Lux_

Medicinski fakultet Sarajevo

2 poruke u ovoj temi

Eh ovako, završavam ove godine srednju školu (gimnazija), namjeravam upisati Medicinski fakultet u Sarajevu. Pokušavala sam pronaći, ali sve informacije su mi bile nekako nepotpune, pa eto ako bi neko mogao da mi odgovori na nekoliko pitanja.

Kakav je prijemni na medicini u Sarajevu? Ima li neko slučajno neke prošlogodišnje testove da mi proslijedi barem da vidim čisto da li mi je iole poznato to što su davali? (naravno, spremat ću se maksimalno, ali eto, da pogledam malo). Koliko je teška fizika? Je li baš užasno teška koliko pričaju pa da se moraš "ubiti" učeći da bi položio? Za hemiju i biologiju se ne brinem toliko, pogotovo ne za biologiju. I, još jedno pitanje, kad konačno krenete na prvu godinu, pa eto, poželjno je ako ima neko i sa druge da mi kaže jesu li anatomija i histologija baš užasno teške, znam da su teške, ali dosta njih me isprepadalo kao da je to nemoguće položiti. I je li pretjerano težak studij, čujem da neki pričaju da si na fakultetu "od jutra do sutra", sve me to malo plaši, imam osjećaj da neću imati vremena ni sekunde. Znam da je zahtjevan studij i da je potrebna max. disciplina i trud, ali svi govore da je ta težina nenormalna. (to obično govore ti koji nemaju pojma o medicini, ali... šta ja znam, za svaki slučaj)

Eto, ako bi mi neko mogao pomoći, bila bih mu vječno zahvala :D znam da sam natrpala svakakvih pitanja, ali baš često kad kažem ljudima želim medicinu ili me pogledaju čudno ili kažu da nisam normalna i da ne mogu upasti. Da, takve priče kruže ovdje po Sarajevu. Hvala vam puno unaprijed :)

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Sve imaš u kopirnici u Bolničkoj 4,tel 033 217 766

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Stvorite korisnički račun ili se prijavite za komentiranje

Morate biti član foruma za komentiranje

Create an account

Registrirajte novi korisnički račun. Lako je!


Registriraj novi korisnički račun

Prijava

Veći imate korisnički račun? Prijavite se.


Prijavi se

  • Recently Browsing   0 korisnika

    Ni jedan registrirani korisnik ne pregledava ovu stranicu