*Caesia*

Super Moderator
 • Content count

  429
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O *Caesia*

 • Rank
  kupio patologiju
 • Rođendan 23.08.1994

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  gdje stignem...
 • Sveučilište
  MedRi
 • Godina studiranja
  2nd year

Nedavni posjetitelji profila

2378 pregleda profila
 1. Maturanti generacije 2016/2017

  Vidim da vas ima tu što nabavljate knjige za pripreme, a nova tema još nije otvorena pa ću tu linkati, čisto ako nekoga zanima. Imam i nekih knjiga iz srednje, npr. sve Paarove udžbenike i zbirke zadataka pa mi se javite na PM ako nekome nešto treba. http://perpetuum-lab.com.hr/forums/topic/63827-priručnici-za-maturu/ http://perpetuum-lab.com.hr/forums/topic/63828-skripte-za-maturu/
 2. prodajem Skripte za maturu

  Prodajem skripte za maturu i prijemni ispit za MEFZG. Sve su skripte očuvane i uvezane. 1.HRVATSKI JEZIK - Skripta ima 150 stranica, sadrži gramatiku i književnost. Poprilično je detaljno obrađena, što je odlično pošto je matura svake godine sve teža i teža. Skripta je iskopirana,uvezena i neispisana - 30 kn 2. ZADACI IZ MAT, FIZ I KEM ZA MEDICINSKI FAKULTET - Zadaci sastavljeni od profesora s Medicinskog fakulteta, sadrže zadatke s prijemnih. Od prilike 750 zadataka po predmetu. Fotokopija, sva 3 predmeta zajedno - 20 kn 3. ZBIRKA ZADATAKA IZ KEMIJE ZA DRŽAVNU MATURU - Zbirka u 2 dijela s više od 1000 zadataka iz kemije, sva ispitivana područja su obuhvaćena. Neizostavna za pripremu za državnu maturu - 30 kn 4. PRIRUČNIK IZ KEMIJE (ZA FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKI FAKULTET) - Priručnik sadrži obrađenu teoriju iz kemije i mnoštvo zadataka iz kemije i matematike - 20kn 5. POMAK-ANORGANSKA I ORGANSKA KEMIJA - Pomakova skripta s obrađenim 3. i 4. razredom kemije (anorganska i organska). Skripta je sažeta, a područja koja se više pojavljuju na maturi su detaljnija.Također nakon svake obrađene lekcije ima mnoštvo zadataka za provjeru naučenog - 20 kn 6. ZBIRKA ZADATAKA-ORGANSKA KEMIJA - 525 zadataka iz organske kemije, s detaljno objašnjenim rješenjima - 10 kn 7. ZBIRKA ZADATAKA-FIZIKA (Priprema za Medicinu) - 720 zadataka iz svih produčja fizike, zadaci su koncipirani kao oni na maturi.Zbirka sadrži i zadatke s prijemnih i inicijalnih ispita - 10 kn 8. ZBIRKA ZADATAKA - BIOLOGIJA (Priprema za Medicinu) - 800 zadataka iz svih područja biologije - 10 kn 9. ZBIRKA ZADATAKA IZ FIZ,nKEM I BIO ZA RAZREDBENI ISPIT NA BIOLOŠKOM ODJELU PMF-a I VETERINARSKOM FAKULTETU 200 stranica zadataka iz navedena 3 predmeta s rješenjima - 25kn 10. ZBIRKA ZADATAKA IZ FIZ,KEM I BIO ZA RAZREDBENI ISPIT NA MEDICINSKOM I STOMATOLOŠKOM FAKULTETU 250 stranica zadataka iz navedena 3 predmeta s rješenjima - 30kn *** Sve zajedno je 205 kn, ali ako se uzme kao paket - može za 150 kn *** Za više info, kontaktirati me na broj 0989910113 ili tu na PM.
 3. prodajem Priručnici za maturu

