Skoi na sadraj

Prevencija: Kamere mogu pomoći osigurati pranje ruku

• Please log in to reply
4 odgovora na temu

#1 Urednik

Urednik

Glavni i odgovorni

• System
  • PipPip
  • 13 poruka
  • Interesi:RSS Feed

Poslano 07 Veljaa 2012 - 12:31

Poslana slikaPostoji jednostavan i učinkovit način natjerati bolničko osoblje da peru ruke stalno: gledati ih kako peru ruke, i zatim im čestitati na tome.

View the full article

#2 Ida

Ida
  • Spol:Female
  • Interesi:Biti u prirodi. Putovanja. Medicina. Neurologija i neuroznanost. Embriologija. Atletika. Jesti okoladu.
  • Sveuilite:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 07 Veljaa 2012 - 12:50

Treba poeti od malih nogu:

Citat

'Glowing Hands' in the Waiting Room Improves Kids' Handwashing

Use of a glowing gel that shows kids how well they wash their hands by illustrating bacteria they missed while washing and may significantly improve hand hygiene.

"Waiting for the doctor is usually a tiresome and unproductive experience, but we were able to turn the waiting room into an interactive education center to help kids improve their hand hygiene."

Under a black light, the gel creates a yellow glow in areas where dirt and germs are present. After seeing the dirty spots, the participants were asked to wash their hands with soap and water as they normally would. After washing, the researchers put the black light over the kids' hands again, revealing the spots they had missed when washing.

Proper handwashing technique includes the duration of washing lasting at least 20 seconds, cleaning each hand completely, including between fingers and washing finger nails.
Puni tekst proitajte na
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2011-06/sfhe-hi061511.php

Dokument u privitku  mzl.korvbmpe.320x480-75.jpg   82,1K   0 puta preuzeto
(vjerojatno nije ovako cool, ali kad lanak ne nudi sliku..)

#3 Crimewave

Crimewave

gdje sam?

• +Members
  • 5 poruka
  • Spol:Male
  • Sveuilite:Gimnazija
  • Godina studiranja:4th year

Poslano 07 Veljaa 2012 - 09:29

Ne znam koliko je pametno poslati npr kirurga da opere ruke zbog neke operacije i onda mu čestitati... onda bi on opet trebao ići oprati ruke, i tako idemo u krug.
Osobno mislim da bi najbolje bilo uvesti uz kamere i elektrošokere koji bi pržili one koji ne operu ruke.

#4 ~Sentinel~

~Sentinel~

ghost

• Root Admin
  • 6913 poruka
  • Spol:Not Telling
  • Interesi:Samo ti
  • Sveuilite:Yale
  • Godina studiranja:1st year

Poslano 07 Veljaa 2012 - 09:58

Ovdje su im čestitali putem LED diodica koje su ispisivale poruku, poput reklame, nisu se rukovali :)

#5 aa

aa

Freelance

• VIP
  • 3342 poruka
  • Spol:Male
  • Interesi:Living for the bottle
  • Sveuilite:MEF Zagreb
  • Godina studiranja:6th year

Poslano 07 Veljaa 2012 - 10:48

Pregledaj porukuCrimewave je na 07 Veljaa 2012 - 09:29 rekao:

Ne znam koliko je pametno poslati npr kirurga da opere ruke zbog neke operacije i onda mu čestitati... onda bi on opet trebao ići oprati ruke, i tako idemo u krug.
Osobno mislim da bi najbolje bilo uvesti uz kamere i elektrošokere koji bi pržili one koji ne operu ruke.
Zbog toga ga prvo ne ćeš nigdje slati, već će on to obaviti prije ulaska u salu i ne ćeš mu čestitati jer je to dio njegove preoperacijske pripreme koju svakako mora obaviti.

Ove kamere se odnose na ono osoblje koje svoje ruke ne dovodi sa dijelom pacijenta koji je ispod njegove kože, ali ima doticaj s njegovom intaktnom kožom, predmetima okolo, infuzijskim sustavima, iglama, špricama i tome slično.

1 lan(ova) ita ovu temu

0 lanova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika