i opet polažem u vukovarskoj.
Maturanti generacije 2011./12.
Započeo(la)
Niđo
, Ruj 13 2011 08:19
1944 odgovora na temu
Poslano Danas, 02:59
zar nije "vući" palatalizacija... jer je u trećem licu množine vuku, a ako se promjeni, onda je palatalizacija. ili imam krivo?
Poslano Danas, 03:03
Zar nije glagol bio VUČEM?
Ili to nema nikakve veze?
Ili to nema nikakve veze?
Ovu poruku uredio(la) je amp100: Danas, 03:04
Poslano Danas, 03:05
ali "oni vuku,"
citiram svju skriptu - "ako je došlo do promjene, onda je jotacija (pisati-pišu), a ako nije onda je palatalizacija (služiti-služe)
ja lažem - oni lažu
ja vucem - oni vuku
?
a u pm
citiram svju skriptu - "ako je došlo do promjene, onda je jotacija (pisati-pišu), a ako nije onda je palatalizacija (služiti-služe)
ja lažem - oni lažu
ja vucem - oni vuku
?
a u pm
Poslano Danas, 03:06
primjerice "peći" je palat, a isto bi se moglo ići logikom k+j=ć
Poslano Danas, 03:12
To je i moj zaključak 
Daj idem učit nešto treće, nema ovo smisla
Daj idem učit nešto treće, nema ovo smisla
Poslano Danas, 03:39
U onom pitanju, nešto u stilu što glembay zamjera leoneu, il tak nešto, ili ga upućuje na neku osobinu, il šta je već bilo...jel odgovor bio: rastrojenost?
Poslano Danas, 03:41
a ono šta leone zamjera barunici? jel bio odgovor ono nešto: povreda dostojanstva njegove majke....
Poslano Danas, 04:25
Evo i mene da se oglasim. Test je bio koma, prošo budem, ali samo zato što sam vjerojatno napisao test prosječno ili malo ispod toga... Bar mi se tak čini...
Pitanja su bila perverzna, ljudi su očekivali da će se puno togam moći zaključiti iz teskstova, a da će ostala iti banalna, kao prošlih godina... Međutim, danas je trebalo znati cijelo djelo te je trebalo ustvari znati neke perverzne detaljčiće iz književnosti ( i gramatike!)...
Sve u svemu, nemamo razloga za brigu. Test je loše napisala većina populacije, tako da je prag za pad vjerojatno vrlo nizak, a s obziorm da smo ga svi loše napisali (uglavnom), relativno gledano, svi gubimo bodove na tome od onih 100... Tako da, all is good...
Pitanja su bila perverzna, ljudi su očekivali da će se puno togam moći zaključiti iz teskstova, a da će ostala iti banalna, kao prošlih godina... Međutim, danas je trebalo znati cijelo djelo te je trebalo ustvari znati neke perverzne detaljčiće iz književnosti ( i gramatike!)...
Sve u svemu, nemamo razloga za brigu. Test je loše napisala većina populacije, tako da je prag za pad vjerojatno vrlo nizak, a s obziorm da smo ga svi loše napisali (uglavnom), relativno gledano, svi gubimo bodove na tome od onih 100... Tako da, all is good...
18 član(ova) čita ovu temu
4 članova, 8 gostiju, 0 anonimnih korisnika
-
Marix, nighthawk, Google, blancheneige, Franco