  Prodajem sljedeće priručnike za maturu: Matematika u 24 lekcije (autori: Dakić, Elezović) – priručnik za pripremu državne mature – programi A i B – Element - 100 kn Matematika na državnoj maturi (autori: Brleković, Noskov) – priručnik za pripremu ispita državne mature iz matematike (osnovna i viša razina) – ŠK - 50 kn - PRODANO Matematika – zbirka riješenih zadataka za državnu maturu (autori: Goldstein, Šiftar, Špoljarić, Vujaklija) – Jutarnji list, Novi liber - 30 kn Engleski jezik (autori: Čorković, Hopwood, Kurtović, Škarica Mital) - priručnik s 2 zvučna CD-a za pripremu ispita na državnoj maturi (osnovna i viša razina) – Profil - 50 kn Master your exams B2 (autori: Hindlaugh, Jurković) (s 2 CD-a) - ŠK - 30 kn Školski leksikon biologije s pitanjima s razredbenih ispita na fakultetima (autori: Ilić, Zadražil) – Hinus - 30 kn Biologija na državnoj maturi (autori: Mikulić, Rašan, Sumpor) – priručnik za pripremu ispita državne mature iz biologije – ŠK - 50 kn Kemija za pripremu razredbenih ispita na fakultetima (autor: Zrnčić) – Hinus - 30 kn Kemija na državnoj maturi (autori: Nothing Hus, Mazalin Zlonoga) – priručnik za pripremu ispita državne mature iz kemije - ŠK - 50 kn Fizika u 24 lekcije (autori: Brković, Pećina) – priručnik za pripremu državne mature – Element - 100 kn Fizika za pripremu razredbenih ispita na fakultetima (autor: Šmaguc) – Hinus - 30 kn Fizika na državnoj maturi (autori: Božić, Božić) – priručnik za pripremu ispita državne mature iz fizike – ŠK - 50 kn Fizika – zbirka riješenih zadataka za prijamne ispite (autor: Muić) – Element (uvezana kopija) - 20 kn Priručnik sa zadacima za upis na Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (plavi priručnik) - Medicinska naklada - 50 kn *** Za više kupljenih se dogovorimo za popust *** Svi priručnici su super očuvani, nisu šarani ni podcrtavani. Za više slika ili druge info, kontaktirajte me na 0989910113 ili tu na PM.
 4. prodajem Patofiziologija - NOVO

  Prodajem potpuno novu, nekorištenu knjigu Patofiziologija - zadaci za problemske seminare (autori: Kovač, Gamulin) - PRODANO 150 kn Za slike i više info kontaktirati na 0989910113 ili tu na PM.
 5. prodajem Patologija - NOVO

  Prodajem potpuno novu, nekorištenu knjigu iz Patologije, 4. izdanje. - PRODANO Znači doslovno netaknuta. 450 kn Isto tako Priručnik za pripremu ispita iz patologije (autori: Damjanov, Nola). Skroz nov i nekorišten. - PRODANO 300 kn Za slike i više info kontaktirati na 0989910113 ili tu na PM.
 6. prodajem Histologija i embriologija

  Prodajem dobro očuvane knjige: knjigu/atlas iz histologije - Osnove histologije (autori: Junqueira, Carneiro, prema 10. američkom izdanju) - 250 kn knjigu iz embriologije - Langmanova embriologija (Sadler, 10. izadnje) - 250 kn Obje knjige su original, djelomično podcrtavane markerom, ali uredno. Atlasi: Atlas iz histologije (autori: Bradamante, Švajger) - original, u 2 sveska - 50 kn super za ponavljanje pred kolokvij prepoznavanja preparata Sobotta: Histološki atlas - potpuno NOV! - rasprodano izdanje - 270 kn atlas s prekrasnim slikama preparata, napravljene raznim histološkim metodama Za slike ili više info kontaktirati na broj 0989910113 ili tu na PM.
 7. prodajem Sobotta

  Prodajem jako dobro očuvan anatomski atlas Sobotta. 1. hrvatsko izdanje, 2 sveska. Nije podcrtavan ni šaran. 700 kn Za više slika ili druge info, kontaktirati na broj 0989910113 ili tu na PM.
 8. Prodajem skroz očuvanu Anatomiju čovjeka, kao nova. Nije šarana ni podcrtavana. 250 kn Za još slika ili bilo koje druge info, kontaktirati na 0989910113 ili tu na PM.
 9. prodajem Waldeyer

  S kazalom i svime - 1333 str.
 10. prodajem Waldeyer

  Prodajem jako očuvanog Waldeyera, kao nov ustvari. Nije šaran ni podcrtavan. 500 kn, novi košta preko 600 kn. Za još slika i bilo kakve druge info, kontaktirati na 0989910113 ili tu na PM.
 11. prodajem Prodajem anatomske postere!

  Svaki poster je laminiran te ima crni metalni zaštitni rub na gornjoj i donjoj strani postera, a kukica na gornjoj stražnjoj strani omogućuje vješanjena zid. Posteri nisu korišteni (kao novi). Naslovi na posterima su na njemačkom jeziku, ali svi anatomski nazivi su na latinskom jeziku. Posteri se mogu kupiti pojedinačno ili kao paket. Poštarina je uključena u cijenu!!!Za detaljne informacije pogledajte web stranicu od Ruedger Anatomie GmbH.Roba se može pogledati kućnoj adresi - za dogovor kontaktirati na dolje navedeni broj.1. Limfni sustav čovjeka ("Das Lymphsystem des Menschen" )70 x 100 cm, 180kn 2. Fizioterapija V - inervacija kože ("Physiotherapie V – Peripherie + Segmentale Hautinnervation" )50 x 70 cm, 170kn 3. Autonomni živčani sustav ("DasVegetative Nervensystem")70 x 100 cm, 190kn 4. Mišići ruke čovjeka ("Handmuskulatur des Menschen"), 50 x 70 cm, 180kn 5. Duboki mišićni slojevi, pogled straga ("Tiefe Muskelschichten, rueckansicht")70 x 100 cm, 190kn
 12. prodajem Prodajem kostura!

  Prodajem kostura Erler-Zimmer, model Schulskelett OscarPrvoklasna reprodukcija kostura odraslog muškarca. Olakšava učenje anatomije te percepciju prostora koja nije moguća preko atlasa.Kupljen prije10 mjeseci, kostur je samo stajao na jednom mjestu (kao nov) te dolazi zapakiran u originalnoj ambalaži.Roba se može pogledati na mojoj kućnoj adresi - kontaktirati broj naveden dolje oko dogovora. Za detaljne informacije pogledati Erler-Zimmer web stranicu. Glavne značajke: 3-godišnje jamstvo, doživotni servis Završna ručna montaža u Njemačkoj Izrađen od izdržljive neraskidive plastike Kostur je prirodne veličine Lubanja se može otvoriti te su na taj način dostupna sva lubanjska polja i jame. Zubi su proizvedeni odvojeno i pojedinačno su umetnuti u čeljust Donja čeljust je pomična i odvojiva od ostatka lubanje. Udovi se mogu ukloniti i spojiti, brzo i jednostavno Zglob kuka, koljena i ramena imaju fleksibilne spojeve koji omogućuju vjerni prikaz gibanja zglobova. 200 kostiju kostura odgovara po veličini i otprilike težini stvarnih ljudskih kostiju Kostur je anatomski ispravan i potpun, te pokazuje sve važne strukture i forme Kralježnica kostura pokazuje leđne živce, a. vertebralis i posterolateralne hernije lumbalnog diska Oscar ima svoj stalak, ali i petlju te se može objesiti na željeno mjesto Visina: 178 cm s postoljemTežina: 9 kg1300kn - Dostava uključena u cijenu!!!Javiti se na broj 0996915478 ili tu na PM.
 13. U ovoj temi će se pokušati obuhvatiti svi izborni predmeti 2. godine, njihova organizacija, zahtjevi, prohtjevi i opći dojam. Dakle, krenimo. Bioetika i kultura dijaloga u medicini: 1. trimestar Katedra za društvene i humanističke znanosti Iako su izborni predmeti s ove katedre većinom izbjegavani od strane studenata u širokom luku, ovaj izborni se čak pokazao kao ok izbor jer se ispostavilo da ima puno težih i zahtjevnijih izbornih u 1. trimestru. (Inače ti zahtjevniji budu ovi društveni, ali eto ) Znajući da se za društvene izborne predmete jako voli održavati nastava što je god više moguće ipak smo se nadali da ćemo je svesti na minimum. Ipak, paralelno se sluša Histologija i embriologija i Biokemija II, a to su zahtjevni predmeti. No, na naše veliko razočaranje nije došlo do toga jer nam je prof. Nada Gosić koja vodi izborni priopćila kako moramo odraditi barem 20 od propisanih 25 sati nastave. S obzirom da smo svi iz različitih grupa, održavanje izbornog smo jedva dogovorili i termin je bio svakog četvrtka od 17-19.15 h i to od 30.10. sve do 11.12. + dogovor 23.10. Profesorica nam je podijelila kuverte i u svakoj je bio po 1 papir. Na svakom sastanku bi profesorica održala predavanje ili 2 i naš zadatak je bio napisati po jedno pitanje za svako predavanje. Znači bilo što, što god nas zanima, na što god nas je predavanje asociralo, podsjetilo, bilo što. Svako postavljeno pitanje je nosilo po 1 bod. Onda bi te papire spremili u kuverte i sakupili ih pa bi profesorica odgovarala na ta pitanja. Teme predavanja Bioetika: sadržajno i metodološko određenjeKljučni događaj u nastanku i razvoju bioetikeInterdisciplinarnost, pluriperspektivnost i integrartivnost bioetikeBioetika i politikaBioetika i medijiBodovala se prisutnost: Nakon odslušanih predavanja, idući zadatak je bio napraviti prezentaciju. Međusobno smo se dogovorili tko će koju temu uzeti i svatko je imao svoje kratko izlaganje koje se ocjenjivalo. Prezentacija je ukupno nosila 40 bodova, a ocjenjivalo se: Uvod u temu - (naglasiti zašto je tema važna i aktualna) - 10 bodaIzvori prikupljanja podataka (knjige, članci, razgovori s autorima i stručnjacima iz područja teme, internetske stranice - navesti datum pristupa) - 5 bodovaPostavljanje problema - navesti probleme i pitanja unutar teme - navođenje jednog problema 3 boda; navođenje dva problema 5 bodova; navođenje tri problema 10 bodova, navođenje 4 problema 15 bodovaZaključak - 10 bodova Za svaku prezentaciju se isto trebalo napisati po jedno pitanje, ne računajući svoju vlastitu prezentaciju. Dakle, ukupno 16 pitanja od kojih 5 na predavanja i 11 na prezentacije (tako je bilo ove godine, ali ovisi koliko vas upiše kolegij, bodovi se prilagođavaju). Završni ispit sastojao se od toga da na istu temu na koju smo pisali prezentaciju napišemo kratki esej. Na dogovoreni datum se taj esej slao profesorici na mail, ona ih je ocjenila i poslala nam rezultate. Prag prolaznosti je 50% - to znači da treba odgovoriti na 3 od 6 pitanja. Maksimalni broj ocjenskih bodova je 30 koji se raspoređuju prema slijedećim kriterijima: Uvod: cilj i razlog/zi zbog kojeg je tema važna i aktualna - 5 ocjenska bodaIzvori prikupljanja podataka i informacija - 3 ocjenska bodaNavođenje i citiranje 2 znanstvena stajališta - 3 ocjenska boda, navođenje i citiranje 3 znanstvena stajališta - 5 ocjenskih bodova, navođebnje i citiranje 4 znanstvena stajališta - 7 ocjenskih bodovaSličnosti i razlike u zaključcima navedenih autora pod br. 3. - 5 ocjenskih bodova.Objašnjenje zašto je potreban interdiscilinaran pristup temi (problemu) - 5 ocjenskih bodovaVlastiti zaključak - 5 ocjenskih bodova Sve u svemu, laganica izborni, sličan obaveznom predmetu Medicinska etika, ali puno puno zanimljiviji jer se teme obrađuju na jedan sasvim drugačiji, bolji način. Nema previše posla osim što morate tamo biti prisutni, ali saznate svašta jer profesorica ima jako puno znanja i zna ga jako dobro prenijeti. Za napraviti prezentaciju i napisati esej vam ne treba preko 3-4 h ukupno kad se zbroji, a završne ocjene su sve bile 5 koliko se sjećam. Živjeti pod mikroskopom: 1. trimestar Zavod za mikrobiologiju Po meni jako dobar izborni Vodi ga Prof.dr.sc. Darinka Vučković sa mikrobiologije. Nama je ovaj izborni počeo vrlo brzo, već negdje 2.tjedan trimestra, održala nam je predavanja 2 ili 3 puta, podijelila nam je teme za prezentacije (u grupama od cca 4 ljudi). Predavanja su bila zanimljiva i korisna, takoreći uvod u mikrobiologiju. Nakon toga smo održali svi svoje prezentacije, i pisali ispit. Ispit je dosta lagan, vrte se svake godine ista pitanja (kupite ih kod Softe), mislim da smo svi imali 5 na kraju. U svakom slučaju, odličan izborni jer traje kratko, jako brzo ga se riješite i svi imate super ocjene *** dopunjavat će se***
 14. Histologija i embriologija Voditelj kolegija: prof. dr. sc. Stipan Jonjić, dr. med. Satnica: 32 sata predavanja, 44 sata seminara, 44 sata vježbi - ukupno 120 sati ECTS bodovi: 10 Kolegij koji se sluša paralelno s Biokemijom II kroz cijeli 1. trimestar. Uz Fiziologiju i patofiziologiju II, najzahtjevniji kolegij 2. godine. Obrađuje se gradivo opće histologije, opće embriologije i specijalne histologije koju prate područja iz specijalne embiologije. Svi oblici nastave su obavezni tako da odmah na početku preporučujem izostajati što manje moguće ili još bolje - uopće ne izostajati. Predavanja se održavaju u predavaonici 2 i drže ih naizmjence profesori i profesorice s katedre. Kao što već rekoh, svi oblici nastave su obavezni pa tako i predavanja. Na velikoj većini predavanja ide popis tako da je dobro biti na predavanjima. Osim toga, predavanja su zanimljiva i korisna, većinom se održavaju na početku tjedna, prije seminara i vježbi koji detaljnije obrađuju isto gradivo tako da su svakako dobra piprema za to. Što je još bitno, neke informacije iz knjige se ne podudaraju s mišljenjem profesora i asistenata s katedre, treba ih se znaju pa ih je dobro čuti i zapisati to na predavanjima. Prezentacije profesori uvijek ostave na desktopu tako da ih studenti uvijek mogu staviti na USB i kasnije podijeliti s ostalima, jako lijepo od njih i od profesora i od kolega studenata. Seminari se održavaju prema izvedbenom planu s web stranica fakulteta. Treba doći u točno navedeni termin jer se inače zna dogoditi da vas ne puste ako kasnite, a to nikako nije dobro, a uskoro ću reći i zašto. Na seminaru se provjerava teoretsko znanje predviđeno za određeni seminar. Raspored se isto nalazi u izvedbenom planu, a eventualne promjene budu rečene na predavanju i/ili objavljene na oglasnoj ploči zavoda. Zbog toga nije loše provjeriti raspored za tjedan koji slijedi na oglasnoj ploči kako vam se ne bi dogodilo da spremite krivo gradivo za krivi seminar/vježbu i dobijete lošu ocjenu. Dosad je ispitivanje bilo usmeno, a od ove godine će na seminarima biti pismeno. Vježbe se isto održavaju prema izvedbenom planu u vježbaonici/praktikumu Zavoda za histologiju i embriologiju (za one koji ne znaju, taj zavod se nalazi točno iznad Zavoda za anatomiju, pored Zavoda za biologiju i medicinsku genetiku ). Na vježbama ostaje usmeno ispitivanje kao što je i dosad bilo, a za pristupanje vježbi vam je potrebna kuta. Praktični dio vježbe obuhvaća mikroskopiranje i crtanje histoloških preparata te raspravu i ispitivanje o svakom pojedinom preparatu s asistentom i demonstratorima. Za crtanje treba ponijeti odgovarajući crtaći pribor (olovku, drvene bojice – crvena, plava i smeđa) i bilježnicu bez crta. Ovisno koliko krupno crtate, trebat će vam mala tanka bilježnica do velika debela bilježnica. Crtate samo i jedino na desnim stranicama bilježnice zbog preglednosti i urednosti, a o tome će vam još detaljnije reći demonstratori na 1. vježbi i najvjerojatnije prof. Pugel na 1. predavanju. Demonstratori vam pomažu oko mikroskopiranja, identificiranja