Halifax

+Members
 • Content count

  131
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

2 sljedbenika

O Halifax

 • Rank
  kupio patologiju

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Zagreb
 • Sveučilište
  MEF Zagreb
 • Godina studiranja
  5th year
 1. Evo da i ovo ima, prije čišćenja kompjutera 1 - Tanatologija (Bubalo,pdf,11.8Mb).pdf 2 - Znakovi_smrti-Bakovic.pdf 3 - Nagla i iznenadna smrt (Škavić, pdf, 10.4 Mb).pdf 3 - Indikacije za sudskomedicninsku obdukciju.pdf 3 - prirodni_uzroci_smrti.pdf 3 - Procjena_postmortalnog_intervala.pdf 4 - Nespecificne mehanicke ozljede.pdf 4 - Strijelne ozljede.pdf 5 - Kraniocerebralne ozljede.pdf 6 - Astiktične ozljede.pdf 7 - Fizikalne ozljede.pdf 12 - antropologija-Slaus.pdf 12 - Forenzička antropologija .pdf 12 - Forenzicka_antropologija-Bakovic.pdf 12 - Identifikacija.pdf 12 - Primjena analize DNA u sudskoj medicini i kriminalistici (Kubat, pdf, 3.6 Mb).pdf 12 - Sudskomedicinska obrada koštanih posmrtnih ostataka.pdf 13 - Interdisciplinarna vjestacenja u prometu (Skavic,pdf, 6 Mb).pdf 14 - Kvalifikacija ozljeda.pdf 15 - Cedomorstvo.pdf 15 - Protupravni_prekid_trudnoce.pdf 20 - Liječnička deontologija (Petrovecki, pdf, 6.9 Mb).pdf
 2. Uptodate od doma

  Obje metode za Uptodate više ne rade, plus ne radi više ni opcija s Hola VPN addonom za Chrome Čini se da je fakultet omogućio ClinicalKey remote access I radi, vjerovali ili ne. Sve što treba napraviti jest registrirati se sa student.mef.hr mailom, i onda kliknuti remote access na izborniku gore desno. Zatim upisati remote access kad ponudi mef.hr , dobijete mail za potvrdu i voila. Knjige se mogu pregledavati u cijelosti.
 3. Vojna medicina

  E to stvarno ne znam, ali mogu upitati ako na nekoga naletim. Iako mislim da je bio neki natječaj pred godinu dana u kojoj su se spominjale neke (specifične) specijalizacije.
 4. Vojna medicina

  Na ovo gore navedeno želim dodati da moraš proći onaj test fizičke spreme i liječnički pregled. Ne možeš imati ogromnu dioptriju ili nešto tako. Ako je liječnički ok za njihove uvjete, onda progledaju kroz prste za test fizičke spreme, ako im fali ljudi I moraš imati manje od 27 godina. Znam jednog dečka koji radi u vojsci, kaže da je uglavnom to sjedenje po bazama u ambulanti, a idu i na misije gdje zarade dosta, Afganistan i to, ali ne vide ništa van baze. Znam i da dolaze na Sv.Duh na neko doškolovavanje, a i neki vojni liječnici (specijalisti) djelomično rade na Duhu.
 5. Novi korisnik, bok

  Ne vidim kako bi ih fakultet mogao progoniti zbog skripti... Skripte i pitanja su djelo studenata, ne fakulteta. Trebali su ih prebaciti na neki servis, Google Drive i samo linkati. Sad ne znam jesu bili službena udruga fakulteta pa da ih mogu stisnuti ili što?
 6. Ultimativni Sci-Fi topic

  Što mislite o The 100? Lexa Eh, i The Expanse mi je bio OK.
 7. Zovi Mama Doktora!

  Ja sam u jednom mislila da nam je taj školski nadležni, i otišla kod Vesne Jureše, oni su tamo rekli da oni ne mogu ništa i da se mora obiteljskom liječniku. Možda i mogu dati nalaz / preporuku, ali što ćeš nešto raditi dva puta, kad i tako moraš obiteljskom?
 8. Izrađujem statistiku za znanstvene radove, uključujući doktorate. Cijena po dogovoru
 9. Zovi Mama Doktora!

  Nemaš nadležnog liječnika za studente medicine. Neki će te uputiti na Vesnu Jurešu, ali ona je liječnik školske medicine i ne može ti dati uputnicu ni za što, može te pregledati ali kao da i nije. Na kraju, ona nije napravila pregled od 1960., to rade neki njeni puleni. Trebaš promijeniti obiteljskog liječnika na nekoga tko ti je blizu, ako ti je zgodnije kod njega nego kod prošloga. Za to mislim trebaš otići s nekim formularima o promjeni nadležnog liječnika u HZZO u Jagićevu ulicu, ne znam točno, ali takva je nekakva procedura.
 10. Najbolje i najgore knjige na studiju medicinu

  Osim klasika poput Vrhovca na popisu kriminalne literature, želim dodati i knjigu iz fizikalne medicine. Bože dragi što je ono. Proklet bio dan kad sam uzela to čitati, proklet bio i dan kad mi je mozak crvrknuo tako da ne mogu učiti iz skripte ko normalni ljudi.
 11. Kupujem Litmann pedijatrijski stetoskop, po mogućnosti crveni Malo su mi previše ove cijene po hrvatskim trgovinama, 980 kn da fak Primam i savjete gdje ih naručiti po boljoj cijeni
 12. Novi korisnik, bok

  Što se dogodilo belom mantilu?
 13. Maturanti generacije 2017/2018

  Mogli ste onda i Perpetuum spomenuti... edit: aha, vidim da jest na jednom mjestu
 14. internet

  Carnet je radio s Bnetom, bila je neka opcija za 135 kn mjesečno za paket sa solidnom brzinom od 20-ak mbita. Ali na kraju, T-com je monopolist, njihova je infrastruktura, što god uzimaš od drugih drugi plaćaju njima naknadu pa na kraju ispadaju u većini slučajeva najjeftiniji. Tako je najpametnije čekati poštenu akciju na T-comu, ja na kraju imam neki ugovor 99 kn 6 mjeseci pa kasnije 180 kn mjesečno za telefon i internet (optiku) od 100 mbit/s. Ima i neka web stranica gdje možeš usporediti opcije. Kako god okreneš, plaćat ćeš najskuplji internet u Europi. Stoka monopolistička.
 15. Par riječi o ovom modulu... Traže vas da se registrirate na tu stranicu, čemu služi i prvi seminar - nema potrebe da idete na to, nije istina da postoje neki dodatni bodovi ako si registriran i riješiš slučajeve. Rješenja svih slučajeva su u pdf fajlu. Dio pitanja na pismenog je iz tih slučajeva, za ostale nemam pojma odakle dolaze. Niti ima smisla tražiti odgovore za njih, ili ih pogodite na pismenom ili ne. Pismeni je ove godine imao 64 pitanja, mislim da je najniža ocjena bila 3, petica je bilo dosta i bilo je dosta mislim 58 točnih za 5. Baza je dovoljna za 5, s par još sretnih pogodaka. Ima tu par pitanja s pogrešnim odgovorima, a i znaju nekad mrvicu izmijeniti pitanja. Nama su bili recimo izmijenili malo doze ovih opijata što se daju za bolove, pa pogledajte vi kako se to računa u slučajevima, te prelaske s intravenske na oralnu dozu i obrnuto. Tako nekako. 90 slučajeva.pdf baza.zip