idesmiki

Medicina u Engleskoj

5 poruka u ovoj temi

Da li netko zna nešto više o studiranju medicine u Engleskoj?
Cijena, konkurencija na prijamnom, razlika u obaveznom gradivu za prijamni?

Da ne kažete da sve ovisi o kojem govorimo, uzmimo za primjer jedan od boljih, ali ne najbolji. Npr. http://www.nottingham.ac.uk/mhs/index.aspx
Pretpostavljam da je i najlošiji med. fakultet u Engleskoj bolji od ovoga u Zagrebu?

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Ja baš ne bih pretpostavila da je najlošiji tamo bolji od našeg.

Nisam potpuno sigurna, ali mislim da se oni na sve fakultete upisuju preko A-levelsa. Ne znam koliko znas o njihovom obrazovanju, ali uglavnom nakon 16te godine polažu GCSE i to je kraj srednje škole, onda imaju dvije godine collegea, onda polažu A levels, i s tim se rezultatima prijavljuju na fakultete (university).

U Engleskoj medicinski fakultet traje 5 godina. Iz priče s njihovim studentima ti mogu reći da imaju dosta prakse, ali imaju vrlo lošu podlogu osnovnih znanosti. I općenito su samouki u mnogim stvarima, npr čak i u anatomiji. Prve dvije godine su im teoretske, na trećoj i četvrtoj prolaze kroz specijalizacije, a na petoj su stalno u bolnici i prate studente na praksi (Foundation Programme).

Istina, ja sam samo vidjela i pričala sa studentima u Liverpoolu, ali meni se čini da oni zapravo jako puno uče sve sami, a onda rupe popune putem. Nekom će se to činiti bolje jer ih ne gnjave detaljima biokemije, ali ja ipak mislim da imaju neke neoprostive rupe. Što naravno ne znači da mi nemamo.

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Dakle, ako se planira dalje u znanost ići, možda je Zagreb i bolji izbor :)
Puno hvala.

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Za medicinu u UK ti trebaju A-Level ispiti. Ti u 3 razredu srednje odaberes min. tri predmeta i njih ucis 2 god. i onda polazes. sad, ti odabires predmete zavisno sta upisujes. Kod njih gradivo uopce nije tesko, vec su ispiti zeznuti (vlastito iskustvo) i otprilike ti trebaju sve A ocjene ili mix A i B, zavisno od fakulteta na koji apliciras. Također ti treba i engleska verzija američkog MCATA --> UKCAT da bi se mogao upisati 5-godisnji studij bez foundation year. Terabs jos imati i diplomu za jezik, sa imam IGCSE i A-level, ali ako nisi pohađao njih probram (ja jesam) IELTS ili TOEFL su oni koje prihvacaju. i Uglavnom, za medicinu, stomatologiju i veterinu rok za sljedecu godinu ti zavrsava u oktobru, primjerice ako zelis da se upises u 2012./12. sk. god prosao ti je rok :D
Da da!!, apliciras putem UCAS-a, to je njihov kao application service, mozes aplicirati na max 5 fakulteta i mislim da je total fee 50 funti. Također, tu pises esej na temu zasto zelis studirati bas u UK, te ti traze preporuke. Uđes li u uzi krug ides kod njih na intervjui nakon toga ti salju final decision.

Sto se tice konkurencije, logično da je jaka. Mislim da je na nottingham lakse upasti nego na jace poput UCL-a, te su ti tuition fees veoma visoke. Prve dvije godine su ajde ok 15,000 funti, a 3,4 i mislim da je i 5 su ti oko 28,000 funti samo tuition.

Valjda sam pomogla sta :D

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Za buduće zainteresirane studente...Evo iskustva jedne studentice s naših krajeva. U prilogu je iskustvo upisa u četiri dulja videotapisa. 

 

 

Mukotrpan put do studija u inozemstvu – isplati se! 
http://www.studentski.hr/studenti/vijesti/mukotrpan-put-do-studija-u-inozemstvu-isplati-se

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

  • Recently Browsing   0 korisnika

    Ni jedan registrirani korisnik ne pregledava ovu stranicu