošto je poznato da dobar dio ISP-ova u Srbiji rabe interplanetarni link koji baš i nije najbrži), a to je neservisibilno. On account that, ako sjećanje služi, u domu učitava komplet stranicu (dakle, i sve džidžabidže) brže nego doma.

Možda bi trebalo da bolje pojasnim problem.
Stranica (as in text) se učitava roku od odmah. No, onda slijedi oko pola minute učitavanja mnogobrojnih slika, smajlija, dugmadi i ostalog. Prvenstveno pri prvom učitavanju stranice (znači, na "prazan" keš).

Digo sam alabuku jer sam posumnjao da je problem bio u novom interfejsu, no ako je isti počišćen (a kanda jeste), onda je to to.

...

#6 ibritvar

ibritvar

gdje sam?

• Members
  • 5 poruka
  • Spol:Female
  • Interesi:medicine
  • Sveučilište:Medicine
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 13 Siječanj 2010 - 08:28

I moj je download spor , ovo mi je stvarno pomoglo...Poslana slika