Da nije možda Plab zarastao do guše u previše widgeta, JavaScripta, Jave, kukisa, sličica, CSSova, flasha (ok, nema fleša), dugmića, padajućih menija i ostalog jebenog INTERFEJSA... pošto treba preko minute da se stranica učita i Shiretoko (Firefox 3.5) da signal da je završio?
A imam ADSL.
Znači, drevno pravilo kaže:
Citat
Standard guidelines for ideal Web response times are:
* 0.1 second (one tenth of a second). Ideal response time. The user doesn't sense any interruption.
* 1 second. Highest acceptable response time. Download times above 1 second interrupt the user experience.
* 10 seconds. Unacceptable response time. The user experience is interrupted and the user is likely to leave the site or system.
* 0.1 second (one tenth of a second). Ideal response time. The user doesn't sense any interruption.
* 1 second. Highest acceptable response time. Download times above 1 second interrupt the user experience.
* 10 seconds. Unacceptable response time. The user experience is interrupted and the user is likely to leave the site or system.
Plabu je i u predhodnom izdanju trebalo redovito oko i/ili iznad 10 sekundi da se učita na ADSL-u. U ovoj pak instanci je probio vanjsku granicu prihvatljivog 300%. Kako je sirotoj dječici koja imaju dial-up, neću ni da zamišljam.
U ovom trenutku, budući da ne provodim toliko vremena na Plabu, mi ovo nije toliki problem.
Ali, pošto dobra administracija pazi na ovakve stvari, evo se ja javljam sa konstatacijom da je možda Plab postao žrtva software bloat-a.
Drugim riječima, softver je tolko narasao i tolko je pun opcija da je to postalo kontraproduktivno.
E, sad... što drugi misle...