6 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima! :)

Zanima me ima li netko iskustva s prijemnim ispitom na MEF-u u Grazu i Beču? Studira li itko od vas u tim gradovima medicinu? Poznajete li koga tko tamo studira ili je studirao? Kakva su iskustva? 

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Sto se tice Beca, moje prijateljicu su tamo probale (trenutno su na studiju u Zg-u) i kazu da je prijemni vrlo tezak, iako uglavnom nema veze s medicinom (takoder nemaju kemiju, fiziku niti biologiju), vec se radi o logickim pitanjima, nekom opcem znanju, zakljucivanju itd. Njima je njemacki gotovo kao materinji jezik, jer su zivjele na relaciji Austrija-Hrvatska duze, ali tekst koji su stavili na prijemnom im je bio prezahtjevan i neke rijeci su ih smotale..ugl, to su opet subjektivni dojmovi, nije nemoguce upisati. Znam da je konkurencija velika i vecina upisanih budu Nijemci, ali je fakultet jedan od vodecih. Uci se "kroz igru", potpuno drugi svijet od ovog kod nas i oni jako ustraju na izlaganjima projekata, objavljivanjima radova u  znanstvenim casopisima (preko kojih se onda dobivaju specijalizacije i moze se napredovati u karijeri). Obiteljska prijateljica je profesorica kardiologije na njihovom sveucilistu i kaze da je stvarno vrhunski sistem. Sto se tice polaganja ispita, traze znanje, ne samo teorijsko (koje ti treba da uopce pristupis), vec i prakticno, odnosno samostalno zakljucivanje. Ispiti se polazu nakon odlusanog kolegija, ali na ljeto i onda jos jedan rok na jesen. Sve u svemu, odlican faks, tesko za upast, ali ako uspijes i imas volju za time, nema ti kraja!

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Hvala Nami na  informacijama! 

 

Uredio Mimzy

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Za medicinski fakultet u Beču mogu ponešto reći jer sam bila tamo na prijemnom
Prošle godine (2016) za upis je bilo potrebno online se prijaviti, imaš čitav 3. mjesec za to, dok ne uplatiš na njihov račun novac (110 eura prošle,a 90 bilo pretprošle godine) ne računaš se kao kandidat za prijemni ispit.
Ispit je izuzetno težak, za razliku od prijemnog u HR nije dozvoljen kalkulator, a ni kemijska, kemijske dobiješ od njih.
Prijemni se održava samo jednom godišnje, povrat novca u slučaju da ne dođeš, nema :D

Na ispitu: Biologija, Fizika, Kemija i Matematika, to je prvi dio prijemnog.
Dolaziš tamo oko 8, a oko 9, pola 10 počinje i traje to podne otprilike, nakon toga imaš pauzu pa slijedi zajeban dio.
Taj 'zeznut dio' ne možeš naučiti, to je potrebno vježbati, kognitivne funkcije, pamćenje i sl. tomu.
Taj dio počinje poslijepodne i može trajati do 18.00h, ja sam bila do 17.00h otprilike.
Potrebna ti je priprema i to baš da se posvetiš, kursevi su skupi i nisu nikakva garancija, ali od izuzetno velike pomoći.
Na njihovoj web stranici možeš dobiti dodatne informacije. Vrlo su korektni što se tiče obavještenja pred prijemni, uvijek neke mailove šalju, u toku si.
A brzo i odgovaraju.
Ovo je sad samo ponešto informacija, što te bude zanimalo, slobodno pitaj.

^_^

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

  • Recently Browsing   0 korisnika

    Ni jedan registrirani korisnik ne pregledava ovu stranicu