Bio bih zahvalan za bilo kakve odgovore.
Doktorski studij nakon diplome
Započeo(la)
En¡gma
, Srp 27 2010 12:26
1 odgovor na temu
Poslano 27 Srpanj 2010 - 12:26
Pročitao sam da se nakon što se završi s diplomskim studijem medicine i položi državni ispit, može upisati doktorski studij. Zanima me je li to isključivo rezervirano za one koji se kasnije žele baviti znanošću. Može li se odrađivati specijalizacija i pohađati doktorski studij u isto vrijeme? Ima li to smisla ako kasnije ipak želimo raditi u bolnici? Postoji li mogućnost da se kasnije bavimo i istraživanjima i kliničkim radom? Je li jako teško to uskladiti? I može li se upisati doktorski studij i na drugim fakultetima srodnog područja, primjerice PMF-u?
Poslano 02 Rujan 2010 - 10:04
eɪn.dʒəl je na 27 Srpanj 2010 - 12:26 rekao:
Pročitao sam da se nakon što se završi s diplomskim studijem medicine i položi državni ispit, može upisati doktorski studij. Zanima me je li to isključivo rezervirano za one koji se kasnije žele baviti znanošću. Može li se odrađivati specijalizacija i pohađati doktorski studij u isto vrijeme? Ima li to smisla ako kasnije ipak želimo raditi u bolnici? Postoji li mogućnost da se kasnije bavimo i istraživanjima i kliničkim radom? Je li jako teško to uskladiti? I može li se upisati doktorski studij i na drugim fakultetima srodnog područja, primjerice PMF-u?
Još nitko nije odgovorio
Znam da postoji mogučnost da upišeš doktorski studij ako istodobno radiš, ali ti onda traje duže....ne znam da li se to ˝istodobno radiš˝ odnosi i na tijekom specijalizacije.
Pa ja sam vidio jako puno doktora koji imaju titulu dr.sc. ili prof.dr.sc. i rade u bolnici...dakle možeš raditi u bolnici i baviti se znanstvenim radom. Mislim da ti se i placa povisi za određeni postotak sa doktorskim studijem.
Može se doktorski studij upisati i na drugim fakultetima....ako mogu ljudi sa stomatologije, veterine i farmacije upisivati na mefu poslijediplomski, može i dr.med na drugim, srodnim fakultetima.
Toliko ja znam....
1 član(ova) čita ovu temu
0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika