Skoči na sadržaj

Poslije diplome

• Please log in to reply
3 odgovora na temu

#1 bitakje

bitakje

brucoš

• +Members
  • 61 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:su široki
  • Sveučilište:of Zagreb
  • Godina studiranja:Finished

Poslano 12 Srpanj 2011 - 01:02

Bok kolege doktori.
Mene zanima što nakon ove teško zaslužene diplome?
Šture stranice HZZO-a ne daju mi baš podataka o tome što trebam za staž pa se obraćam vama iskusnima:
Što mi sve treba za stažiranje, vađenje pokaza, prijavu na zavod za zapošljavanje, knjižice za staž etc.? Kakva je procedura?
Ako već ima ovakav topic, slobodno ga preselite.

Hvala vam unaprijed ;-)

#2 EL__

EL__

kupio patologiju

• +Members
  • 158 poruka
  • Interesi:Swim Bike Run.. a simple life..
  • Sveučilište:MEF Ri

Poslano 20 Srpanj 2011 - 11:09

Ovo i mene zanima, znam samo to da kad dobimo papire od faksa kupujes radnu knjizicu i ides na zavod za zaposljavanje da ti upisu struku, mislim da zdravstveno cak oni sredjuju, ali to jos ne znam. Natjecaj za staz ce se raspisti krajem 7.mj (negdje oko 27.), poslajes papire postom i onda ti ostaje molitva.. :DD: za pokaz, knjizicu za staz i ostalo - saznat cemo kad bude vrijeme.. sad je mozak na pasi.. :lol:

Ovu poruku uredio(la) je EL__: 20 Srpanj 2011 - 11:10

#3 EL__

EL__

kupio patologiju

• +Members
  • 158 poruka
  • Interesi:Swim Bike Run.. a simple life..
  • Sveučilište:MEF Ri

Poslano 07 Rujan 2011 - 02:48

Eto, info polako pocinju kapati..kad saznate da ste dobili staz: na zavod za zaposljavanje se ne treba prijavljivati, treba kupiti u NN radnu knjizicu (koju prije zaposljavanja idete ispuniti na opcinu - u rijeci je to na Rivi 1), zatim tiskanicu 2 i M1P - one sluze za odjavu zdravstvenog preko staraca, njih dajete u ustanovu di ste dobili staz te ih oni ispunjavaju te sve oni naprave za vas. Od ostalog treba vam zamolba ("javljam se na 2. javni natjecaj..bla bla), životopis, kopirati diplomu ili uvjerenje o diplomi, kopirati domovnicu i osobnu, zatim nes u vezi porezne kartice (to moram malo podrobnije istraziti), 2 slike, otvoriti tekuci racun (to mozete tek kad vam ustanova koja ce vas zaposliti da uvjerenje), u NN trebate kupiti jos i pripravnicku knjizicu, te poloziti ispit iz zastite na radu (tako bar trazi kbc Rijeka, oni vam daju skriptu od cca 40 stranica). Eto.. Poslana slika Ali to ce vam rec sve u ustanovi u kojoj ste primljeni (zovu vas na telefon da se pojavite tamo), tako da nema nikakvih problema..

Ovu poruku uredio(la) je EL__: 07 Rujan 2011 - 02:53

#4 bitakje

bitakje

brucoš

• +Members
  • 61 poruka
  • Interesi:su široki
  • Sveučilište:of Zagreb

Poslano 04 Veljača 2012 - 05:50

*
POPULARNA PORUKA!

E ovako nakon obavljenog postupka i svih papira mozda ovo nekom i ustedi vrijeme, meni bi:

Kad dobite staz, odmah pitajte KADA pocinje taj staz. U torbi sa sobom uvijek imajte: slike za putovnicu (one koje dobite za 30tak kn), JMBG, OIB, osobnu

iskaznicu. Originale svjedodzbe i kopije po 2 primjerka. Domovnicu. Potvrdu o prebivalištu. Izvadite račun u banci (bilo kojoj) i ponesite tu karticu sa sobom.

Kupite u Narodnim novinama Radnu knjizici i Zahtjev za izdavanje radne knjizice (no to vam nitko i ne kaze da treba mamicu im..), Pripravnicku knjizicu. Izvadite

Poreznu karticu (besplatno). Potvrdu o cijepljenju protiv Hep B imati sa sobom.

Dan prije početka staza odjavite Zdravstveno sa Fakulteta.

Mislim da je to sve, slobodno nadopunite ako sam nesto falio.

p.s.

Kada krenete sa pregledima za staz i vidite dugacke redove bakica, djedica i inih bez kompleksa idite naprijed i predstavite se sa dr. Taj i Taj. Negdje ćete uspjeti ranije zavrsiti dok ce vam negdje kolegijalnost otic u wc skoljku.

Sretno i vidimo se u hodnicima bolnica ;-)

1 član(ova) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika