Orange

+Members
 • Content count

  71
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O Orange

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Zagreb
 • Interesi
  medicina :D
 • Sveučilište
  Medicinski fakultet Zagreb
 • Godina studiranja
  1st year

Nedavni posjetitelji profila

777 pregleda profila
 1. Mape iz farmakologije

  Puno hvala na trudu i uloženom vremenu! Mape su odlično organizirane i uvelike olakšavaju učenje
 2. Maturanti generacije 2013./2014.

  Ja sam od svih predmeta matematiku najlošije riješila. Uopće ju nisam učila i upala sam na sve fakultete.. bitan je prijemni.
 3. Maturanti generacije 2013./2014.

  Nije, uvijek je na zaokruživanje i pretpostavljam da to nikad neće mijenjati (čak i svi kolokviji i pismeni ispiti na MEFZgu su takvi). I zadaci su isto minimalno računski, ali za odgovor na neko teorijsko pitanje moraš povezati pripadajuću formulu, iz nje znati direktne i indirektne ovisnosti veličina i sl. Koliko se sjećam, ni po konstantama nisu pilili nego su ih uglavnom davali u zadacima. I nama je trajao oko 3 h. Upozorenje svima koji pristupaju prijemnom: kad vam kažu isključite mobitele, onda ih doslovno isključite. Jer stvarno se ne šale da će vam oduzet test i pustit vas da sjedite tamo do kraja ako vam išta zazvoni, zapišti ili zavibrira.
 4. Maturanti generacije 2012./2013.

  Samo se trudi i dalje! Bit će lakše drugi put, svašta se napravi u godinu dana! Nadam se da ćeš nam se pridružiti iduće godine :)
 5. zasto bas medicina?!

  Upala sam na medicinu ove godine i jedva čekam da počne. Odlučila sam se da želim na medicinu negdje oko 3. razreda srednje,a suparnica joj je od 7. osnovne bila arhitektura. Totalno dvije krajnosti, ali shvatila sam da me arhitektura ne fascinira toliko kao medicina - spoj društvenih znanosti tj znanja ophođenja s ljudima i pomaganja plus znanost,funkcioniranje tijela, sve je logično i sve je u tijelu takvo kakvo je s razlogom :)
 6. Maturanti generacije 2013./2014.

  Pozdrav svima! Ja sam isto iz ove prošlogodišnje ekipe i ovo je stvarno super stranica! Što se tiče fizike - ja se slažem s Bakijem oko Fizike u 24 lekcije -najbolji zadaci svakako i za maturu i za prijemni. Što se tiče Žute zbirke meni je to bila samo dodatna gnjavaža - napravila sam kojih 10ak zadataka iz nje samo. Ja sam učila iz Paarovih udžbenika sve četiri godine i za maturu, a prije prijemnog sam slučajno dobila udžbenike od Labora za 2. i 3. razred i ti su mi bolje koristili od Paarovih zbog zadataka i dobro objašnjene teorije. I svakako - svi smo različiti, nekome nešto odgovara, ali se imate vremena još raspitati kakvo je što i malo prolistati knjige koji se dokopate, pa sami presudite :)
 7. pozdrav:D

  Svakako je dobro da prvo učiš iz udžbenika, a mislim da je po skriptama naglašeno da su one samo za ponavljanje i za proširiti znanje. Tako da se ne orijentiraj samo na njih, ali ih svakako koristi. I dok ih prolaziš uoči stvari koje se u udžbenicima ne spominju. Ja sam, osim skripta sa perpetuuma, koristila skripte sa drzavna-matura.com iz biologije, fiziku u 24 lekcije i repetitorij kemije za srednje škole. Fiziku u 24 lekcije svakako ti preporučujem da nabaviš (posebno ako namjeravaš ići na prijemni u Zg) jer se pojavljuju jako slična pitanja. To je nešto onako što skoro svako treba imati, mogli bi se reći A što se tiče ostalih materijala, tog repetitorija kemije i ostalih nekakvih skripti koje nađeš, nije potrebno, osim ako nisi kao ja da imaš potrebu proučiti svaki detalj. U svakom slučaju,odrediti si prvo točno iz čega ćeš raditi i onda TO nauči, a ako ti ostane vremena ti možeš tražiti još materijala, iako mislim da je kombinacija udžbenici+skripte sa perpetuuma+fizika u 24 lekcije i više nego dovoljna.
 8. pozdrav:D

  Pozdrav, od mene koja sam to sve nedavno prošla i sad čekam rezultate Lijepo da ste se tako rano pridružili. Što se tiče skripti ovdje, odlične su, imate i gomilu pitanja po kojima vrijedi vježbati kad malo prođete gradivo. Sakupite sve sada prije početka školske godine da vam ne bude strka kad jednom sve počne. Ja sam se počela lagano spremati za fiziku u 10. mjesecu, a kemija u 11. Biologiju sam ponavljala dva tjedna prije mature s tim da to jako dobro znam zbog natjecanja. Sretno :)
 9. Maturanti generacije 2012./2013.

  Nisu li prošle godine došli čak 3 dana ranije? Iako ja sumnjam da će nam staviti danas ili sutra jer je vikend,ali možda dođe dan ranije. Sve je već ispravljeno i gotovo, samo trebaju staviti. Ja imam 82%, neočekivano napisana kemija za 83% , najbolje mi je prošla biologija sa 91% koju nisam učila od mature :D
 10. Maturanti generacije 2012./2013.

  ako je još netko ostao koga trebamo pokupit na fejsu, šaljite poruku da se izmjenjamo! Baki, ti si nam prvi na listi traženih sad :D
 11. Maturanti generacije 2012./2013.

  Napravi si profil samo za perpetuumovce Baki, dolazi! xD
 12. Maturanti generacije 2012./2013.

  ajmo ljudi, svi na fejs i napraviti grupu :D
 13. Maturanti generacije 2012./2013.

  HAHAHAHA totalno ste ludi. Kad se vidimo još će bit i ovako samo nemojte prije prijemnog da se neko ne onesvijesti tamo Tu volim, ne me ubit podsjeća me na prošlo ljeto, koliko god da je glupa.
 14. Maturanti generacije 2012./2013.

  Ja sam isto sad muku mučila s tim grupnim inboxom i ništa. Nemam ništa od nabrojanog, dobro da mi je fejs još ostao, a i njega tu i tamo uklonim Tko je zainteresiran neka mi pošalje svoj fejs ili ću ja njemu, jer već vidim da ću izvisit zbog svog nezanimanja za tehnologiju ^^
 15. Maturanti generacije 2012./2013.

  Smislit ćemo nešto do tad Ako je netko stvarno zainteresiran za to dodavanje na fejsu, ne bi bila tako loša ideja bar par dana prije prijemnog, to će nam olakšat prepoznavanje uveliko.