Halifax

+Members
 • Content count

  143
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

2 sljedbenika

O Halifax

 • Rank
  kupio patologiju

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Zagreb
 • Sveučilište
  MEF Zagreb
 • Godina studiranja
  5th year
 1. Prijemni ispit na medicini na engleskom 2018

  Hmmm... ne znam za prijemni, trebao bi to biti isti skup pitanja kao "plava zbirka", ne mogu nešto treće izmišljati. Nego sad kad kažeš da ne treba za to državna matura, kako je to uopće moguće? Da za jedan fakultet, bio on na hrvatskom ili engleskom, ne vrijede ista pravila upisa? Ako svakome od nas treba DM za bilo što, zašto ne treba strancima? Ako čovjek iz BiH ide upisivati fakultet u Hrvatskoj, treba mu državna matura. Jedino što znam i što me duboko frustrira jest da je studentima na "engleskom" u Zagrebu lakše studirati - em se ne dopušta recimo da im nastavu drži bilo tko slobodan - specijalizant, stažist, ili nikako ne drži nego profesori praktički letaju za njima jer se to očigledno dodatno plaća (iako i mi plaćamo, samo kroz poreze!), em su im udžbenici lakši, ispiti prilagođeni itd. em brate ne treba ni državna matura? wtf. Smiješno mi je to, nas po 4-5 bilo u grupi, nekad i više, isprike raznorazne - nema kadra itd. - a onda upišu još 50 stranih studenata i odjednom za njih ima sve. Ljuti me to, sorry, ne mislim na engleze, nego na takav odnos fakulteta. Samo daj novaca i odmah se sve može, a nauštrb onih koji bi trebali ostati u državi i raditi. Ekstra strance bi trebali upisivati kad su zadovoljili osnove domaćih, valjda.
 2. Predstavljanje

  Pozdrav A gdje je Divno?
 3. MLD i Biokemija

  Male su ti šanse da ti netko odgovori na ovom forumu na to pitanje, tu su uglavnom medicinari, koji sami po sebi nisu navikli na komunikaciju forumom, ali su ipak komunikativniji od drugih iz srodnih struka, njih tu vjerojatno ima ali nikako ne pišu
 4. Još jedno otkriće na disku... Nikad se neću ovih fajlova riješiti. Zdravstvena ekologija i medicina rada - skripta.pdf
 5. Poanta je poloziti, ne upotrebljavati mozak. Nisu knjige sa stampara za ucenje, zaboga, nego za polaganje.
 6. Žene u kirurgiji?

  pa zasto ne. Kirurgija je lijepa profesija ako imas malo deblju kozu, a to ne ovisi o spolu. Ostalo ovisi o tome koja kirurgija. Abdominalna i recimo ortopedija su mi glup izbor za zene, to zahtjeva snagu i izdrzljivost i sto ces se muciti kad ima ljepsih manualnih grana za zenu, otorina, makdila, vaskularna, plastika.
 7. Radna verzija udžbenika. Ovo nije sve, imaju čak dva udžbenika za predmet koji traje duže od kardiologije na internoj, anesteziologije kompletne itd., tako da se nemojte zajebati, nabavite i drugi, za cijelu ceremoniju ispita (pismeni, usmeni) koju naravno imaju potrebna su oba. I još ovima poput Vitale pada na pamet rušiti, iš natrag na PBF. Medicina rada i sporta, udžbenik.pdf
 8. Dvije skripte iz epidemiologije koje su se činile najpristojnije u hrpi fajlova. Opća epidemiologija - skripta.pdf Epidemiologija zaraznih bolesti - skripta.pdf Također, koga zanima tema, Harvard ima kompletna predavanja dostupna online. Ako baš želite razumjeti.
 9. Khan Academy

  Hahahaha... a gle, lupi te u glavu jednom sve što NISI naučio na faksu, a trebao si. Propustio si zbog gluposti, odnosno politike faksa. Kad treba nešto objaviti a ne znaš. Kad gledaš monitor pacijenta i saturacija ti pada i sam si na svijetu. I onda se pitaš koji su to vrag nas učili sve to vrijeme. Onda moraš nadoknađivati izgubljeno i proklinješ te ljude koji su ti prodavali maglu 6 godina, čast izuzecima. Onda postaneš ciničan kao ja dok se svaki dan čupaš iz sranja
 10. Khan Academy

