Rale

Zovi Mama Doktora!

22 poruka u ovoj temi

Napomena: Unaprijed se ispričavamo ako je navednim podatcima istekao "rok trajanja".


Ovo je namijenjeno prvenstveno studentima koji nisu iz Zagreba, koji dolaskom na studij najčešće biraju novog liječnika, stomatologa i studentice ginekologa.

Preporučamo da izaberete svoju liječnicu / liječnika ovdje, u Zagrebu, jer ćete:

1.
Tu provoditi većinu vremena - nekih 10-ak mjeseci godišnje (uključujući ispitne rokove). Ovom prilikom zanemariti ćemo teoretsku mogućnost da položite sve ispite na predroku, te sve riješite za 9 mjeseci. Èak i u tom slučaju 9 mjeseci je znatno dulji period od 3 mjeseca dangubljenja koje provedete doma. Tijekom tog razdoblja mogu vas zadesiti brojne boleštine, ozljede, elementarne nepogode te je savršeno jasno da je dobro imati vlastitog liječnika pri ruci…Ili barem u dometu tramvaja.2.
U slučaju da vas neka zdravstvena nevolja ili vulkanska erupcija (iako sumnjam da na faksu ima baš puno studenata iz podnožja Vezuva) zatekne u mjestu prebivališta pomoć možete potražiti na Hitnoj medicinskoj pomoći ( tel. br. 94) ili u skupljoj verziji u nekoj privatnoj liječničkoj ordinaciji. Također na raspolaganju imate i roditeljsku brigu i budžet koji su u potpunosti besplatni i mogu se beskonačno iskorištavati:
roditeljska njega + vitamini = 0 kn
Dok iskreno sumnjamo da će vaši cimeri i cimerice biti jednako brižni (osim ako je Majka Tereza zapravo živa i dobila je dom na Savi! )
cimerska briga+ vitamini = vječno dužništvo+100kn.


3.

Ako zbog bolesti budete izostajali s faksa i budete trebali liječničku ispričnicu (da ne kažem Bože-mi-oprosti alibi za izostanke s TZK dok budete spremali npr. A3) - uvjeravam vas da nije posebno praktično skočiti doma do svoje omiljene doktorice. Posebno ako ste npr. iz Dubrovnika. A nadoknade iz tjelesnog nikome ne bih preporučila.
Dakle - 5 pješačenja na Sljeme > 0 pješačenja na Sljeme


Sada kada smo vas uvjerili i matematičkim izvodima dokazali prednosti imanja vlastitog liječnika u mjestu studiranja bio bi red i da vam preporučimo neke od njih:


DR. MEDICINE (GDJE ZINUTI I REÆI aaaa?)

Dom zdravlja studenata nalazi se na Trgu žrtava fašizma i u njemu postoji više ordinacija opće prakse u koje možete donijeti svoje kartone. Da vam sad ne prepričavamo informacije od prije 5 godina dobivene od prijateljičinog bivšeg momka, čiji je cimer imao sestru koja je tamo radila, vi bolje skoknite na mjesto događaja. Tramvajem br. 17, izađete na 2. stanici u smjeru Borongaja i uđete u zgradu točno na stanici. Nema uopće brige da ćete promašiti. Ili zovite na 01 460 36 66. U tim ćete ordinacijama obaviti i sistematske preglede u organizaciji faksa. To vam je dodatna prilika da procijenite imate li kakvih simpatija za neku od tamošnjih ordinacija.


Dalje. Ako ponuđeno ne zadovoljava vaše prohtjeve ili su vam starci na vašu nesreću kupili stan u Sesvetskom kraljevcu - ne grizite prljave nokte i ne čupajte ispucale vrhove kose! Stoje vam na raspolaganju i sve ordinacije opće prakse u različitim zdravstvenim ustanovama. Oni primaju pacijente u vrijeme predviđeno za izbor liječnika.
Smireno uzmite plan grada, nađite najbližu ordinaciju s ugovorom s HZZO-om, stavite vaš zdravstveni karton pod ruku ( prije toga u kartonu provjerite težinu u 8. razredu osnovne i izračunajte što vam je sve donio pubertet osim akni- hehehe!).
Zatim pravac na upis! Ne zaboravite da se besplatna uzimanja, prebacivanja i drugi manevri sa zdravstvenim kartonima događaju u propisanim vremenskim periodima jednom ili dva puta godišnje. Provjerite u svom Domu zdravlja, ambulanti, novinama, na 981 i slično, da se znate ravnati i da ne bude prekasno. Obično rokovi budu u dnevnim novinama.(GDJE ZINUTI I REÆI ajoooj?)

DR. STOMATOLOGIJE
Kako smo svjesni da se ova medicinska struka pojavljuje u većini noćnih mora prosječnog čovjeka nastojati ćemo biti kratki…Ponovno preporučamo da izaberete svog stomatologa u Zagrebu jer npr. kod uobičajenog stomatološkog problema odlazak zubaru odgodite barem 3 puta. A ako vam je zubar doma i viđate ga 1 godišnje do realizacije zahvata mogli bi imati osmijeh Jeremije.

Ponuda je slična kao i na tržištu dr. medicine. U Domu zdravlja studenata ima nešto ordinacija, također i na Savi i Cvjetnom naselju . Prebacivanja kartona dešavaju se po istim gore navedenim pravilima, of course!

Postoji mogućnost i da stomatološke usluge koristite na Stomatološkom fakultetu. Kod njih se možete naručiti za popravak zubi neovisno o činjenici što imate svog stomatologa. Usluga je potpuno besplatna i relativno brzo dođete na red.
Popravak vrše studenti pod nadzorom asistenata i profesora što uglavnom znači da ćete dobiti savjestan tretman, ali to traje i traje i traje…I naravno, riskirate da baš vaša usna šupljina zapadne najvećeg neznalicu i kampanjca na godini.
Tamo također možete dobiti termin i za neki specijalistički zahvat ( npr. oralna kirurgija ) u razumnom roku, za razliku od npr. KBC Dubrava gdje dok dođete na red već imate sasvim funkcionalno umjetno zubalo. Za detalje gnjavite na Stomatološkomfaksu, u Gundulićevoj ulici 5.GINEKOLOG (DA VAM SE NE DOGODI)

Sada vi svi strašni macho tipovi koji ste scrollali na vrh stranice jer vas uopće ne zanimaju ženski problemi, lijepo se vratite i savjesno pročitajte tekst. I nemojte biti tako sigurni da baš vama udna tuljica nikada neće puknuti!

Većini brucošica već će na sistematskom pregledu biti dodijeljen jedan od dva ginekologa koji ordiniraju u Domu zdravlja studenata na Trgu žrtava fašizma. Tamo možete obavljati svoje redovite Papa testove, konzultirati se i dobiti recepte za kontracepcijska sredstva, kao i sve vrste informacija. U principu nismo čuli ozbiljnije pritužbe. Osim što je onaj na drugom katu iznimno popularan te kod njega dođete na red u prosjeku nakon pročitane 2 Mile i Cosmopolitana.
Također možete izabrati i bilo kojeg drugog ginekologa koji radi npr. u vama najbližem ex. Domu zdravlja ili privatnoj ordinaciji koja ima ugovor s HZZO-om. No, ako imate specijalne prohtjeve i želite rezultate svojih pretraga odmah, možete koristiti i usluge privatnih ginekoloških ordinacija. Taj će vas luksuz, naravno, opaliti po novčaniku, no to je ipak vaša stvar.


GINEKOLOG (AKO VAM SE IPAK DOGODI)

To je procedura koju vam toplo savjetujemo u normalnoj situaciji. No što u kriznim situacijama kao što je npr. ''…hmm…mmh…pukao nam je...ovaj… udna tuljica…a on je, eto,…hmm… prijateljičin dečko ...'' ?!
Ako se ikada nađete u takvoj situaciji savjetujemo slijedeće:

1.

zabrinite se nad sobom jer ste se ponijeli kao beep.... :unsure: :lam:

2.

pričekajte prvi slijedeći radni dan (uključujući i subotu) i javite se u Centar za reproduktivno zdravlje djece i mladeži u Klaićevoj ulici. To je tzv. dječja bolnica u Klaićevoj, a nalazi se na desnoj strani Klaićeve, jedno 150 m od ulaza u ulicu sa strane Trga maršala Tita, odnosno, trga gdje je HNK. To jest (navigacija, navigacija), na Trgu bana J. Jelačića uđete u tramvaj broj 14, 17, 12 ili 13 i siđete na drugoj stanici i prva ulica s vaše desne strane, ako zurite u smjeru odlazećeg tramvaja, je Klaićeva. Sada nastavite po gore opisanom postupku.

3.

Potražite Centar za reproduktivno zdravlje koji se nalazi, čini nam se, na 2. katu, gdje ćete uz priloženu zdravstvenu iskaznicu, razgovor s doktoricom i eventualno pregled, dobiti od ljubaznog osoblja day after pilulu. To se plaća oko 50 kn iz vašeg džepa. Metoda nije najsigurnija i ne može se primjenjivati kao obična kontracepcija (imate pravo na nju 1 ili maksimalno 2x godišnje ), ali u svakom slučaju je učinkovitija od sjedenja doma i lupanja glavom o zid!

4.

Otiđite doma i ponavljajte korak br. 1 do iznemoglosti. U slučaju da vam se ista situacija desila s vlastitim dečkom/ mužem / ljubavnikom, a sumnjičavi ste prema roditeljstvu u osamnaestoj, preskočite korak 1.
I slijedeći put nemojte, do vraga, štedjeti na udna tuljicaima!!! :D


[info]Izvor:h*tp://studenti.mef.hr/brucoshville/zovi.html[/info]
...............

Eto dragi moji. Valjda će vam biti od pomoći.

Ukoliko zapne, vičite. Plab je tu ;)

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

korisno, korisno! :thumbup1:


I slijedeći put nemojte, do vraga, štedjeti na udna tuljicaima!!! :D


jesi čula, anny?! ;):rofl: :rofl:

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Upravo sam danas se odlučila na prebacivanje u navedeni dom zdravlja...dobit ćete i neku izjavu o izboru / promjeni doktora s kojom morate u HZZO (Jukićeva 12 ili Klovićeva 1) gdje to potvrdite...ja to idem sutra napravit pa vam javim jel to neka gnjavaža gdje posjedite od čekanja.
:pokey:

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Apsolutno preporučam da se prebacite u mjestu studovanja kod liječnika. Puno jednostavnije, pogotovo ako imate neke stalne terapije. :)
I procedura je jako jednostavna.

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Ja se u 4. srednje nisam cjepila protiv tetanusa i onog drugog (difterija?) jer sam u vrijeme akcije cjepljenja bila na antibioticima, a poslije sam, priznajem, zaboravila. Kod kog sad moram ići da to cjepljenje nadoknadim, onima koji su mi ga trebali dati prošle godine ili kod nekog preko faxa? Da li postoji način da ja to cjepivo dobijem besplatno ili ga sad moram platiti?

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama
Ja se u 4. srednje nisam cjepila protiv tetanusa i onog drugog (difterija?) jer sam u vrijeme akcije cjepljenja bila na antibioticima, a poslije sam, priznajem, zaboravila. Kod kog sad moram ići da to cjepljenje nadoknadim, onima koji su mi ga trebali dati prošle godine ili kod nekog preko faxa? Da li postoji način da ja to cjepivo dobijem besplatno ili ga sad moram platiti?Najbolje ti je da pitaš u Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba (tamo se svi medicinari cjepe)

Nalazi ti se u Mirogorskoj 16 ili nazovi na tel. 4696-125 pa pitaj :mig:

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama
Najbolje ti je da pitaš u Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba (tamo se svi medicinari cjepe)

Nalazi ti se u Mirogorskoj 16 ili nazovi na tel. 4696-125 pa pitaj :mig:

Tko će mi drugi odgovoriti ako ne Rale. :) Hvala

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

zanima me, jel netko zna, koji je dobar liječnik blizu doma na šari....

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Ne spada u ovu temu, ali sto mi sve treba da si produzim zdravstveno? Potvrda s faksa, obrazac 2 iz narodnih novina i da li jos nesto, zna li tko?evo, nasao :)


– prijava– T-2
– dokaz o prebivalištu, boravku ili odobrenom stalnom boravku (uvjerenje MUP-a ili osobna iskaznica)
– dokaz o redovnom školovanju

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Dr. Obiteljske med. - dr. Fabričin Horvat u studentskoj ambulanti na Trgu žrtava fašizma ( uspjela sam se uvalit kod nje jer je bila dežurna a i čula sam da tamo dr. za medicinare nije baš dobra)

Za ginekologa neznam, nism još našla nekog "socijalnog" ali za 45okn dobiješ jako puno u dr. Harni (u Dubravi) jako su dobri, s obzirom da su privatni, nisu skupi.

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

zna ko di se mogu cjepiti protiv vodenih kozica? :D daaa, nisam ih još imala a ne bi mi bilo praktično pokupiti ih.