pojedinih struktura, mogu vam pomoći i oko crteža, ali crteže morate sami nacrtati. Na crtežima isto tako označavate određene strukture i demonstrator vam treba potpisati svaku vježbu. Ako ne uspijete sve nacrtati na samoj vježbi, crteže dovršavate kod kuće, a potpis ćete onda dobiti na idućoj vježbi. Bitno je imati sve crteže i potpise do praktičnog ispita prepoznavanja preparata jer neki profesori znaju tražiti bilježnice na kratki uvid. E sad ono možda najvažnije - bodovi. Kao i svaki kolegij na našem fakultetu - ukupno postoji 100 bodova od kojih 70 možete osvojiti na nastavi, a 30 nosi završni ispit. Bodovi na nastavi podijeljeni su na sljedeći način: A) SEMINARI - 12 bodova Znanje se ocjenjuje pisanim testom (14 pitanja) na svakom seminaru i točni odgovori donose ocjene (7,8 točnih – 2; 9,10 – 3; 11,12 – 4; 13,14 - 5) . Ocjene dobivene na testovima se zbrajaju te se dobivena prosječna ocjena boduje s maksimalnih 12 bodova prema sljedećoj tablici: B) VJEŽBE - 6 bodova Ocjene dobivene usmenim ispitivanjem na vježbama se zbrajaju te se dobivena prosječna ocjena boduje s maksimalno 6 bodova prema sljedećoj tablici: Zašto sam rekla da nije dobro izostajati s nastave - *** Student mora biti ocjenjen minimalno 2/3 seminara i vježbi (13 seminara i 12 vježbi).*** Zato pazite na izostanke, ako se izostane previše seminara i vježbi, a ne nadoknadi ih se gube se svi bodovi sa seminara i vježbi. Da, seminare i vježbe je moguće nadoknaditi u slučaju da iz nekog razloga stvarno ne možete doći u svoju grupu. Za seminare nema problema, samo se javite asistentu kad već dođete na seminar da vam zapiše dolazak, a za vježbe bi se trebali unaprijed javiti prof. Pugel jer je u praktikumu ograničen broj mikroskopa i zbog toga ne može neograničeno studenata doći na određenu vježbu. B) TEST I, II, III - (1 x 12 bodova, 2 x 14 bodova) - 40 bodova Parcijalni ispiti se pišu u terminima s izvedbenog plana i boduju se prema sljedećoj tablici: Ako se dogodi da niste zadovoljni bodovima, želite popraviti rezultat ili jednostavno iz nekog kolikvija imate 0 bodova - postoji mogućnost ponovnog polaganja jednog parcijalnog ispita (po svom izboru). Popravni parcijalni test bude iste težine kao i redovni tako da se nemate čega bojati. I što je isto super - između rezultata popravnog parcijalnog ispita i istog redovnog kojeg ste pisali uzima se bolji rezultat. C) TEST IV - PREPOZANAVNJE PREPARATA - 12 bodova Prije polaganja završnog ispita moraju se položiti preparati odnosno njihovo prepoznavanje. To se održava cijeli tjedan dana prije 1. ispitnog roka i par dana prije svakog idućeg ispitnog roka, a na samom prepoznavanju dobijete kutiju s 12 neoznačenih mikroskopskih preparata od kojih za prolaz morate prepoznati 10. Obično za samo prepoznavanje dobijete 0.5 boda i 0.5 bodova za pokazano znanje o preparatu i njegovim stukturama (ispitivač postavi jedno ili više pitanja na koja trebate usmeno odgovoriti). Najmanje što se dosad moglo dobiti je 6 bodova s kojima imate prolaz. Ako izlazite odmah prije 1. ispitnog roka (a to je najbolje vrijeme za polaganje preparata jer ćete poslije imati drugih obaveza) i dogodi se to da padnete, prepozanvanju se može pristupiti 2x s razmakom od 3 dana. Prije 2. ispitnog roka i svih ostalih ispitnih rokova se ponovno organizira prepoznavanje preparata, ali to najčešće budu 3 dana na raspolaganju, ne više i nisam sigurna da možete pristupiti više od 1x. Svi bodovi osvojeni na nastavi se zbrajaju i ide se na završni ispit s obzirom na sljedeću tablicu: Završni ispit nosi 30 bodova i sastoji se od usmenog i pismenog dijela - oba dijela moraju biti pozitivno ocjenjen da bi se ispit smatrao položenim. Ako se ne prođe usmeni, na idućem roku se ponovno polaže i pismeni dio bez obzira je li bio prolazno napisan na prethodnom roku. Pismeni dio sastoji od 80 pitanja (jedan točan odgovor s više ponuđenih rješenja) piše se 80 min odnosno 1 h i 20 min, a boduje ovako: Usmeni ispit obvezatan je za sve, a maksimalan broj bodova koji se mogu osvojiti je 14 bodova. Završna ocjena formira kao i na svim kolegijima pretklinike prema tablici: Kao i na svakom drugom kolegiju, studenti s ostvarenih 30 – 39 bodova tijekom nastave, mogu polagati pismeni i usmeni dio ispita, ali bez obzira na bodove ostvarene na završnom ispitu ne mogu dobiti ocjenu veću od dovoljan (2) E. Studenti s manje od 30 bodova ostvarenih tijekom nastave moraju upisati kolegij Histologija i embriologija ponovno u sljedećoj akademskoj godini, s tim da se svi oblici mastave moraju ponovno slušati bez obzira na broj skupljenih bodova u prethodnoj godini. *** nova baza pitanja stiže uskoro ***