Skoči na sadržaj

Anatomija & MKBK - paralelno učenje

• Please log in to reply
33 odgovora na temu

#1 tomato

tomato

Moderator

• Moderators
  • 562 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Sveučilište:UCLA
  • Godina studiranja:Finished

Poslano 16 Oľujak 2010 - 04:03

Ide li to skupa il ... Poslana slika

#2 Ćaća

Ćaća

Freelance

• VIP
  • 3340 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Living for the bottle
  • Sveučilište:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 16 Oľujak 2010 - 07:27

Vi ste eto prvi koji ćete pokazati ide li ili ne :lol:

#3 Peter

Peter

fundamentalistički ekstremist

• Administrators
  • 3905 poruka
  • Godina studiranja:5th year

Poslano 16 Oľujak 2010 - 07:29

Moja baba je rekla da je sve moguće osim drvene peći, pa ono...

#4 Dr. Feelgood

Dr. Feelgood

položio patologiju

• +Members
  • 567 poruka
  • Sveučilište:MEF ZG
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 16 Oľujak 2010 - 08:18

Hahaha, danas nas je J. LO pokušala ubiti u pojam time da se odluičimo što ćemo pasti, i time kako ako je netko slučajno pao biologiju ili fiziku da se može slobodno pozdraviti s kemijom :D

To je valjda neka čudna motivacija, dunno.. Al sve se može, tako da treba samo uložiti truda, žrtvovati vremena i to je to ;)

#5 kleopatra

kleopatra

kupio patologiju

• +Members
  • 130 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 16 Oľujak 2010 - 09:37

mi smo face mi sve mozemo :cool: nemoze nam niko nista :DD:
:lolcina:

#6 Aristocat

Aristocat

kupio patologiju

• +Members
  • 134 poruka
  • Spol:Female
  • Sveučilište:MEF, Zagreb

Poslano 16 Oľujak 2010 - 09:40

Dobro ti baba kaže. Al J.Lo je danas dotukla 90% generacije, cura do mene skoro počela plakat od muke. Nije ni da sam ja bila daleko...

Ne znam, meni se iskreno čini nevjerojatnim polovit u kvalitetnoj mjeri (ako i u kakvoj) oba predmeta. Al ko voli (i misli da može) širok mu put... Poslana slika

#7 daleka.Obala

daleka.Obala

brucoš

• +Members
  • 82 poruka
  • Interesi:... ma koji interesi? ;)

Poslano 16 Oľujak 2010 - 10:01

mene nije dotukla. totalno suprotno. baš me zainatila. a to da se netko neka pozdravi s kemijom jer nije dao fiziku/biologiju, to mi nije jasno ..... pa to su ionako predmeti koje se može spremit za tjedan,dva, pa i u 9. mjesecu tamo ..... ili je možda mislila u smislu da ak ljudi nisu bili sposobni dat to dvoje neće ni kemiju? ko će ga znat. svašta je danas ona rekla. al valjda joj je jasno da 90% ljudi neće šljivit njenu kemiju zbog anatomije

Ovu poruku uredio(la) je daleka.Obala: 16 Oľujak 2010 - 10:02

#8 johnny008

johnny008

brucoš

• Members
  • 17 poruka
  • Interesi:sport , knjige,kave,more...
  • Sveučilište:University of Zagreb
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 17 Oľujak 2010 - 09:29

ne znam kaj je tocno J. Zlo htjela postic, al ak nas je htjela isprepadat, moze bit zadovoljna ucinkom :unsure:
al, drito to kaj velis, probudila je inat, tak da idemo na sve ili nista, pa kaj bude bude... :mig:
kemija, evo ti na :ras:

#9 Tilia˘cordata

Tilia˘cordata

brisačica prašine sa servera, meštar o' tabličnih prikaza

• +Members
  • 1414 poruka
  • Interesi:Žestoko se provesti on this lovely journey called life...

Poslano 17 Oľujak 2010 - 11:07

People, number one.... odvalite na te pokušaje strašenja.
Nikad nisam zapravo dokučila što želi time postići.
Kad i pogledate realno, blesavo je uplašit se, jer sve, ali apsolutno sve ovisi o tome koliko ste vi sposobni posložit svoje radno i slobodno vrijeme u funkcioniranje koje neće biti opasno za vas ( i ljude oko vas Poslana slika ). I onda svi drugi mogu dubit na glavi ako vi šljakate kako spada.
Čeličite se malo!

Kvaka je u tome da fino složite plan ako je ostalo podosta toga i imate na umu koliko ste sposobni odradit sad, u 7.mjesecu, u 9.mjesecu, ne nagruvat, bolje ostavit nešto za 9. da ne skurite do 9. - og i to je to.

Rješivo je itekako.

Ajmo učit fino i to je to! Poslana slika

Poslana slika

#10 waka

waka

Ein, zwei, die!

• +Members
  • 303 poruka
  • Interesi:pande, zmajevi, zombiji, victorian, clock/steampunk, industrial, queen, rammstein i kraftwerk. ukratko.
  • Sveučilište:mef zg
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 17 Oľujak 2010 - 11:12

i nama je prošlu godinu rekla -kome je ostala anatomija za ljeto, nek se pozdravi ili s jednim ili s drugim, paralelno to nejde.

pa sam živa ostala i položila sve do 7.mj :P

ne dajte se plašiti, ni da vas takve stvari bacaju iz takta :) budite skulirani i marljivi :)

#11 eyetoy

eyetoy

brucoš

• +Members
  • 68 poruka

Poslano 17 Oľujak 2010 - 12:34

J. Lo nije dr med i ne zna što se može, a što ne. Imate dovoljno vremena, dovoljno ispitnih rokova i SVE možete!
Bitno je da isplanirate kad ćete što polagati, organizirati vrijeme, a ne se opterećivati kako je to nemoguće.
Kemija traje 8-9 tjedana ako se ne varam, a ima 90 sati nastave. Dakle 10 sati nastave tjedno + anatomija.
Ako ste u srednjoj bili dobri iz kemije, MKBK 1 će vam biti stvarno lagana, ne vjerujte svakakvim pričama.

#12 King of the threshold

King of the threshold

brucoš

• +Members
  • 80 poruka
  • Godina studiranja:Finished

Poslano 17 Oľujak 2010 - 12:54

WTF... Kakve su to izjave da se "morate odlučiti što pasti"? Mislim, stvarno ne znam kaj da velim na to...

Mi smo tijekom turnusa iz kemije imali fakat i više nego dosta vremena za učenje. MKBK uopće nije tak strašna kak se priča. Čak i ljudi koji su u srednjoj imali rupe u znanju mogu bez beda položiti kemiju sa solidnom ocjenom.
Fizikalna - stisneš zube i naučiš sve jednažbe. Skripta iz fizikalne uopće nije tak loše pisana. A i zbirka zadataka prof. Burger ima zgodne sažetke teorije na početku svakog poglavlja, pisani su dosta jasno i sažeto.
Organska - jedan solidan dio gradiva je ponavljanje organske iz srednje. Čak i da u srednjoj niste bili na ti sa organskom, ovdje ćete konačno naučiti bitne stvari. Osobno sam koristio skriptu sa Perpetuuma, dosta je dobra (ali obratite pažnju na par pogreški, odnosno učite sa razumijevanjem i sve dvaput provjerite).
Biokemija - konačno se dolazi na fakat zanimljivo gradivo. Preporučam Stryera za učenje. Iz Karlsona bi svakako trebalo naučiti koenzime & stuff.

Da citiram Morphine: Rješivo je itekako.

Kvalitetno naučiš, ponoviš nekoliko puta, skuliran dođeš na ispit, profesor vidi da si učio sa razumijevanjem i da si siguran u ono što govoriš. U tom slučaju šanse za pad su minimalne.

Glavu gore, radi se o vašem studiranju. Zainatite se na zdrav način i raspalite po knjigama.

#13 Celice

Celice

Meds

• Moderators
  • 577 poruka

Poslano 17 Oľujak 2010 - 04:47

Ček malo,Tomato - ti si na drugoj godini,ne?Kak to da se zanimaš za sudbu nas jadnih brucoša onda (prvo Waldeyer tema,sad ova)? :D
Mislim,pohvala na neograničenosti ali...da nije možda Tomato zapravo J.Lo? Rekla je da nas prati od početka godine :lol2: Hmmm.
Kidding.
Al sad ozbiljno.

Ne znam.Meni nije bilo toliko strašno kaj je svaka peta riječ/izraz bio pad,jesenski rok,nećete uspjeti,drugi rok,malo rokova itd,jer znam da moj prolaz/pad ovisi isključivo o meni tj. mom radu.Poznajući sebe,ja bi mogla pasti i s idealnim rasporedom :D Ak ne učim naravno.Tak da se ovim ne mislim zamarati.

Završit ću quoteom J.Lo,da se razvedrimo malo : ''Ja jesam plava,ali nisam plavuša.''
Nuff said.

(Sretno nam svima :) )

#14 Squishy

Squishy

brucoš

• +Members
  • 31 poruka

Poslano 17 Oľujak 2010 - 06:59

mislim da je ovaj komentar najpametniji koja sam vidla do sad.
absolutno se slazem. :mig: mozda nam je ponesto teze ali svaki moze pasti i s idealnim rasporedom. sve ovisi o nama. kaj vise ucimo, i kaj se manje zalimo na perpetuumu to su nam sanse vece da sve prodjemo. pogotovo oni koji su sve dali i hvatali do sad.

doduse, to je sve easier said then done. ponekad treba se izjadat malo.. :ras: i za to dobro dodje dragi perpetuum.. :)

0 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika