Skoči na sadržaj

MKBK I - Generacija 2010

• Please log in to reply
232 odgovora na temu

#15 mischa

mischa

gdje sam?

• Members
  • 9 poruka
  • Spol:Female
  • Interesi:nezainteresirana.
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 16 Oľujak 2010 - 12:48

Tomato je na 16 Oľujak 2010 - 12:45 rekao:

ZA MKBK 1 treba:
FIZIKALNA KEMIJA (skripta)
ORGANSKA KEMIJA (skripta)
Karlson / Stryer ili ak ima kaj novoga (knjiga)
PRIRUČNIK ZA VJEŽBE (ne smije biti kopiran)
....
kuta, olovka 2B i pamet u glavu..........Poslana slika

ček ček ček,kad nam treba olovka 2B? ne valjda na vježbama svakim. O.o

#16 Squishy

Squishy

brucoš

• +Members
  • 31 poruka
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 16 Oľujak 2010 - 01:49

moze mi netko, molim vas, reci kaj se mi ('crveni trnus') trebamo uciti za sutra? ne kuzim kaj ocekuju od nas sutra kad nije bilo knjigice iz vjezbi nigdje za kupiti.. <_<

#17 Aristocat

Aristocat

kupio patologiju

• +Members
  • 134 poruka
  • Sveučilište:MEF, Zagreb

Poslano 16 Oľujak 2010 - 02:40

Bilo je, u tome i je stvar. Samo da ste došli na vrijeme. Poslana slika

Al nadam se da neće sutra odma piljit i prvi dan nam zabranit izlazak na kolkovij jer nemamo pojma. Nije da bi mi teško palo, al ono... Poslana slika

Meni je žešće ono, nemojte kupovat Karlsona ili Stryera jer iduće godine izlazi nova knjiga. Al trebat će vam. I kaj sad, da ga kopiram? Nit je rekla kaj treba iz koje knjige "ma to je ionako samo dio". KOji dio???

Ubi me s tom kemijom, od prvog mi se dana ne sviđa.

I šećer na kraju, ko bude imao problema s kemijom obećajem mu da će na fiziologiji doć na komisiju. Amen to that. Poslana slika

#18 daleka.Obala

daleka.Obala

brucoš

• +Members
  • 82 poruka
  • Interesi:... ma koji interesi? ;)

Poslano 16 Oľujak 2010 - 02:47

Aristocat je na 16 Oľujak 2010 - 02:40 rekao:

Bilo je, u tome i je stvar. Samo da ste došli na vrijeme. Poslana slika

Al nadam se da neće sutra odma piljit i prvi dan nam zabranit izlazak na kolkovij jer nemamo pojma. Nije da bi mi teško palo, al ono... Poslana slika

Meni je žešće ono, nemojte kupovat Karlsona ili Stryera jer iduće godine izlazi nova knjiga. Al trebat će vam. I kaj sad, da ga kopiram? Nit je rekla kaj treba iz koje knjige "ma to je ionako samo dio". KOji dio???

Ubi me s tom kemijom, od prvog mi se dana ne sviđa.

I šećer na kraju, ko bude imao problema s kemijom obećajem mu da će na fiziologiji doć na komisiju. Amen to that. Poslana slika

ma baš. ta lovrićka malo previše sebi zabrijava. oke, ne mogu se možda anatomija i kemija učit istovremeno (iako meni i dalje nije jasan razlog zašto, za nekog ko ima kontinuitet učenja od 9. mjeseca al neka joj bude), a te šeme sa fiziologijom .... isuse, koje sam ja budale vidjela da su dogurale do 3. godine, pa mi nećemo sa fiziologijom nikakvih problema imat.
a za sutra, treba koliko sam shvatila naučit / ponovit plinske zakone i osnove kem. računa. i ne bi se tako lako kladila da nas sutra neće piljit, kolko sam shvatila ne smijemo nit jednom imat minus, jer je to zabrana za kolokvij, bez obzira ispravili mi taj minus il ne.
sve u svemu, teška idiotarija. moj prioritet je definitivno anatomija, ne znam za druge. a njenu kemiju ću kad-tad rješit. Poslana slika
možemo mi to !!!!!!!!!!!!!!!!
a da, što se tiče njene knjige.... ma nisam ni sumnjala da je ona urednica - Vinter sindrom

