Discipulus_mus

+Members
 • Content count

  23
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

1 sljedbenik

O Discipulus_mus

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Sveučilište
  MEF ZG
 • Godina studiranja
  1st year
 1. Maturanti generacije 2017/2018

  Vidim da su neki već sad krenuli s pripremama što nije nužno loše, svatko sebe najbolje poznaje i zna u kakvoj je situaciji. Ja sam isto tako rano krenuo i to mi je puno pomoglo jer sam imao dosta rupa iz kemije, a i paralelno sam išao u glazbenu tako da sam znao da kasnije fizički neću stići sve valjano proći i to je bio glavni razlog zašto sam rano krenuo. Dakle, ako ste stvarno u situaciji da trebate krenuti već sada jer kasnije iz nekog razloga nećete moći/stići onoliko koliko biste trebali, samo dajte. Ako niste u takvoj situaciji, bolje pričekati još neko vrijeme jer se čovjek s vremenom svega zasiti pa makar bili trenutno ne znam kako nabrijani (iznimke, naravno, postoje). Samo hrabro, nadam se da ćete i vi iduće godine slaviti kao i mi sada.
 2. Maturanti generacije 2016/2017

  Kako stojite s matematikom i kako se uopće planirate pripremati, odn. kako se pripremate? Ja sam polako počeo sa starim maturama i sad mi se čini da bi to trebalo biti dovoljno (20+ matura, 600+ zadataka), ali me u svakom slučaju zanima što vi kažete i kakva je situacija kod vas.
 3. Maturanti generacije 2016/2017

  Ma da, uzet ću njihov i za 2., već sam se navikao na princip, dizajn i ostalo, a i kažem, baš mi leže.
 4. Maturanti generacije 2016/2017

  Kod mene ista stvar kao kod brennan za treći. Jedino me taj 2. sad muči. U 1. i 3. smo imali Alfu i zadovoljan sam njima, leže mi tako da ću vjerojatno uzeti njihov i za 2. Koristio bih ja i ŠK kojeg smo imali da ne kupujem jer mi je bio ok, samo sam ga prošle godine nadobudno prodao misleći da mi neće trebati.
 5. Maturanti generacije 2016/2017

  Kad smo već spali na to da je očito najbolje i za 2. uzeti udžbenike biologije u ruke (), kojeg ćete koristiti? Mi smo imali Život 2 (ŠK) i činio mi se dosta detaljan, naša profa ga je smatrala i previše detaljnim, sad ne znam koliko je to realno ili ne...
 6. Maturanti generacije 2016/2017

  Kakvi su komentari na kemiju ove godine s obzirom na promjene u katalogu? I usput, je li još tko i u srednjoj glazbenoj? Meni je to i jedan od razloga zašto bih krenuo ranije jer ću imati i tamo maturu (koncert) na što ću dosta vremena izgubiti.
 7. Maturanti generacije 2016/2017

  Nadamo se da ćemo onda iduće godine svi ovdje zajedno slaviti prolaz. Treba i ovo imati na umu, da. Doduše, ne znam je li itko već sad počeo s nekim ozbiljnim, žešćim pripremama, mislim da to još nije potrebno, ali ono, pokrpati neke rupe, barem okvirno, i ponoviti neke stvari mislim da ne može škoditi. Koliko ti je taj nedostatak volje za učenjem utjecao na rezultate prijemnog/mature? Bok. Ja se iskreno ne planiram previše baviti skriptama. eventualno za ponavljanje. Govoriš o ovim skriptama s Perpetuuma ili? Što se tiče literature, mislim da imam uglavnom sve, ako mi još što dodatno bude trebalo ću u hodu nabaviti: Kemija: Profilov udžbenik za 1. razred (Habuš, Tomašić) s pripadajućom zbirkom, za drugi, (treći) i četvrti imam Alfin. Nabavio sam zbirku Petreski, Sever za opću i Stričević, Sever za organsku kemiju (imam i njihove Prirodne spojeve za lipide, UH,...) Fizika: Labor i Fu24, Biologija: Alfa za prvi, Springer za treći (Živi svijet) i ŠK (Živi svijet) za četvrti. Ove za četvrti koristimo u školi, koliko sam čuo i vidio, trebali bi biti ok. Na dodatne pripreme van škole ne planiram ići, a u školi imamo pripreme (kako sam čuo, kvalitetne) iz kemije i fizike (i matematike) pa planiram to iskoristiti.
 8. Maturanti generacije 2016/2017

  Dobra ideja! Po ovim temama za maturante ima puno korisnih informacija, iskustava, savjeta i sl., a neće bas svatko kopati po njima ili se uopće sjetiti toga pa bi bilo super imati to na jednom mjestu lijepo sistematizirano.
 9. Maturanti generacije 2016/2017

  Ja sam krenuo s kemijom jer tu imam najviše rupa i fizikom polako. Nisam neki matematičar, ali kako ne nosi neke značajne bodove, ne planiram nešto previše vremena trošiti na nju, barem za sad. Prioritet mi je Zg pa Ri/St.
 10. Maturanti generacije 2016/2017

  Hvala, mislim da bolji savjet ne možemo dobiti. Ja sam polako krenuo jer definitivno ne želim stvari prepuštati slučaju i kasnije paničariti, a pogotovo kad je prisutno i nešto volje, zašto ne.
 11. Maturanti generacije 2016/2017

  Evo i mene. Je netko već počeo s pripremama?
 12. Maturanti generacije 2015 2016

  Sreću vam želi i budući maturant!
 13. Pozdrav!

  Pozdrav svima! Iako sam tek iduće godine maturant, odlučio sam se registrirati jer mi je medicina najizvijesnija opcija, a kako ću iduće godine imati dvije mature (opća i glazbena), pretpostavljam da nije prerano za malo istraživanje iskustava maturanata, odn. studenata.