Halifax

+Members
 • Content count

  150
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

2 sljedbenika

O Halifax

 • Rank
  kupio patologiju

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Zagreb
 • Sveučilište
  MEF Zagreb
 • Godina studiranja
  5th year
 1. Doktorska disertacija

  Lijepo napravljeno, ali zasto je buducnost ili revolucionarno? Pobrojane su greske koje su se dogodile i napravljena logisticka regresija koja kaze da je broj gresaka ovisan o dobi pacijenta? I odjelu. Postojanje softvera za prijavu gresaka vec veli da se to tako u svijetu stalno radi.
 2. Nekakva skripta, ne znam autora, ne znam kvalitetu. oftalmologija - skripta.pdf
 3. Pitanje - površinska napetost / isparavanje

  Zamisli da recimo znoj nije voda (i sol) nego recimo alkohol. Etanol (nisam provjeravala, ali znam da trebam začepiti bocu alkohola kad je već otvorim, kao sad ) ima manji toplinski kapacitet nego voda, i da znojiš etanol, on bi lakše isparavao. Za istu količinu energije koju uložiš da mu digneš temperaturu da isparava, etanol bi više isparavao. Znoj isparava čak manje nego voda. Znoj je sol + voda (poliži ako ne vjeruješ ), a sol povisuje vrelište, a snizuje ledište. Da znojiš alkohol, brže bi se hladio. Bar je meni očigledan odgovor toplinski kapacitet.
 4. Pitanje iz kemije - reaktant u suvišku

  Ali kužiš, 0,2 je ono što se POTROŠI u toj reakciji. Tebe pita koliko je u suvišku. Ovaj rezultat veli da se potrošilo 0,2 od 0,3 u reakciji. Znači višak je 0,1. To je ta reakcija, to je isti rezultat.
 5. Pitanje iz kemije - reaktant u suvišku

  Da vidimo ima li hrđe Jedino što možeš pogriješiti tu je mislim u izjednačavanju jednadžbe. 2 Fe + 3 Cl2 = 2 FeCl3 Da reagiraju jednake količine, željeza i klora, onda bi željeza bilo u suvišku, sav će se klor iskoristiti. 2 mola Fe ---- 3 mola Cl2 x molova Fe ---- 0,3 mol Cl2 x = 2 x 0,3 / 3 = 0,2 mola Fe. Je li?
 6. Činim navedene usluge iz naslova, cijena po dogovoru.
 7. Prijemni ispit na medicini na engleskom 2018

  Hmmm... ne znam za prijemni, trebao bi to biti isti skup pitanja kao "plava zbirka", ne mogu nešto treće izmišljati. Nego sad kad kažeš da ne treba za to državna matura, kako je to uopće moguće? Da za jedan fakultet, bio on na hrvatskom ili engleskom, ne vrijede ista pravila upisa? Ako svakome od nas treba DM za bilo što, zašto ne treba strancima? Ako čovjek iz BiH ide upisivati fakultet u Hrvatskoj, treba mu državna matura. Jedino što znam i što me duboko frustrira jest da je studentima na "engleskom" u Zagrebu lakše studirati - em se ne dopušta recimo da im nastavu drži bilo tko slobodan - specijalizant, stažist, ili nikako ne drži nego profesori praktički letaju za njima jer se to očigledno dodatno plaća (iako i mi plaćamo, samo kroz poreze!), em su im udžbenici lakši, ispiti prilagođeni itd. em brate ne treba ni državna matura? wtf. Smiješno mi je to, nas po 4-5 bilo u grupi, nekad i više, isprike raznorazne - nema kadra itd. - a onda upišu još 50 stranih studenata i odjednom za njih ima sve. Ljuti me to, sorry, ne mislim na engleze, nego na takav odnos fakulteta. Samo daj novaca i odmah se sve može, a nauštrb onih koji bi trebali ostati u državi i raditi. Ekstra strance bi trebali upisivati kad su zadovoljili osnove domaćih, valjda.
 8. Predstavljanje

  Pozdrav A gdje je Divno?
 9. MLD i Biokemija

  Male su ti šanse da ti netko odgovori na ovom forumu na to pitanje, tu su uglavnom medicinari, koji sami po sebi nisu navikli na komunikaciju forumom, ali su ipak komunikativniji od drugih iz srodnih struka, njih tu vjerojatno ima ali nikako ne pišu
 10. Još jedno otkriće na disku... Nikad se neću ovih fajlova riješiti. Zdravstvena ekologija i medicina rada - skripta.pdf
 11. Poanta je poloziti, ne upotrebljavati mozak. Nisu knjige sa stampara za ucenje, zaboga, nego za polaganje.
 12. Žene u kirurgiji?

  pa zasto ne. Kirurgija je lijepa profesija ako imas malo deblju kozu, a to ne ovisi o spolu. Ostalo ovisi o tome koja kirurgija. Abdominalna i recimo ortopedija su mi glup izbor za zene, to zahtjeva snagu i izdrzljivost i sto ces se muciti kad ima ljepsih manualnih grana za zenu, otorina, makdila, vaskularna, plastika.
 13. Radna verzija udžbenika. Ovo nije sve, imaju čak dva udžbenika za predmet koji traje duže od kardiologije na internoj, anesteziologije kompletne itd., tako da se nemojte zajebati, nabavite i drugi, za cijelu ceremoniju ispita (pismeni, usmeni) koju naravno imaju potrebna su oba. I još ovima poput Vitale pada na pamet rušiti, iš natrag na PBF. Medicina rada i sporta, udžbenik.pdf
 14. Dvije skripte iz epidemiologije koje su se činile najpristojnije u hrpi fajlova. Opća epidemiologija - skripta.pdf Epidemiologija zaraznih bolesti - skripta.pdf Također, koga zanima tema, Harvard ima kompletna predavanja dostupna online. Ako baš želite razumjeti.
 15. Khan Academy

  Hahahaha... a gle, lupi te u glavu jednom sve što NISI naučio na faksu, a trebao si. Propustio si zbog gluposti, odnosno politike faksa. Kad treba nešto objaviti a ne znaš. Kad gledaš monitor pacijenta i saturacija ti pada i sam si na svijetu. I onda se pitaš koji su to vrag nas učili sve to vrijeme. Onda moraš nadoknađivati izgubljeno i proklinješ te ljude koji su ti prodavali maglu 6 godina, čast izuzecima. Onda postaneš ciničan kao ja dok se svaki dan čupaš iz sranja