Skoči na sadržaj

MKBK I - Generacija 2010

• Please log in to reply
232 odgovora na temu

#29 kleopatra

kleopatra

kupio patologiju

• +Members
  • 130 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 16 Oľujak 2010 - 06:47

U tom slucaju nije ti dozvoljen izlazak na kolokvij nego automatksi moras na pismeni.

#30 daleka.Obala

daleka.Obala

brucoš

• +Members
  • 82 poruka
  • Spol:Female
  • Interesi:... ma koji interesi? ;)

Poslano 16 Oľujak 2010 - 06:58

morska.vila je na 16 Oľujak 2010 - 05:37 rekao:

pa nije, rekla je da taj minus kad kolokviras kod profesora koji ga drzi ili kod nje da je to ok i slobodan ti izlazak na kolokvij. mislim da bi si fakat previše zabrijali na toj katedri da je suprotno. pa nismo u srednjoj.  Poslana slika

e pa i bolje joj je !!! Poslana slika Poslana slika ok, sad me malo histerija prošla .... Poslana slika Poslana slika Poslana slika

#31 Aristocat

Aristocat

kupio patologiju

• +Members
  • 134 poruka
  • Sveučilište:MEF, Zagreb
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 16 Oľujak 2010 - 09:36

A jel? Onda ja krivo shvatila. Meni se isto činilo kao da bez obzira na ispravljeni minus ne možeš na kolokvij. Mah, whatever. Iako bi to bio debilizam teški.

Za Harpera mi je sad iskreno žao šta nismo dočekali to prvo hrvatsko izdanje, nije da imam što protiv eng, samo mi se čini kompliciranim dosta učit na taj način. Bit će dobro ak uspijem išta i na hrvatskom skužit. Poslana slika

#32 Dr. Feelgood

Dr. Feelgood

položio patologiju

• +Members
  • 567 poruka
  • Spol:Male
  • Sveučilište:MEF ZG

Poslano 16 Oľujak 2010 - 09:42

Dva puta je rekla da i s ispravljenim minusom ne možemo na parcijalni a jednom je rekla da možemo i ako ga ispravimo xD A vjerojatno od tolikog pokušavanja zastrašivanja se smotala :D

#33 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6906 poruka
  • Interesi:Samo ti
  • Sveučilište:Yale

Poslano 16 Oľujak 2010 - 10:27

Aristocat je na 16 Oľujak 2010 - 09:36 rekao:

Za Harpera mi je sad iskreno žao šta nismo dočekali to prvo hrvatsko izdanje, nije da imam što protiv eng, samo mi se čini kompliciranim dosta učit na taj način. Bit će dobro ak uspijem išta i na hrvatskom skužit. Poslana slika

Ja sam zapravo upravo biokemiju počela učiti na engleskom, i možda je prvi dan bilo teško, ali je kasnije bilo jako isplativo. Možda bolje da se odmah naučite na to. Udžbenici na engleskom su 3-4 puta jeftiniji, uvijek imaš novije izdanje, i s obzirom na to da čitaš na stranom jeziku, čitaš puno opreznije da ti nešto ne bi promaknulo ili pogrešno shvatila to. Plus, ako na hrvatskom nešto ne skužiš iz prve, obično to preskočiš pa kažeš vratit ću se na to, a ovdje misliš - k vragu, nisam dobro prevela u glavi, idem ponovno. I tako to ide :)

Od anatomije nisam imala udžbenik na hrvatskom.

Razlike u stručnom jeziku nema nimalo - ethanol je etalnol, 'bemu :D

Eto.

#34 Aristocat

Aristocat

kupio patologiju

• +Members
  • 134 poruka
  • Sveučilište:MEF, Zagreb

Poslano 16 Oľujak 2010 - 10:40

~Sentinel~ je na 16 Oľujak 2010 - 10:27 rekao:

Ja sam zapravo upravo biokemiju počela učiti na engleskom, i možda je prvi dan bilo teško, ali je kasnije bilo jako isplativo. Možda bolje da se odmah naučite na to. Udžbenici na engleskom su 3-4 puta jeftiniji, uvijek imaš novije izdanje, i s obzirom na to da čitaš na stranom jeziku, čitaš puno opreznije da ti nešto ne bi promaknulo ili pogrešno shvatila to. Plus, ako na hrvatskom nešto ne skužiš iz prve, obično to preskočiš pa kažeš vratit ću se na to, a ovdje misliš - k vragu, nisam dobro prevela u glavi, idem ponovno. I tako to ide :)

Od anatomije nisam imala udžbenik na hrvatskom.

Razlike u stručnom jeziku nema nimalo - ethanol je etalnol, 'bemu :D

Eto.

Vidiš, o ovome nisam nikad razmišljala, a toliko je istinito da boli. To "poslije" ili ne dođe ili dođe u neko doba kad više nemaš vremena to skužit pa naštrebaš napamet samo da stigneš sve drugo proć.

Ima ovo smisla, ima. Baš ću pokušat s tim engleskim pa do kud doguram. Samo se nadam da mi neće previše vremenski otići na prevođenje jer sam ionak ko puž kad je učenje u pitanju...
Tnx! Poslana slika

#35 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6906 poruka

Poslano 16 Oľujak 2010 - 11:08

Probaj :)

Samo ne gubi puno vremena na riječnike i slično, zapravo, neće ti ni trebati - nakon 2-3 dana baš instinktivno više prevodiš, ne razmišljaš na hrvatskom, tj. izgubi ti se navika samog prevođenja. Meni je pomoglo, plus, srezalo mi je troškove maksimalno :)

Opet, stručni engleski je lakši nego naš "stručni hrvatski." Sepsa ili klicokrvlje? Kolaps ili urušaj? Meni na engleskom jednostavnije.

No dobro. Vraćam vam topik. :P

#36 kleopatra

kleopatra

kupio patologiju

• +Members
  • 130 poruka

Poslano 18 Oľujak 2010 - 11:33

Jel postoji negdje na perpetuumu zbirka zadataka od j.lovric? :unsure:

#37 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6906 poruka

Poslano 19 Oľujak 2010 - 12:10

Nope... ta zbirka još nije ni dovršena. Tj. možda je Canizzaro dovršio, no još nije puštena u promet :)

#38 tomato

tomato

Moderator

• Moderators
  • 562 poruka
  • Sveučilište:UCLA
  • Godina studiranja:Finished

Poslano 19 Oľujak 2010 - 07:46

kleopatra je na 18 Oľujak 2010 - 11:33 rekao:

Jel postoji negdje na perpetuumu zbirka zadataka od j.lovric? Poslana slika

A misliš na onu sa osječkog mefa onda ima. ima ti cca 70 str Poslana slika

#39 kleopatra

kleopatra

kupio patologiju

• +Members
  • 130 poruka

Poslano 19 Oľujak 2010 - 12:54

:huh: :o:wacko: :rotfl:
Hvala ;)

A sad me jos samo zanima di bi to mogla skinut? :rolleyes:

#40 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3340 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Living for the bottle
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 19 Oľujak 2010 - 03:19

Za skinuti još nigdje, ali netko na prvoj to provjereno ima, stoga u akciju da to nađeš.

#41 Ida

Ida
  • Interesi:Biti u prirodi. Putovanja. Medicina. Neurologija i neuroznanost. Embriologija. Atletika. Jesti čokoladu.
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 20 Oľujak 2010 - 12:57

~Sentinel~ je na 16 Oľujak 2010 - 11:08 rekao:

Probaj :)

Samo ne gubi puno vremena na riječnike i slično, zapravo, neće ti ni trebati - nakon 2-3 dana baš instinktivno više prevodiš, ne razmišljaš na hrvatskom, tj. izgubi ti se navika samog prevođenja. Meni je pomoglo, plus, srezalo mi je troškove maksimalno :)

Opet, stručni engleski je lakši nego naš "stručni hrvatski." Sepsa ili klicokrvlje? Kolaps ili urušaj? Meni na engleskom jednostavnije.

No dobro. Vraćam vam topik. :P
A ima i fora s novijim izdanjima. Sadašnji hrvatski Stryer je prijevod 2. izdanja iz druge polovice '80.-ih, a najnovije, 6. izdanje izašlo je 2006.
MKBK se fakat može učiti na engleskom. Možda se to ipak više isplati na drugoj nego prvoj godini jer na prvoj nema puno biokemije, ali dobro je biti upoznat s terminima.

#42 žežolina

žežolina

brucoš

• Members
  • 12 poruka
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 22 Oľujak 2010 - 07:23

hej! mene zanima prolaznost na kolokvijima. kolko ljudi otprilike mora na pismeni? Lovrićka je rekla da studenti rasture prvi kolokvij, a onda ošinu drugi Poslana slika  vjerovatno ste se već dotakli kolokvija na ovolikom perpetuumu, ali ja sam vam još friška pa molim za razumijevanje Poslana slika

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika