Skoči na sadržaj

Doktorski studij nakon diplome

• Please log in to reply
1 odgovor na temu

#1 En¡gma

En¡gma

brucoš

• +Members
  • 88 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Prirodne znanosti
  • Sveučilište:Medicinski fakultet, Zagreb
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 27 Srpanj 2010 - 12:26

Pročitao sam da se nakon što se završi s diplomskim studijem medicine i položi državni ispit, može upisati doktorski studij. Zanima me je li to isključivo rezervirano za one koji se kasnije žele baviti znanošću. Može li se odrađivati specijalizacija i pohađati doktorski studij u isto vrijeme? Ima li to smisla ako kasnije ipak želimo raditi u bolnici? Postoji li mogućnost da se kasnije bavimo i istraživanjima i kliničkim radom? Je li jako teško to uskladiti? I može li se upisati doktorski studij i na drugim fakultetima srodnog područja, primjerice PMF-u?
Bio bih zahvalan za bilo kakve odgovore.  :)

#2 Runichoue

Runichoue

kupio patologiju

• +Members
  • 308 poruka
  • Spol:Male
  • Sveučilište:Sveučilište u Zagrebu
  • Godina studiranja:2nd year

Poslano 02 Rujan 2010 - 10:04

Pregledaj porukueɪn.dʒəl je na 27 Srpanj 2010 - 12:26 rekao:

Pročitao sam da se nakon što se završi s diplomskim studijem medicine i položi državni ispit, može upisati doktorski studij. Zanima me je li to isključivo rezervirano za one koji se kasnije žele baviti znanošću. Može li se odrađivati specijalizacija i pohađati doktorski studij u isto vrijeme? Ima li to smisla ako kasnije ipak želimo raditi u bolnici? Postoji li mogućnost da se kasnije bavimo i istraživanjima i kliničkim radom? Je li jako teško to uskladiti? I može li se upisati doktorski studij i na drugim fakultetima srodnog područja, primjerice PMF-u?
Bio bih zahvalan za bilo kakve odgovore.  :)

Još nitko nije odgovorio :rolleyes:

Znam da postoji mogučnost da upišeš doktorski studij ako istodobno radiš, ali ti onda traje duže....ne znam da li se to ˝istodobno radiš˝ odnosi i na tijekom specijalizacije.
Pa ja sam vidio jako puno doktora koji imaju titulu dr.sc. ili prof.dr.sc. i rade u bolnici...dakle možeš raditi u bolnici i baviti se znanstvenim radom. Mislim da ti se i placa povisi za određeni postotak sa doktorskim studijem.
Može se doktorski studij upisati i na drugim fakultetima....ako mogu ljudi sa stomatologije, veterine i farmacije upisivati na mefu poslijediplomski, može i dr.med na drugim, srodnim fakultetima.

Toliko ja znam....:)

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika