Anavi

+Members
 • Content count

  15
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O Anavi

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Zagreb
 • Sveučilište
  MEF Zagreb
 • Godina studiranja
  2nd year

Nedavni posjetitelji profila

717 pregleda profila
 1. Vodič za maturante

  Maturanti Evo javljam se da dam dvije-tri "pametne"... Savjetovala bih vam da s pripremama biologije, kemije i fizike (učenje, ne nužno pohađanje organiziranih priprema) počnete što prije. Vjerujte mi da ljeto prije 4. razreda nije prerano i da će vam svaki sat, svaka lekcija koju ste prošli kasnije puno značiti: ponajprije će vam smanjiti stres i uliti samopouzdanja onda kad će vam to posebno trebati (razbolje mature i prijemnog). I to odmah krenite s onim šta najmanje znate i ne dajte se obeshrabriti, sve se može postići predanim radom. Fiziku preporučujem Fiziku u 24 lekcije (ponavljam, ne dajte se zastrašiti, ova je gadna, ali medicina često uzima koncept pitanja iz nje-bar mi se čini), kemiju udžbenike i biologiju neku skriptu/e (potražite neku provjerenu na netu ili kopirajte/kupite od starijih). I da, matematiku sustavno ponavljajte tijekom godine, s naglaskom na riješavanje i razumijevanje zadataka prijašnjih matura. Engleski i hrvatski se ne trebaju pripremati, eventualno se za esej iz hrvatskog treba ponešto naučiti o književniku i razdoblju.
 2. Maturanti generacije 2014 2015

  Čestitam svima koji su upali na koji god mef A za ove koji su upali u Zg, mogu samo reci: Vidimo se, upala i ja
 3. Maturanti generacije 2014 2015

  ​Meni je moglo i bolje, nisam stigla sve zadatke koje sam znala. Malo su zakomplicirali ove godine pa ocekujem 70%.
 4. Maturanti generacije 2014 2015

  ​Ja sam si mislila prepisati rješenja na onu foliju koju otkinemo kao dokaz da smo pristupili ispitu, a ncvvo ce objaviti rjesenje oko 27.6., pa si odmah mozes otprilike odrediti jesi li prosao i koliko ces bodova dobiti.
 5. Maturanti generacije 2014 2015

  Ne znam zasto, ali ne mogu vise na ncvvo-u pronaci pragove za ocjene po postocima, ali mislim da ti je iz matematike uvijek negdje prag 20-25% dakle kojih 15/60 bodova se mora sakupiti...
 6. Maturanti generacije 2014 2015

  Spremni za matisu?
 7. Maturanti generacije 2014 2015

  Dakle, meni je današnja kemija bila za plakati, i stvarno ne znam zasto doslovce za mrvicu ne spuste kriterije.. Bilo je previse zadataka s ravnotezom, i jos sam skuzila gresku u zadatku, krivu mjernu jedinicu su stavili u rjesenje i onda sam se ja mucila ko budaletina jer sam mislila da sam nesto krivo uvrstila/napisala izraz. Sve u svemu, obozavam kemiju, ali ovo nije humano... Niti znaju sastaviti ispravan niti primjeren ispit.
 8. Maturanti generacije 2014 2015

  Meni je MefZg jedina mogućnost, nisam prijavila Rijeku/Split/Osijek. Ako ne upadnem na medicinu, nadam se da ću upasti na PMF Kemiju pa ću opet nagodine probati upasti. Inače, sad kad su se više-manje zaključile ocjene, imam puno više vremena za učenje. Kako se vama čini? I da, botaniku i zoologiju ću početi čitati 3 dana prije mature i sasvim je dovoljno da bar nešto znam o tom ta 2-3 sata koliko ispit traje
 9. Maturanti generacije 2014 2015

  Pozdrav ljudi! Što se tiče tih objavljenih rezultata, nemojte to ni gledati. Nemamo još ni maturu ni prijemni. Po tim rezultatima sam kao "upala", ali ne želim to ni gledati da si nešto ne umislim pa da me istina ne udari po glavi 9.7. Inače, trenutačno učim biologiju koja mi se čini dosta laganom na prijemnom, jedino mi se fizika čini katastrofa!
 10. Maturanti generacije 2014 2015

  Također sretan Božić i Nova cijeloj ekipi Taman sam jučer krenula ponavljati gradivo, i to fiziku po Fu24 koju sam počela na ljeto, ali nisam baš predaleko stigla haha, vidim da nas većina ima probleme s fizikom Kemiju i biologiju ću kad krene škola jer mi to nije problem, bar mislim
 11. Maturanti generacije 2014 2015

  Ma iskreno, bojim se da je žuta zbirka prelagana... Realno govoreći, u njoj se može naći tek nekolicina zeznutih zadataka, a sad ne znam pojavljuju li se na prijemnom i takvi zadaci pa eto, zato sam se odlučila na muku s Fu24 (nekima možda ta knjiga nije teška, ali ja zaista nemam pojma fiziku i ti su mi zadaci potpuno drugačiji od svega viđenog) Odlučila sam da ću polagati maturu iz fizike, tek toliko da se prisilim da to naučim kako treba. Nadam se da prijemni nije tako zeznut kao što se priča i da će mi se muka isplatiti.
 12. Maturanti generacije 2014 2015

  pletra i subsonikđou, hvala na odgovorima, onda ću naučit i njihalo, mada su njega vjerojatno stavili u kontekstu zadataka s titranjem. Jedini pravi problem imam s tom nesretnom fizikom te učim po Žutoj zbirci i Fizici u 24 lekcije. Fizika u 24 lekcije mi se čini dosta teška i gadna, a Žuta zbirka je tu tek toliko da upamtim formule..
 13. Maturanti generacije 2014 2015

  Stariji maturanti, pojavljuju li se na prijemnom i one lekcije koje nisu u Katalogu? Konkretnije govoreći, mislim na Relativnost te Mehaniku krutog tijela, ali i na Kosi hitac, Kosinu, Njihalo itd. (to sve uopće nije u katalogu). Želim biti 100% sigurna pa eto, bila bih stvarno zahvalna na odgovoru nekog tko zna iz prve ruke.
 14. Pozdrav

  Ja sam Anavi, nova na perpetuum labu. Ovo ljeto planiram početi učiti za prijamni, a nagodine se nadam upisati medicinu. Došla sam ovdje kako bih pronašla neke korisne materijale jer zasad još nisam naišla ni na što korisnog.