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

2 godine kasnije, eto mene opet s pričom o vodenim kozicama :D ako nekog uopće zanima i ima slični problem :P
ko nije imal kozice, pravac svoj doktor po uputnicu za serologiju (nagovarajte, molite i prosite, škrti su po tom pitanju) i onda gore na fran mihaljević na vađenje krvi, nalazi stižu za 2 tjedna otprilike i ako se morate cjepiti, pljunete petstotinjak kuna i cjepite se na zavodu za javno zdravstvo.
eto, odgovorila sam sama sebi na prastaro pitanje :D

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Pozz, nova sam ovdje pa se unaprijed ispričavam ako sam na krivom mjestu ili nezz ni ja kaj. :D Zanima me je li nadležni liječnik za studente mefa osoba koja može uputiti dalje na preglede i znači li to da mi je on sada kao neka zamjena za mojeg obiteljskog liječnika. Ili trebam, kako je gore opisano, najbolje promijeniti liječnika obiteljske medicine. Ne znam kako bih se bolje izrazila :) .

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Nemaš nadležnog liječnika za studente medicine. Neki će te uputiti na Vesnu Jurešu, ali ona je liječnik školske medicine i ne može ti dati uputnicu ni za što, može te pregledati ali kao da i nije. Na kraju, ona nije napravila pregled od 1960., to rade neki njeni puleni. Trebaš promijeniti obiteljskog liječnika na nekoga tko ti je blizu, ako ti je zgodnije kod njega nego kod prošloga. 

Za to mislim trebaš otići s nekim formularima o promjeni nadležnog liječnika u HZZO u Jagićevu ulicu, ne znam točno, ali takva je nekakva procedura.

Uredio Halifax

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama
On 9/18/2017 at 10:54 PM, Halifax said:

Nemaš nadležnog liječnika za studente medicine. Neki će te uputiti na Vesnu Jurešu, ali ona je liječnik školske medicine i ne može ti dati uputnicu ni za što, može te pregledati ali kao da i nije. Na kraju, ona nije napravila pregled od 1960., to rade neki njeni puleni. Trebaš promijeniti obiteljskog liječnika na nekoga tko ti je blizu, ako ti je zgodnije kod njega nego kod prošloga. 

Za to mislim trebaš otići s nekim formularima o promjeni nadležnog liječnika u HZZO u Jagićevu ulicu, ne znam točno, ali takva je nekakva procedura.

Nisam siguran da liječnik školske medicine ne može dati uputnice ... Ja mislim da može.

U krajnem slučaju uvijek se može nalaz liječnika školske medicine poslati izabranom liječniku pa on prema tome napiše ili pošalje uputnice.

Jedna opcija je i javiti se bilo kojem liječniku obiteljske medicine jer svi oni mogu obavljati preglede tzv. ˝migrirajućih osoba˝ i napisati uputnicu. 

 

Svakako ne bi bilo loše promjeniti liječnika obiteljske prema mjestu studiranja, ipak medicina traje 6 godina. 

Uredio Runichoue

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Ja sam u jednom mislila da nam je taj školski nadležni, i otišla kod Vesne Jureše, oni su tamo rekli da oni ne mogu ništa i da se mora obiteljskom liječniku. Možda i mogu dati nalaz / preporuku, ali što ćeš nešto raditi dva puta, kad i tako moraš obiteljskom?

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Znači mogu doći i bilo kojem obiteljskom liječniku iako nisam prijavljena kod njega? Mislim da ću promijeniti obiteljskog liječnika, ali u prvu ruku... :P

On 20. 09. 2017. at 12:47, Runichoue said:

Nisam siguran da liječnik školske medicine ne može dati uputnice ... Ja mislim da može.

U krajnem slučaju uvijek se može nalaz liječnika školske medicine poslati izabranom liječniku pa on prema tome napiše ili pošalje uputnice.

Jedna opcija je i javiti se bilo kojem liječniku obiteljske medicine jer svi oni mogu obavljati preglede tzv. ˝migrirajućih osoba˝ i napisati uputnicu. 

 

Svakako ne bi bilo loše promjeniti liječnika obiteljske prema mjestu studiranja, ipak medicina traje 6 godina. 

 

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama
On 9/21/2017 at 8:23 PM, mts said:

Znači mogu doći i bilo kojem obiteljskom liječniku iako nisam prijavljena kod njega? Mislim da ću promijeniti obiteljskog liječnika, ali u prvu ruku... :P

 

Možeš, mogu te primiti kao ˝hitnog˝, pregledati i eventualno uputiti dalje :)

Jedini problem je što će te većina odbiti iako ne bi smjeli po pravilima. 

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

  • Recently Browsing   0 korisnika

    Ni jedan registrirani korisnik ne pregledava ovu stranicu