  Nije mi koristio za maturu - nisam znala to tada, ali za statistiku je. I to puno. Uzmeš neki udžbenik koji trebaš pratiti za učenje, opet mislim na strani udžbenik, ne ove naše prevare od udžbenika, i fino dio po dio nađeš na khan academy, čovjek sve jednostavno objasni, i što je najvažnije, način na koji objašnjava ostane ti u glavi. Što se tiče tog mog iskustva sa statistikom radi to intuitivnije, bolje, kvalitetnije, preciznije nego kvazinastavnici na Štamparu.
 11. Evo da i ovo ima, prije čišćenja kompjutera 1 - Tanatologija (Bubalo,pdf,11.8Mb).pdf 2 - Znakovi_smrti-Bakovic.pdf 3 - Nagla i iznenadna smrt (Škavić, pdf, 10.4 Mb).pdf 3 - Indikacije za sudskomedicninsku obdukciju.pdf 3 - prirodni_uzroci_smrti.pdf 3 - Procjena_postmortalnog_intervala.pdf 4 - Nespecificne mehanicke ozljede.pdf 4 - Strijelne ozljede.pdf 5 - Kraniocerebralne ozljede.pdf 6 - Astiktične ozljede.pdf 7 - Fizikalne ozljede.pdf 12 - antropologija-Slaus.pdf 12 - Forenzička antropologija .pdf 12 - Forenzicka_antropologija-Bakovic.pdf 12 - Identifikacija.pdf 12 - Primjena analize DNA u sudskoj medicini i kriminalistici (Kubat, pdf, 3.6 Mb).pdf 12 - Sudskomedicinska obrada koštanih posmrtnih ostataka.pdf 13 - Interdisciplinarna vjestacenja u prometu (Skavic,pdf, 6 Mb).pdf 14 - Kvalifikacija ozljeda.pdf 15 - Cedomorstvo.pdf 15 - Protupravni_prekid_trudnoce.pdf 20 - Liječnička deontologija (Petrovecki, pdf, 6.9 Mb).pdf
 12. Uptodate od doma

  Obje metode za Uptodate više ne rade, plus ne radi više ni opcija s Hola VPN addonom za Chrome Čini se da je fakultet omogućio ClinicalKey remote access I radi, vjerovali ili ne. Sve što treba napraviti jest registrirati se sa student.mef.hr mailom, i onda kliknuti remote access na izborniku gore desno. Zatim upisati remote access kad ponudi mef.hr , dobijete mail za potvrdu i voila. Knjige se mogu pregledavati u cijelosti.
 13. Vojna medicina

  E to stvarno ne znam, ali mogu upitati ako na nekoga naletim. Iako mislim da je bio neki natječaj pred godinu dana u kojoj su se spominjale neke (specifične) specijalizacije.
 14. Vojna medicina

  Na ovo gore navedeno želim dodati da moraš proći onaj test fizičke spreme i liječnički pregled. Ne možeš imati ogromnu dioptriju ili nešto tako. Ako je liječnički ok za njihove uvjete, onda progledaju kroz prste za test fizičke spreme, ako im fali ljudi I moraš imati manje od 27 godina. Znam jednog dečka koji radi u vojsci, kaže da je uglavnom to sjedenje po bazama u ambulanti, a idu i na misije gdje zarade dosta, Afganistan i to, ali ne vide ništa van baze. Znam i da dolaze na Sv.Duh na neko doškolovavanje, a i neki vojni liječnici (specijalisti) djelomično rade na Duhu.
 15. Novi korisnik, bok

  Ne vidim kako bi ih fakultet mogao progoniti zbog skripti... Skripte i pitanja su djelo studenata, ne fakulteta. Trebali su ih prebaciti na neki servis, Google Drive i samo linkati. Sad ne znam jesu bili službena udruga fakulteta pa da ih mogu stisnuti ili što?