Discipulus_mus

+Members
 • Content count

  31
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

1 sljedbenik

O Discipulus_mus

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Sveučilište
  MEF ZG
 • Godina studiranja
  1st year
 1. Maturanti generacije 2017/2018

  Zadatci na prijemnom sada jesu zahtjevniji, ali, po meni, itekako ima smisla s razumijevanjem proći cijelu zbirku. Riješi ju na kraju kad budeš ponavljala, ne bi ti trebala oduzeti jako puno vremena.
 2. Fiziologija čovjeka i životni procesi u biljkama, udžbenik za treći razred gimnazije. ISBN: 978-953-12-1106-2 Broj stranica: 309 Godina izdanja: 2013 Izdavač: Profil International Autori: dr. sc. Oskar P. Springer, dr.sc. Branka Pevalek-Kozlina Napomena: Udžbenik je skeniran crno-bijelo (za printanje) i u boji (sken u boji ne sadrži područje "fiziologija biljaka"). Živi svijet 3 - Springer (crno-bijelo).pdf Živi svijet 3 - Springer (u boji).pdf
 3. Maturanti generacije 2017/2018

  Uh matu24... Ne znam jesi li već krenula raditi po njoj, ali mislim da je previše zahtjevna, osim ako ti ne treba izvrstan rezultat. Po meni bi ti bilo pametnije, ako već misliš raditi po nekom priručniku, uzeti onaj od ŠK (uz stare mature). Ja osobno ga nisam koristio (na kraju mat skoro nisam ni taknuo, ali ok, takav je bio i rezultat ), ali od kolega i nekih profesora sam čuo da je puno prilagođeniji maturi od matu24, osim ako ti, ponavljam, ne treba baš neki jako visoki postotak (za mefove sigurno ne treba).
 4. Maturanti generacije 2017/2018

  Evo i Springerovog udžbenika. Skenirao sam mobitelom, ne baš jako pedantno, ali mislim da ne bi trebalo smetati. datoteka prebačena na: http://perpetuum-lab.com.hr/forums/topic/64762-živi-svijet-3-springer-pevalek-kozlina/ I da, fiziologiju biljaka nisam skenirao, ako nekome bude trebala neka javi. EDIT 2: Ne znam kako, ali nije mi uopće palo na pamet da bi ovo netko printao (valjda jer sam ja s kompa učio ) tako da će iskusniji kolega Drago ili ja to malo pedantnije skenirati i crno-bijelo tako da nema brige.
 5. Maturanti generacije 2017/2018

  Odradit ću ja to, bit će gotovo, ako ne danas, vjerojatno sutra.
 6. Maturanti generacije 2017/2018

  Vidim da su neki već sad krenuli s pripremama što nije nužno loše, svatko sebe najbolje poznaje i zna u kakvoj je situaciji. Ja sam isto tako rano krenuo i to mi je puno pomoglo jer sam imao dosta rupa iz kemije, a i paralelno sam išao u glazbenu tako da sam znao da kasnije fizički neću stići sve valjano proći i to je bio glavni razlog zašto sam rano krenuo. Dakle, ako ste stvarno u situaciji da trebate krenuti već sada jer kasnije iz nekog razloga nećete moći/stići onoliko koliko biste trebali, samo dajte. Ako niste u takvoj situaciji, bolje pričekati još neko vrijeme jer se čovjek s vremenom svega zasiti pa makar bili trenutno ne znam kako nabrijani (iznimke, naravno, postoje). Samo hrabro, nadam se da ćete i vi iduće godine slaviti kao i mi sada.
 7. Maturanti generacije 2016/2017

  Kako stojite s matematikom i kako se uopće planirate pripremati, odn. kako se pripremate? Ja sam polako počeo sa starim maturama i sad mi se čini da bi to trebalo biti dovoljno (20+ matura, 600+ zadataka), ali me u svakom slučaju zanima što vi kažete i kakva je situacija kod vas.
 8. Maturanti generacije 2016/2017

