Celice

Moderators
 • Content count

  631
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O Celice

 • Rank
  Meds

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Zg
 • Sveučilište
  MEF ZG
 • Godina studiranja
  4th year

Nedavni posjetitelji profila

5313 pregleda profila
 1. Prodaju se knjige/atlasi iz anatomije, fiziologije, histe, embriologije, farme, mikroba, patologije, patofize i nesto misc. Knjige su sve na engleskom, u dobrom stanju, cijena je povoljna. Javite se na mail stipeivancic1@gmail.com - Pharmacology Flashcards Range and Dales - Pathophysiology Atlas Thieme - Guyton and Hall Pocket Book - Atlas of Pathology Robbins - Dorlands Illustrated Medical Dictionary - Physiology 4th edition Linda S Constanzo - Bates Pocket Guide to Physical Examination - Rapid REview Pathology Goljan - Grays anatomy for Students - Anatomy Recall 2nd edition - High yield Behavioural science 4th edition - High yield cell and molecular biology - Langman's medical embryology 11th - Basic Histology text and atlas 11th edition - medical terminology exercises in etymology - medical microbiology sixth edition - range and dales pharmacology 6th edition - principles of pharmacology third edition
 2. Prenosim oglas od kolege... Prodaje se Sobotta atlas, nekoristen, u odlicnom stanju, engleska verzija ali oznake na slikama su na latinskom (znaci sadrzaj i opisi slika su na engleskom, ali strukture na slikama su oznacene latinskim nazivima). Moze provjera prije kupnje Dva dijela, zajedno 500 kn. Javite se na pm.
 3. problem s koncentracijom- treba mi savjet

  Možda nekome bude ovo korisno/zanimljivo - masentyptive daydreaming. http://en.wikipedia.org/wiki/Masentyptive_daydreaming Također, obratite pozornost na prezime doktorice koja se bavi time
 4. Kupujem Bradamanteov atlas iz histologije

  Iskreno, to ni ne trebaš kupiti, većinom ni nije neke kvalitete kad se isprinta. Na kompu ti je sasvim dovoljno + slušanje na vježbama (+ eventualno google).
 5. Postavi pitanje

  ^^Možda ima/je imao upalu uha. (?) Jedna pacijentica je tako imala povećan limfni, doduše nuhalni, i nisam znala otkud joj to pa sam pitala jel imala upalu uha u zadnje vrijeme i rekla je da je tijekom ljeta. I rekli su dr. da može još biti povećan od toga (to je bilo najesen). Kod nas u grupi je jedna cura imala povećan nuhalni limfni čvor i prva asocijacija je bila Winterbottomov znak To je bilo u doba mikroba naravno. (Prošlo joj je nakon nekog vremena).
 6. Audaces fortuna iuvat

  http://perpetuum-lab...3/page__st__294 Ugodne pripreme za mef!
 7. Slika Dana!

  ^^Ali to je sve nebitno u usporedbi s: :D
 8. Faks i faks i faks...

  Here speaks the voice of reason, it's talking to me loud and clearly...
 9. :)

  Definiraj normalno po WHO-u *Štampar*
 10. Koju Pjesmu Trenutno Slušate?

  Caligola - Forgive Forget
 11. Postavi pitanje

  ^^ Možda kad se vratiš u Zg :P
 12. Postavi pitanje

  Ne znam kaj ti je, ali pretpostavljam da ti se noga nagnječila a možda i smrznula dok si hodala, možda si imala ruksak ili si se iz bilo kojeg drugog razloga nepravilno držala pa su ti se košćice pomaknule i sad moraš čekati dok se to opet ne namjesti. Noga ti je hladna i trne zato kaj je slabije prokrvljena, ^^vjerojatno zato kaj su ti se kosti negdje krivo pomaknule i nasadile (?). Meni je tak bilo kad sam išla na Sljeme jednom, isto na tjelesni ali meni je bio kuk ranjen (=bolan + utrnuta cijela noga), pa onda kad se to namjestilo mi je koljeno bilo ranjeno, i onda mi je prošlo nakon cca tjedan dana. Imala sam ruksak pa mi se nešto u kralježnici pomaknulo/istegnulo, i prolazilo je prema distalno jel Utopli nogu, maži ju nečim i razgibavaj (ali velim, možda ti je npr. u koljenu problem samo kaj te to ne boli pa razgibavaj cijelu nogu), ne vjerujem da ti je nešto u nozi upaljeno ak je hladna i nije otečena. Ak ne prođe najjednostavnije ti je otići na hitnu, iako će vjerojatno biti neentuzijastični jer nemaš bar STEMI uz tu ranjenu nogu, al mislim da ti je to najbrže. I možeš se tu javiti dr. u studentskoj poliklinici, ali ne znam di je sad dr. i to vjerojatno nije brzo rješenje. Sretno :D
 13. Novosti sa MefOs-a/Sveučilišta OS

  Kaj se nije prije mjesec, dva javila jedna studentica MefOs-a željna suradnje s plabom? Na info mail. Rekli smo neka se slobodno uključi, ali očito još ništa? :thinking:
 14. u strašnom sam stresu :)

  :welcome: Nemoj biti u stresu, nisi sama u ovoj situaciji...srećom Javi se maturantima za podršku!
 15. Alkohol i antibiotici...

  Koliko se sjećam, alkohol i neki antibiotici se metaboliziraju putem istih jetrenih enzima, znači postoje interakcije. Našla sam negdje da je metronidazol inhibitor alkoholne dehidrogenaze. Evo u ovom članku piše npr. eritromicin ubrzava pražnjenje želuca čime ubrzava i apsorpciju alkohola u crijevu, i spominju se te nuspojave osip, crvenilo itd. Ali zaključak je da vjerojatno umjerene količine alkohola nisu posebno štetne, osim u slučaju tog^^ eritromicina i još se spominje hepatotoksičnost izonijazida, koju alkohol dodatno potiče. http://pubs.niaaa.nih.gov/publications/arh23-1/40-54.pdf Mislim da u Katzungu ima poglavlje o alkoholu *koje nisam čitala jer nije obavezno bilo* ali mogu baciti oko ak se sjetim. Htjela sam ionako, samo sam lijena EDIT: Eritromicin je inhibitor citokrom P450, koji je značajan kod onih koji se obilno oblokavaju alkoholom. Kod umjerene konzumacije alkohola gotovo sav etanol se može razgraditi alkoholnom dehidrogenazom, a CYP postaje značajan kod kroničnog unosa alkohola. Rifampicin je induktor citokroma P450. Kaže Katzung. I loše, tj. vjerojatno krivo sam se izrazila na početku, ne moraju se nužno metabolizirati istim enzimima, nego su inhibitori/induktori enzima kojim se metabolizira jedno ili drugo.