Ovu poruku uredio(la) je daleka.Obala: 16 Oľujak 2010 - 02:48

#19 Aristocat

Aristocat

kupio patologiju

• +Members
  • 134 poruka
  • Sveučilište:MEF, Zagreb

Poslano 16 Oľujak 2010 - 02:55

Poslana slika O da, to neka epidemija Vinter sindroma nastala. Ili se malo previše druže.

Zanima me samo, šta vi mislite nabavljat od baš knjiga ko knjiga (ove skirptice i kuharicu ne ubrajam pod to)? Ako namjeravate išta?

#20 kleopatra

kleopatra

kupio patologiju

• +Members
  • 130 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Sveučilište:MEF Zagreb

Poslano 16 Oľujak 2010 - 03:14

Kaj treba na ovaj uvod u vjezbe imat onu knjigu za vjezbe? :unsure::unsure:

#21 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3340 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Living for the bottle
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 16 Oľujak 2010 - 03:15

daleka.Obala je na 16 Oľujak 2010 - 02:47 rekao:

a da, što se tiče njene knjige.... ma nisam ni sumnjala da je ona urednica - Vinter sindrom

Aristocat je na 16 Oľujak 2010 - 02:55 rekao:

Poslana slika O da, to neka epidemija Vinter sindroma nastala. Ili se malo previše druže.
De, de, de, uspoređujete Opel rekord i Opel insigniu. "Ta knjiga" je praktikum za kemiju koji vam traje dvije godine (trebate ga i na MKBK II) i 2007. je koštao 50 kuna. Sada je možda skuplji, ali je još uvije daleko jeftiniji od anatomije.

Ovo s fiziologijom je J. Lo rekla? LOL
Kad sad na brzinu razmislim, nije to niti toliko netočno, nađe se primjer(ak)a koji govore u prilog tomu :D
Što naravno ne značiu da se trebate oko toga zabrinjavati.

#22 daleka.Obala

daleka.Obala

brucoš

• +Members
  • 82 poruka

Poslano 16 Oľujak 2010 - 03:21

Ćaća je na 16 Oľujak 2010 - 03:15 rekao:

De, de, de, uspoređujete Opel rekord i Opel insigniu. "Ta knjiga" je praktikum za kemiju koji vam traje dvije godine (trebate ga i na MKBK II) i 2007. je koštao 50 kuna. Sada je možda skuplji, ali je još uvije daleko jeftiniji od anatomije.

Ovo s fiziologijom je J. Lo rekla? LOL
Kad sad na brzinu razmislim, nije to niti toliko netočno, nađe se primjer(ak)a koji govore u prilog tomu Poslana slika
Što naravno ne značiu da se trebate oko toga zabrinjavati.

Nije ta knjiga u pitanju, praktikum ostaje isti.
U pitanju je njena nova knjiga, koja dolazi kao zamjena za Karlsona.... jer eto ona se potrudila da napiše knjige, uredi, šta li već samo za medicinare i ta knjiga je nešto novo i savršeno... dakle Karlson: bye bye od iduće godine. i to vrijedi za sve godine, ne samo za prvu.
a praktikum je ostavila.
inače, žena mi je toliko iritantna sa svojim treniranjem strogoće da je to prestrašno. nije da me njena kemija zabrinjava iskreno, al svejedno.  izgurat ću ja to, ma svi mi ,njoj u inat Poslana slika

Ovu poruku uredio(la) je daleka.Obala: 16 Oľujak 2010 - 03:25

#23 daleka.Obala

daleka.Obala

brucoš

• +Members
  • 82 poruka

Poslano 16 Oľujak 2010 - 03:24

Aristocat je na 16 Oľujak 2010 - 02:55 rekao:

Zanima me samo, šta vi mislite nabavljat od baš knjiga ko knjiga (ove skirptice i kuharicu ne ubrajam pod to)? Ako namjeravate išta?

skinut stryera  sa perpetuuma i to je to više manje. karlsona kopirat djelove, to ću vidit kako budu tekli seminari i šta će tko reć.

#24 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6906 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale

Poslano 16 Oľujak 2010 - 03:33

Ta knjiga o kojoj ona govori je hrvatski prijevod Harpera, kojeg isto imate na Perpetuumu. Dodat ću ga gore na listu.

Harper (oni prevode 26. izdanje, a u međuvremenu je na engleskom izišlo 27.) je bolji od Karlsona i Stryera na hrvatskom jeziku, ali Stryer na engleskom jeziku (peto ili šesto izdanje) daleko tuče obje knjige, plus, ne morate iz njega za prvu godinu učiti sve, nego samo 5-6 lekcija.

Skriptu iz fizikalne i organske isto imate ovdje (samo što je ova skripta iz fizikalne unofficial, što nije bitno, jer je official i tako teško sranje).

Ne obraćajte puno pozornosti na prof. Lovrić, ona voli tako malo pokušati zastrašiti da bi vas natjerala da radite, ali je ova metoda puno bolja nego ona "pogledaj osobu pored sebe, ili ti ili on nećete proći kemiju" :D

Pamet u glavu, pitajte ono što vam nije jasno, pogotovo iz biokemije (enzimi, koenzimi), ili to pročitajte iz Styera.

P.S. Vidite da sam veliki ljubitelj novog Styera. Zapravo, mogao bi biti bolji samo da ga rade u obliku vibratora, ne znam.

#25 korisnik

korisnik

Great member

• +Members
  • 635 poruka
  • Interesi:svašta nešto ...
  • Sveučilište:MEF,Zagreb

Poslano 16 Oľujak 2010 - 04:15

da, to je harper.

valjda je nisam pozorno slušao, al ako netko dobije minusa iz vježbi/seminara bez obzira ispravio ili ne -nema pravo ići na kolokvij??!

#26 daleka.Obala

daleka.Obala

brucoš

• +Members
  • 82 poruka

Poslano 16 Oľujak 2010 - 04:50

korisnik je na 16 Oľujak 2010 - 04:15 rekao:

da, to je harper.

valjda je nisam pozorno slušao, al ako netko dobije minusa iz vježbi/seminara bez obzira ispravio ili ne -nema pravo ići na kolokvij??!

pa ja sam tako shvatila. ne znam. mene je panika počela svladavat već u 15. minuti njenog monologa.
mislim, dajte molim vas nek me neko ispravi i kaže da nije istina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poslana slika

Ovu poruku uredio(la) je daleka.Obala: 16 Oľujak 2010 - 04:52

#27 morska.vila

morska.vila

kupio patologiju

• +Members
  • 202 poruka

Poslano 16 Oľujak 2010 - 05:37

pa nije, rekla je da taj minus kad kolokviras kod profesora koji ga drzi ili kod nje da je to ok i slobodan ti izlazak na kolokvij. mislim da bi si fakat previše zabrijali na toj katedri da je suprotno. pa nismo u srednjoj.  :angry:

#28 korisnik

korisnik

Great member

• +Members
  • 635 poruka
  • Interesi:svašta nešto ...
  • Sveučilište:MEF,Zagreb

Poslano 16 Oľujak 2010 - 05:44

morska.vila je na 16 Oľujak 2010 - 05:37 rekao:

pa nije, rekla je da taj minus kad kolokviras kod profesora koji ga drzi ili kod nje da je to ok i slobodan ti izlazak na kolokvij. mislim da bi si fakat previše zabrijali na toj katedri da je suprotno. pa nismo u srednjoj. :angry:

pa da,tako se i meni učinilo.

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika