arwen.mostar

Žene u kirurgiji?

3 poruke u ovoj temi

pa zasto ne. Kirurgija je lijepa profesija ako imas malo deblju kozu, a to ne ovisi o spolu. Ostalo ovisi o tome koja kirurgija. Abdominalna i recimo ortopedija su mi glup izbor za zene, to zahtjeva snagu i izdrzljivost i sto ces se muciti kad ima ljepsih manualnih grana za zenu, otorina, makdila, vaskularna, plastika.

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Mislim da su neke žene obeshrabljene, biranjem kirurgije, bilo koje.
Kirurgija je i dalje grana kojom dominiraju muškarci. Mislim da je potrebna neka 'kulturna promjena' da se žene ne osjećaju tako više.
Bez obzira na spol potrebno je neko okruženje stvoriti koje odgovara svima, naposlijetku to je ono što zdravstveni radnici duguju pacijentima.
Radila sam u bolnici jedno vrijeme, na odjelu ginekologije. S jednom doktoricom sam bila u dobrom odnosu, plus je radila operacije. U onim klasičnim 'scrubs' smo prošle kroz hodnik, da bi neki posjetioc za nama vikao: Sestre, sestre ! I kad nas je ugledao pitao je: Vas dvije ste sestre ovdje zar ne?
Mislim, zašto asociraju žene kao zdravstvene radnice pretežito sa sestrama, a muškarce pretežito sa ljekarima, iako postoje medicinski tehničari ?
Diskutabilna tema, zanimljiva, ali za sve osobe ženskog spola koje imaju veliku želju raditi u toj grani medicine, puno sreće, jer jeste potrebno razviti malo 'deblju kožu' i boriti se.

^_^:D

Uredio Number13
nedostajala je riječ

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Stvorite korisnički račun ili se prijavite za komentiranje

Morate biti član foruma za komentiranje

Create an account

Registrirajte novi korisnički račun. Lako je!


Registriraj novi korisnički račun

Prijava

Veći imate korisnički račun? Prijavite se.


Prijavi se

  • Recently Browsing   0 korisnika

    Ni jedan registrirani korisnik ne pregledava ovu stranicu