Skoči na sadržaj

Usmeni iz biologije

• Please log in to reply
4 odgovora na temu

#1 En¡gma

En¡gma

brucoš

• +Members
  • 88 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Prirodne znanosti
  • Sveučilište:Medicinski fakultet, Zagreb
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 06 Lipanj 2011 - 09:41

Jel može netko opisati kako funkcionira usmeni iz biologije? Nema nikakvih pitanja pa ne znam da li da spremam sve detaljno ili da naučim prepričavati gradivo po većim temama ili oboje... Koliko detaljno ulaze ispitivači i traže li sve one kratice i oznake gena? Da učim po Cooperu, skripti ili prezentacijama?

#2 korisnik

korisnik

Great member

• +Members
  • 635 poruka
  • Interesi:svašta nešto ...
  • Sveučilište:MEF,Zagreb
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 06 Lipanj 2011 - 11:32

Pregledaj porukuEn¡gma je na 06 Lipanj 2011 - 09:41 rekao:

Jel može netko opisati kako funkcionira usmeni iz biologije? Nema nikakvih pitanja pa ne znam da li da spremam sve detaljno ili da naučim prepričavati gradivo po većim temama ili oboje... Koliko detaljno ulaze ispitivači i traže li sve one kratice i oznake gena? Da učim po Cooperu, skripti ili prezentacijama?

Evo ja ću ukratko. Taj usmeni iz biologije je najveća glupost, al stvarno jest. Najlakši je usmeni jer je jako dobra katedra. Kartica nemate,al ako ne ispituje Crnek-Kunstelj na konju ste. Jedino ona traži detalje i jako puno povezivanja.
Meni su pitanja bila tumor supresor geni, translacija i još neko vrlo jednostavno. Ne idu u detalje i ne cjepidlače,bitno ti je da si skužila lekciju i da je znaš prepričat. U biti ono najosnovije iz svake(pritom ne mislim samo tri rečenice po lekciji :) )
Ma sasvim je dovoljno radit po skripti, pogledat prezentacije nije na odmet ako imaš vremena. Neke osnovne kratice i gene moraš znat,nemam knjigu da ti kažem što otprilike,ali vidjet ćeš sam/a što bi moglo bit bitno i što ste dosta spominjali.

#3 malycrv

malycrv

ubila ga medicina

• VIP
  • 408 poruka
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 07 Lipanj 2011 - 06:08

Iako je to bilo prije par godina... jos se sjecam mirisa svježe boje....oops to je neki drugi film :D

Ja sam ti bio kod crnek-kunstelj i bila je ok, nisam nista posebno znao, al nisam ni sve znao, pa sam dobio 4.
cini mi se sve kao jedan malo jaci ispit iz srednje skole...
Good luck :)

#4 En¡gma

En¡gma

brucoš

• +Members
  • 88 poruka
  • Interesi:Prirodne znanosti
  • Sveučilište:Medicinski fakultet, Zagreb
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 07 Lipanj 2011 - 08:18

Pregledaj porukukorisnik je na 06 Lipanj 2011 - 11:32 rekao:

Evo ja ću ukratko. Taj usmeni iz biologije je najveća glupost, al stvarno jest. Najlakši je usmeni jer je jako dobra katedra. Kartica nemate,al ako ne ispituje Crnek-Kunstelj na konju ste. Jedino ona traži detalje i jako puno povezivanja.
Meni su pitanja bila tumor supresor geni, translacija i još neko vrlo jednostavno. Ne idu u detalje i ne cjepidlače,bitno ti je da si skužila lekciju i da je znaš prepričat. U biti ono najosnovije iz svake(pritom ne mislim samo tri rečenice po lekciji :) )
Ma sasvim je dovoljno radit po skripti, pogledat prezentacije nije na odmet ako imaš vremena. Neke osnovne kratice i gene moraš znat,nemam knjigu da ti kažem što otprilike,ali vidjet ćeš sam/a što bi moglo bit bitno i što ste dosta spominjali.

Pregledaj porukumalycrv je na 07 Lipanj 2011 - 06:08 rekao:

Iako je to bilo prije par godina... jos se sjecam mirisa svježe boje....oops to je neki drugi film :D

Ja sam ti bio kod crnek-kunstelj i bila je ok, nisam nista posebno znao, al nisam ni sve znao, pa sam dobio 4.
cini mi se sve kao jedan malo jaci ispit iz srednje skole...
Good luck :)

Hvala na odgovorima.  :)
Zanima me još sam jel dosta 9-10 dana za spremit to ako smo učili za svaki kolokvij tijekom godine?

#5 korisnik

korisnik

Great member

• +Members
  • 635 poruka
  • Interesi:svašta nešto ...
  • Sveučilište:MEF,Zagreb
  • Godina studiranja:3rd year

Poslano 07 Lipanj 2011 - 08:31

Pregledaj porukuEn¡gma je na 07 Lipanj 2011 - 08:18 rekao:

Hvala na odgovorima.  :)
Zanima me još sam jel dosta 9-10 dana za spremit to ako smo učili za svaki kolokvij tijekom godine?

Itekako. Ne sjećam se točno,al mislim da smo mi imali desetak dana za spremit pismeni i usmeni (vi nemate taj pismeni nego kolokvije). Ja sam isto učio za kolokvije(jer smo mi imali kao pet obaveznih), pa sam znao gradivo i deset dana je i više nego dovoljno za spremit samo usmeni. ;)

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika