Andrea Besednik

Prijemni ispit na medicini na engleskom 2018

2 poruke u ovoj temi

Pozdrav svima!

Zovem se Andrea i završila sam magisterij fizioterapije u Rijeci. Od 2009. godine se bezuspjesno pokusavam upisati na studij medicine medutim 2009. godine mi je falio jedan bod iz fizike na prijemnom a kemiju i biologiju sam imala rijeseno preko 75%. Sreca me ni dalje nije sluzila pa sam dogodine 2010. prvi put pisala drzavnu maturu gdje su me moji profesori iz srednje skole savjetovali kako je najbolje da pisem B razinu jer je studij medicine tada podrazumijevao bas B razinu iz hrvatskog matematike i engleskog. Usput sam polozila i biologiju na drzavnoj maturi i dobila sam ja odlicne ocjene ali se osramotila sa svojim mizernim bodovima u odnosu na one mudrije od mene koji su lijepo odmah pisali visu razinu. E sada, meni se vise zaista ne uci hrvatski matematika i engleski za drzavnu maturu i ove godine sam primjetila da se otvorio studij medicine na engleskom jeziku u Rijeci i zainteresirana sam za prijemni ispit koji se odrzava onako "po starom" - biologija fizika i kemija, bez drzavne mature. Vec godinama pregledavam forume ali nikad nisam bila registrirana ni na jednom i evo i sada sam se mucila 15 minuta da se predstavim a usput ne zabrljam nesto i ne otvorim neku bespotrebnu temu pa vas svih zamaram. 

Imam 27 godina i mislim da mi je krajnje vrijeme ako mislim ikako u zivotu zavrsiti medicinu. Ocajna sam... previse puta mi nije uspjelo. Ako ikako mozete, pomozite novom clanu na svom forumu. Jeli itko bio na prijemnom na engleskom jeziku ove godine? Postoji li ikakav primjer tog ispita ili barem prijemni ispiti od prijasnjih godina. Vjerujem, ako upisem napokon dugoocekivanu medicinu, puno cemo se cesce tipkati.

Hvala i pozdrav svima!

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Hmmm... ne znam za prijemni, trebao bi to biti isti skup pitanja kao "plava zbirka", ne mogu nešto treće izmišljati.

Nego sad kad kažeš da ne treba za to državna matura, kako je to uopće moguće? Da za jedan fakultet, bio on na hrvatskom ili engleskom, ne vrijede ista pravila upisa? Ako svakome od nas treba DM za bilo što, zašto ne treba strancima? Ako čovjek iz BiH ide upisivati fakultet u Hrvatskoj, treba mu državna matura.

Jedino što znam i što me duboko frustrira jest da je studentima na "engleskom" u Zagrebu lakše studirati - em se ne dopušta recimo da im nastavu drži bilo tko slobodan - specijalizant, stažist, ili nikako ne drži nego profesori praktički letaju za njima jer se to očigledno dodatno plaća (iako i mi plaćamo, samo kroz poreze!), em su im udžbenici lakši, ispiti prilagođeni itd. em brate ne treba ni državna matura? wtf.

Smiješno mi je to, nas po 4-5 bilo u grupi, nekad i više, isprike raznorazne - nema kadra itd. - a onda upišu još 50 stranih studenata i odjednom za njih ima sve.

Ljuti me to, sorry, ne mislim na engleze, nego na takav odnos fakulteta. Samo daj novaca i odmah se sve može, a nauštrb onih koji bi trebali ostati u državi i raditi. Ekstra strance bi trebali upisivati kad su zadovoljili osnove domaćih, valjda.

Uredio Halifax

Podijeli ovu poruku


Poveznica na poruku
Podijeli na drugim stranicama

Stvorite korisnički račun ili se prijavite za komentiranje

Morate biti član foruma za komentiranje

Create an account

Registrirajte novi korisnički račun. Lako je!


Registriraj novi korisnički račun

Prijava

Veći imate korisnički račun? Prijavite se.


Prijavi se

  • Recently Browsing   0 korisnika

    Ni jedan registrirani korisnik ne pregledava ovu stranicu