shanks

+Members
 • Content count

  69
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O shanks

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Lokacija
  Petrova Gora
 • Interesi
  Irish music :)
 • Sveučilište
  MEDRI
 • Godina studiranja
  5th year

Nedavni posjetitelji profila

886 pregleda profila
 1. DERMATOVENEROLOGIJA

  dermatologiju uči iz skripte. Imas ju ovdje na download sekciji. Vrijedi i za Rijeku. A od ovih knjiga, ako te zanima detaljnije dermatologija, onda je Basta Juzbašić najbolji izbor.
 2. Oftalmologija - skripta

  Spas u zadnji čas!! Hvala ti!
 3. *ebena tema, znaš? te brije me peru zadnjih par tj. sta bih napravio da sam mlađi il da mogu nazad u prošlost... iskreno, kako je reko vec, zajebavao bi se u nedogled, poceo trenirati na prvoj a ne na 3 god, pozvao neke cure na pićence a ne se ponašao kao odurno biće :D.... uf....
 4. UROLOGIJA

  Urologija je jedan jako zanimljiv i jednostavan kolegij na 5. godini. Naime, profesori su izuzetno korektni (jer znaju da se radi ovdje o 2 ECTS-a) i nitko sa tim kolegijem nema ama baš nikakvih problema. Kolegij traje jedan turnus. Organizirana su predavanja koja su izuzetno korisna, seminari i vježbe. Na seminarima se nalazimo jedanput i ovdje pisemo "ispit kojega svi napisemo za 21 bod :). Nadalje postoji i 2 kolokvij koji nosi 49 i velika većina se ponovi iz baze pitanja. Završni je usmeni i čista formalnost, odnosno dovoljno je iole malo znanje za prolaz, ali uglavnom svi imaju 4-5.
 5. Maturanti generacije 2017/2018

  Pozdrav od studenta 5 godine medicine! Koji je isto upisao iz medicinske i nije imao prosjek 5.0 Naravno da se moze. DM nije koncipirana za genije nego je to srednji prosjek koji prosjecan student moze rijesiti, a onaj tko uci vise imati ce bolji rezultat. Nabavi adekvatnu literaturu i nece ti trebati niti pripreme (kombo sa youtubeom).
 6. DERMATOVENEROLOGIJA

  Derma (3 ects) je predmet koji je meni osobno bio najteži predmet ove godine. Nezz zasto, ali toliko kompliciranja i zahtjevanja na detaljima u vezi psorijaze, dermatitisa... totalno nepotrebno. Predmet je ima predavanja, seminare vjezbe. Predavanja nisu meni bila toliko korisna... na seminarima svatko dobije temu koju mora obraditi, te se onda ocjenjuje aktivnost na seminarima. Vježbe su nekima bile zanimljive no meni je sve to nekako montono te mi nije predstavljalo nesto hc. NA vjezbama isto gledaju aktivnost i prisutnost. Ima 2 kolokvija, pitanja su teška, dvosmislena i traže detalje i detalje. Završni je usmeni, a prije morate uzeti dermatološki status na pacijentu. Usmeni-izvlačite kartice te imate skriptu od stotinjak strana koja je bazirana na tim karticama.. Sada, valjda ce i iduce godine ostaviti kartice, iako nisam previse siguran jer su od ove akadmeske godine krenule turbo izmjene.
 7. Izborni predmeti

  Izborni koje preporučam. Klinička prehrana i dijetetika kod prof. Ružića. Jedan rad od 2 strane o nekoj hrani koja je "egzotična". Alergijske i autoimune bolesti. Jedna prezentacija i to je to Celijakija u odraslih.. Zanimljiv izborni koji završava jednim ispitom koji svi na kraju imaju 5. 4 izborni koji sam imao je toksikologija.. On je bio dosta težak, al opet nije nesto ekstra težak. Jedna prezentacija i pitanja od svakog od nas koje smo napisali na kraju preze.
 8. Klinička onkologija

  Predmet od 2 ects-a. Nakon promjene voditeljice zavoda promijenila se i baza pitanja za taj predmet. Toplo preporučam da vam je literatura u zamjenu za knjigu koja je podosta velika, prezentacije koje ce dati asistenti i profesori.. Predmet ima jedan pismeni ispit koji ej ujedno i završni, a tko nije zadovoljan sa ocjenom može ju promijeniti na usmenom ispitu
 9. INTERNA MEDICINA

  Interna medicina je kraljica 4 godine zbog veličine (18 ects-a). Ali iako ima toliko ects-a, nije tako strasan predmet, dapače jako je položiv :). Barem zasad, jer se očito nešto čudno događa na klinici na MEDRI-ju... Predmet je organiziran na predavanja, seminare i vježbe.. Predavanja su duga priča... KOd prof. Ružića se jako jako puno nauči pogotovo sve o srcu i šumovima jer se izrazito trudi da nam što jasnije i na što jednostavniji način prikaže dosta zahtjevno gradivo. Predavanja kod prof. Zaputovića su.. hm, osebujna i ja preporučam da se ide na njih, jer se puno nauči i o životu van faksa. Seminari kao seminari, raspodijeljeni po grupe i obrađujete gradivo koje je bilo na predavanja. A vježbe su dosta, ne bi reko loše organizirane, nego nisu adekvatno organizirane pa mnoge grupe nemaju vježbe ne zbog krivice asistenata nego zbog preklapanja obaveza od strane asistenta ili obrnuto prekalpaju se sa ostalim obavezama od strane studenata pa ce se tu od iduce akademske godine mijenjati puno toga, tako sam barem čuo. Vježbe su OK, slušajte i pratite sve jer ce vam trebati za vas ( to stvarno mislim i ozbiljno pratite na velike stvari i na osnovne stvari a ove sitne pizdarije zanemarite jer cete to ionako zaboraviti kad završi kolegij u 2 mj.). ima 2 kolovija na zaokruzivanje, a pitanja nisu komplicirana tako da se mogu skupiti lijepi bodovi. A završni je usmeni. Ja sam bio kod prof. Račkog. Dao mi je jednog pacijenta da uzmem anamnezu i pregledam ga pa sam mu rekao sve o pacijentu i on me pitao malo vise o nefrologiji (njegova grana), pa malo o pankreatitisu i o AKS... Bilo bi dobro, ako netko vidi ovaj topic neka napise ispitivanje kod drugih profesora
 10. DERMATOVENEROLOGIJA

  Topic za dermu...
 11. INTERNA MEDICINA

  ovdje u ovoj temi mozemo pisati dojmove kolegija i sa završnog
 12. Infektologija

  Infektologija je na glasu ovdje kao najteži predmet na 4 godini ( mozda cak i na klinici). Meni je osobno derma bila teza al ajd, gledamo vecinu. Ovako... nastava se sastoji od predavanja, seminara, vježbi. Predavanja su top i na njih se dakako isplati ići.. Predavanja nisu dosadna i naporna, dapače konkretna su, jednostavna i up to date sa medicinom.. Pogotovo sa predavanjima koje vodi prof. Pavic. Seminari sami po sebi se svode na prikaz case-a i mi kolektivno moramo otkriti dijagnozu, diferencijalnu dijagnozu i terapiju.. Vježbe su na klinici, također su jako jako dobro organizirana samo je jedini problem manjak pacijenta, ali ne mora znaciti... Ovisi na koji trenutak naletite.Vjezbe pomno pratite jer glavnina ispita jeste nacin na koji cete pregledati pacijenta. Učenje za kolokvije i ispit... Knjiga je ogromna, detaljna, naporna.. Iz knjige preporucam prvi dio, odnosno opća infektologija, a specijalni dio su dosta skripte koje se mogu naci i ovdje na perpetumu. Kolokvija ima 2. po 35 bodova svaki. Koncipiranana su esejski. gdje imas 5 pitanja i pises o njima. Gradivo, odnosno pitanja su velika, ne traži sitne sitne stvari. Završni je individualan pristup... Pregled pacijenta i nakon toga usmeno ispitivanje.. također pita velike stvari i ruši na istima ako se neznaju... To bi bilo to..
 13. Radiologija

  Knjiga je meni loša... organizirana na način da sve moraš naštrebati, a taj kolegij, radiologija se treba svoditi na gledanje slika a ne štrebetanje. Uglavnom, položen predmet i sve sam učio sa radiophaedia.org na čemu ti hvala sigurno cu se vracati na tu stranicu jer je brutalna!
 14. Radiologija

  Ovako, knjiga iz radiologije je živi kaos.. Da li ima netko drugu alternativu ucenja za taj predmet osim ppt?