Golden

MEF Zagreb Patofiziologija - pitanja za usmeni Ispit 2015/2016

4 poruke u ovoj temi

Evo dokument koje smo ove godine dobili, pitanja za usmeni. Zelim samo naglasiti buducim generacijama da su pitanja izmjenjena i da sama skripta nije (uvijek) dovoljna za usmeni. Svi znamo koliko ovisi faktor srece ispitivaca, koje cete pitanje izvuci etc.

Pogotovo ove godine nije bilo dovoljna sama skripta jer ako pogledate pod jednim pitanjem dobijete 2 ili 3 pitanja koja nemaju nuzno veze jedna s drugim, jedno cete naci u skripti odgovor, drugo necete. Na ta sto nemaju odgovore u skripti preporucavam proucavanje iz knjige jer neke ljude su rusili jer nisu znali.

PF - ISPITNA PITANJA 2015-2016..pdf

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Algoritme koji se vrte nisu mijenjali? Je li što dodano, maknuto, vrijede li još ovi tu s Perpetuuma?

hvala na dojavi, ja želim stvarno držati sve tu stvari apdejtane, ali morate mi javljati stvari, kako da drukčije znam :D 

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Sorry na kasnom odgovoru, postfarmakolosko odmaranje:D 

Algoritmi su se mijenjali u smislu da izbace neki korak/promjene recenicu, ali ne i znacenje strelice, nista znacajno rekla bih, a zadaci oko algoritama su se mijenjali, i to ono promijene samo jednu rijec u recenici koja ofc mijenja smisao i tocnost tvrdnje pa je bilo zeznuto ako ste kao vecina poceli uciti 4 dana prije kolokvija i mislili da cete na osnovu prepoznavanja naci netocnu tvrdnju  Uvijek bi bio jedan od onih najcescih, ali je bilo i Kovac-surprisea:

PF1: Insuficijencija nadbubrezne, anafilakticki sok,serumska,ishemija miokarda, infuzija glukoze

PF 2: CO, bubrezno zatajenje,GVHR, starenje, Goodpasteur i IgM.

Jos sto znam da su se kroz rokove ponavljali: anafilakticki sok, VSD, insuficijencija nadbubrezne. Morala sam malo provuci informacije iz grupe na fb, ovo sam nasla, nadam se da ce pomoci! :)

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Hvala puno :) 

Standardno znači, to su radili i prije. Najvažnije je da se popis algoritama nije mijenjao, da nije da nešto tu fali. Hvala još jednom!

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

  • Recently Browsing   0 korisnika

    Ni jedan registrirani korisnik ne pregledava ovu stranicu