~Sentinel~

Root Admin
 • Content count

  9972
 • Joined

 • Last visited

About ~Sentinel~

 • Rank
  ghost
 • Rođendan 22.08.1963

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.perpetuum-lab.com.hr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Spol
  Not Telling
 • Lokacija
  ssh root
 • Interesi
  nemam
 • Sveučilište
  MEF Zagreb
 • Godina studiranja
  1st year

Recent Profile Visitors

28072 pregleda profila
 1. Poklanjam: pedijatrijski stetoskop

  Ok, dogovoreno. Gdje da ti to ostavim?
 2. Nije neki brend, ali može poslužiti na turnusu, kupovati ga se ne isplati.
 3. Novi sustav bodovanja za specijalizaciju

  Na ta pitanja ne znam odgovor, od kada bi trebao krenuti i za koga vrijediti. Pa jedva da je glas o pravilniku izašao vani, a i to čuješ "šuškanjem". Za ovo da se po njemu predlaže da je intervju 10% ukupnih bodova znam da je točno 100%, da će najviše nositi znanstveni radovi isto je točno, netko mi je bio rekao i postotak. Predlažu nešto u smislu da je ista kategorija 4-4.5 prosjek, pa onda 4.5-5.0 i tako. Izvannastavno presipanje iz šupljeg u prazno bi se isto bodovalo opet. Tko će znati detalje kad su sve poluinformacije? Da se nešto događa, događa se, garantiram. Poanta ovog gore mog posta je da bi valjda bilo pa u najmanju ruku pravedno, transparentno, što god hoćete, da je Komora rekla pa evo vam ljudi i vi pročitajte, a ne slati te dokumente pojedincima na fakultetu da oni eto kao sudjeluju, a da oni koje se to tiče ništa ne znaju, ili im je prva vijest. Dovest će sve pred gotov čin, kao i uvijek, i onda će se čuditi kad ne bude funkcioniralo. Kako će funkcionirati kad u ime onih koje se to tiče govore dva-tri čovjeka? Ne znači da će to biti 100%, ali mogu valjda obavijestiti i ako nešto pripremaju, pa da svi imaju informaciju, a ne samo pojedinci. Nikad ova država neće naprijed. U slučaju da to što predlažu prođe i da zaživi i bodovanje i centralne specijalizacije, gle, još uvijek imate vremena otići na farmu i naštancati 20-ak komada "znanstvenih radova" za par tjedana
 4. Novi sustav bodovanja za specijalizaciju

  Pravi se pravilnik novi, da, poznati su i faktori, da. Studentski predstavnici znaju što je unutra. Daju prijedloge u ime studenata, koliko znam, također, ti isti studenti o tome naravno nemaju pojma niti su imali što reći. Ako postoji negdje neka obavijest ili je dano na uvid, ispričavam se. Znamo da neću morati Kao i sve uvijek kod nas - ispod stola, nesustavno, samo pojedinci za to znaju, samo pojedinci imaju riječ. Neki oblik takvog pravilnika će biti, naravno, fakultet neće napraviti ništa da poboljša uvjete i olakša pristup mentorima, alatima, podacima. Kad je to ovdje postojao sustav i jednaka prilika? Mislim što je novo, nešto se zaokrenulo za 180 stupnjeva, sada informatičar pravi aplikacije fakultetu a ne Gamulin? Oh wait.
 5. ?

  Zato što ja plaćam račune i zato što mi se hoće. Zapravo, imam svoj razlog čemu introduction, ali s obzirom na to, opet, da ne dugujem nikome ništa, ne dugujem ni objašnjenje. Lijep način da smisliš introduction, inače bih banirala, ali nek ti bude
 6. Stari nastavni tekst iz Medicinara, još uvijek potreban. Disekcije vrata Virag.pdf
 7. MEF Zagreb Oftalmologija

  Poslala je ekipica jučer neka nova pitanja, pa eto gore sređeno to.
 8. Volkmannova ishemična kontraktura

  Volkmannova ishemična kontraktura krajnji je ishod mišićne nekroze uzrokovane okluzijom cirkulacije podlaktice zbog bilo kojeg uzroka. Etiološki je kompresijski sindrom (stanje u kojem su cirkulacija i funkcija tkiva kompromitirane povećanjem tlaka u anatomski - fascijama, kostima, međukoštanim membranama - ograničenom prostoru). Najčešće se takve situacije javljaju u ozljedama različitog tipa i stupnja. Neliječena vaskularna insuficijencija nakon suprakondilarne frakture distalnog humerusa u djece, i posljedične ozljede brahijalne arterije, također mogu biti jedan od razloga. Fibrozno tkivo zamjenjuje područja nekrotičnog mišića, predilekcijski fleksornog mišićja, uzrokujući kontrakture. Tipično je lakat u fleksiji, ručni zglob u palmarnoj fleksiji, metakarpofalangealni zglobovi u hiperekstenziji, interfalangealni u fleksiji. Palmarna fleksija nastupa zbog retrakcije kontrahiranih fleksora, a hiperekstenzija metakarpofalangealnih zglobova posljedica je paralize međukoštanih mišića zbog čega ne dolazi do fleksije proksimalne falange. Razvoj kontrakture od ishemije preko infarkta i retrakcije mišića može biti zaustavljem ranom dekompresijom zatvorenog prostora (fasciotomija i epimiziotomija).
 9. Trendelenburgov znak

  Trendelenburgov znak je znak slabosti abduktornog mišićja kuka. Pri Trendelenburgerovom testu pacijent stoji na jednoj nozi (drugu odiže od podloge). Pri stajanju na jednoj nozi zdjelica bi pri normalnu djelovanju abduktornog mišićja trebala ostati vodoravna. Trendelenburgov znak je pozitivan kada se pri opterećenju jedne noge zdjelica spušta, tj. pada na suprotnu stranu od opterećenog kuka, jer je abduktorno mišićje preslabo da bi držalo u ravnoteži asimetrično opterećeni kuk i vodoravni položaj zdjelice.
 10. pozdrav

  Matura se može ponovno pisati, zar ne?
 11. Hello, 

  htjela sam se predstviti na mjestu za predstavljanje, ali mi javlja grešku iako sam ulogirana i sve. 
  Ne znam što bih trebala točno napraviti tj. kome se obratiti. 

 12. Imam sina školarca

  Suosjećam Imam sestru koju je isto tako trebalo tjerati, doduše moj lijek je bio khanacademy, više vremena je trebalo natjeravati da pogleda jedan video nego je video trajao, ali isplatilo se, možda ispuni potencijal Za moje živce je malo spasa, ali ajde. Sretno!
 13. Nostrifikacija diplome

  Sramota MEF Zg-a. Sramota me ovo i pročitati, koji su oni faktor na medicini, pa ima li itko da ih klepne po ušima više. Što su beznačajniji to više zajebaju.
 14. Pozdrav, moja kolegica se nikako ne može registrirati, već par dana joj ne dolazi aktivacijski mail, pa da li to možete riješiti, korisničko ime je medicinarka28 :)