  Ma da, uzet ću njihov i za 2., već sam se navikao na princip, dizajn i ostalo, a i kažem, baš mi leže.
 9. Maturanti generacije 2016/2017

  Kod mene ista stvar kao kod brennan za treći. Jedino me taj 2. sad muči. U 1. i 3. smo imali Alfu i zadovoljan sam njima, leže mi tako da ću vjerojatno uzeti njihov i za 2. Koristio bih ja i ŠK kojeg smo imali da ne kupujem jer mi je bio ok, samo sam ga prošle godine nadobudno prodao misleći da mi neće trebati.
 10. Maturanti generacije 2016/2017

  Kad smo već spali na to da je očito najbolje i za 2. uzeti udžbenike biologije u ruke (), kojeg ćete koristiti? Mi smo imali Život 2 (ŠK) i činio mi se dosta detaljan, naša profa ga je smatrala i previše detaljnim, sad ne znam koliko je to realno ili ne...
 11. Maturanti generacije 2016/2017

  Kakvi su komentari na kemiju ove godine s obzirom na promjene u katalogu? I usput, je li još tko i u srednjoj glazbenoj? Meni je to i jedan od razloga zašto bih krenuo ranije jer ću imati i tamo maturu (koncert) na što ću dosta vremena izgubiti.
 12. Maturanti generacije 2016/2017

  Nadamo se da ćemo onda iduće godine svi ovdje zajedno slaviti prolaz. Treba i ovo imati na umu, da. Doduše, ne znam je li itko već sad počeo s nekim ozbiljnim, žešćim pripremama, mislim da to još nije potrebno, ali ono, pokrpati neke rupe, barem okvirno, i ponoviti neke stvari mislim da ne može škoditi. Koliko ti je taj nedostatak volje za učenjem utjecao na rezultate prijemnog/mature? Bok. Ja se iskreno ne planiram previše baviti skriptama. eventualno za ponavljanje. Govoriš o ovim skriptama s Perpetuuma ili? Što se tiče literature, mislim da imam uglavnom sve, ako mi još što dodatno bude trebalo ću u hodu nabaviti: Kemija: Profilov udžbenik za 1. razred (Habuš, Tomašić) s pripadajućom zbirkom, za drugi, (treći) i četvrti imam Alfin. Nabavio sam zbirku Petreski, Sever za opću i Stričević, Sever za organsku kemiju (imam i njihove Prirodne spojeve za lipide, UH,...) Fizika: Labor i Fu24, Biologija: Alfa za prvi, Springer za treći (Živi svijet) i ŠK (Živi svijet) za četvrti. Ove za četvrti koristimo u školi, koliko sam čuo i vidio, trebali bi biti ok. Na dodatne pripreme van škole ne planiram ići, a u školi imamo pripreme (kako sam čuo, kvalitetne) iz kemije i fizike (i matematike) pa planiram to iskoristiti.
 13. Maturanti generacije 2016/2017

  Dobra ideja! Po ovim temama za maturante ima puno korisnih informacija, iskustava, savjeta i sl., a neće bas svatko kopati po njima ili se uopće sjetiti toga pa bi bilo super imati to na jednom mjestu lijepo sistematizirano.
 14. Maturanti generacije 2016/2017

  Ja sam krenuo s kemijom jer tu imam najviše rupa i fizikom polako. Nisam neki matematičar, ali kako ne nosi neke značajne bodove, ne planiram nešto previše vremena trošiti na nju, barem za sad. Prioritet mi je Zg pa Ri/St.
 15. Maturanti generacije 2016/2017

  Hvala, mislim da bolji savjet ne možemo dobiti. Ja sam polako krenuo jer definitivno ne želim stvari prepuštati slučaju i kasnije paničariti, a pogotovo kad je prisutno i nešto volje, zašto ne.