Guest lady_core

Kartice za usmeni iz anatomije

3 poruke u ovoj temi

hej, ja imam pitanje.. skinula sam ovaj popiis pitanja s kartica i zanima me kako da učim za usmeni.. odnosno što je pametnije - da idem ponavljati po tjednima onako kako smo radili sve po rasporedu ili da idem raditi po tim pitanjima jer mi se čini da ona idu zbrda-zdola? kako ste vi učili?
hvala

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Ja sam to na više mjesta več napisao, ali opet.

Sjeti se one Vukijeve sa uvodnog predavanja "Anatomiju ste naučili kada ju možete tri dana za redom bez prestanka pričati." Ili tako nekako.
Uglavnom, ta tri dana baš i ne češ imati na raspolaganju samo za to, to jest, bolje u tri dana ponoviti anatomije što se da nego ju pričati.
E sad, čemu služe kartice? Služe tomu da kad pogledaš neko pitanje, staneš, pročitaš ga i kreneš u glavi slagati odgovor na njega. Ako od prve možeš složiti pet suvislih rečenica, i ako to još toliko njih na kvadrat nadire na vrh jezika, na to pitanje znaš odgovor i ne trebaš se više uopče zamarati s tim pitanjem. Iako, činjenica da znaš o gušterači sve što stoji pod podnaslovom Gušterača nije nužno dostatno, bilo bi dobro znati i ono što stoji pod razvojem mezenterija o njoj, a da ne spominjem ono što stoji pod topografijom, ovo potonje je pod muss wissen.
Učiti po pitanjima nema smisla. Uči da naučiš što više onoga što piše u knjizi. Ima svega nekoliko egzotičnih pitanja poput dubokih mišiča vrata, srčanog kostura ili venae hemiazygos za koje je korisno imati kartice jer je mala vjerojatnost da bi i na to obratila pozornost.

Za kraj još jednom glavna misao - uči po knjizi, pitanja su samo orijentir.

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Stvorite korisnički račun ili se prijavite za komentiranje

Morate biti član foruma za komentiranje

Create an account

Registrirajte novi korisnički račun. Lako je!


Registriraj novi korisnički račun

Prijava

Veći imate korisnički račun? Prijavite se.


Prijavi se

  • Recently Browsing   0 korisnika

    Ni jedan registrirani korisnik ne pregledava ovu stranicu