sectum.sempraxy

+Members
 • Content count

  34
 • Joined

 • Last visited

About sectum.sempraxy

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Interesi
  MEF
 • Godina studiranja
 1. Maturanti generacije 2016/2017

  Nažalost ništa od Zagreba. B razina mature je učinila svoje.
 2. MATURANTI 2017./2018.

  Ovdje možeš pronaći isto nekih stvari vezani uz literaturu. Što se tiče ovako knjiga i svega toga, ja bih vam preporučio priručnike od Elementa: fiziku u 24 lekcije, kemiju u 24 lekcije i biologiju na državnoj maturi. Ukoliko vam je znanje jako slabo iz tih pojedinih predmeta na maturi, učite bolje iz knjiga. Fizika u 24 lekcije je odlična ukoliko želite 5 na prijemnom i sl. Ove godine su pojedine mature bile puno teže u odnosu na prošlu godinu. I da, krenite svi na vrijeme, a ne kao ja ove godine u zadnji čas jer nećete sve stići. Ljeto si ostavite za odmor jer ćete sve zaboraviti do 6. mjeseca ako tada krenete. Najbolje vam je vrijeme krenuti oko 11. mjeseca pa raditi pomalo. Pojačate intenzitet preko zimskih praznika i onda opet pomalo tako da si procijenite koliko vam je potrebno. Sretno svima iduće godine na maturi i prijemnom!
 3. Maturanti generacije 2016/2017

  Evo vidim da svi nešto imate velike postotke iz fizike, očito je samo meni taj test bio UŽASAN. Bodovi... Slijedi vješanje. Sretno vam svima jer od moje medicine neće biti ništa.
 4. Maturanti generacije 2016/2017

  Nema odstupanja, nažalost...
 5. Maturanti generacije 2016/2017

  Neće ti priznati jer automatski reakcija nije napisana kako treba.
 6. Maturanti generacije 2016/2017

  Da, a pogle kako su oni napisali izraz za prosječnu brzinu? Ovo je izraz za prosječnu brzinu reaktanta A, ne cijele reakcije.
 7. Maturanti generacije 2016/2017

  Evo. Svi koji planirate neku žalbu, samo da znate da da možete tek nakon objave rezultata.
 8. Maturanti generacije 2016/2017

  Ma biologija je prošla okej. Prva ispitna knjižica je bila malo poteža, ali zato mi je druga bila lagana, koliko toliko. Slažem se zaista da je stvarno bilo debilnih pitanja. Onaj znak im stvarno nije trebao. Oke, pitanje nije bilo teško za zaključiti, ali kao da je HAK sastavljao pitanje. I još nekih gluposti. Ali sve u svemu je bilo oke s obzirom kakva je kemija bila...
 9. Maturanti generacije 2016/2017

  I ja sam stavio da je H3PO4 iako u rješenjima piše da je HCl, šta meni nema smisla. pH klorovodične je oko nekih 2, 2 i nešto. Ovo je jedini mogući pH fosforne.
 10. Maturanti generacije 2016/2017

  Ma po meni to nije do vremena. U svakom ga je slučaju bilo premalo, no zadatci su bili takvi kakvi jesu. Užasni. Tako da i da je bilo više vremena, pogotovo u IK1 i ako ne znaš kako riješiti zadatak, džabe ti svog vremena ovoga svijeta. Netko reče kako je bilo zadataka za idiote. Tu se slažem. To je bilo nekoliko zadačića čisto "pro forme" da ne bi ispalo kako su u cijelom testu bili zadatci kao oni koji su činili ostatak testa. Vjerojatno da sebi osiguraju neku zaštitu ako bi uložili neku žalbu, što ja, sigurno hoću jer ono jučer stvarno nije bilo normalno. Čisti bezobrazluk i iživljavanje. Sretno nam svima sutra na biologiji, jer se nakon ovoga jučer svašta može očekivati. A koliko čujem i sociologija i informatika i politika i gospodarstvo isto testovi nisu baš bili... Gruba mi je riječ upotrijebiti "normalni" ali, you know what I mean. Tako da s biologijom možemo svašta očekivati. A i sa fizikom. Good luck peeps!
 11. Maturanti generacije 2016/2017

  HAHAHAAHAH ja sam ga riješio tako kako je pisalo. Nisam uopće gledao da je neka greška od cijele žurbe i panike da neću stići.
 12. Maturanti generacije 2016/2017

  Ma doslovno svi pricaju o tome testu, kukuaju, govore kako je uzas bio... I u onoj grupi za maturante na fejsu, po forumima, ovako uzivo. Uzaaas... E da, cujem svi pricaju o nekom grafu. Sta je uopce to bilo?
 13. Maturanti generacije 2016/2017

  Ja cu samo reci: KATASTROFA. Uzasan, ocajan test... Ne znam... Nemam rijeci. A o vremenu da ni ne pricam. Pitanje je jel bi mi jos sat vremena bio dovoljno...
 14. Maturanti generacije 2016/2017

  Svima sretno sutra! Mene je vec uhvatio strah, ali valjda ce biti dobro. Evo malo motivacije: Nije sramota fejlat na maturi. Sramota je unaprijed odustati! Ucili smo, pripremali se. Sutra idemo dati sve od sebe, rasturiti i izdominirati. Sretno peeps!
 15. Maturanti generacije 2016/2017

  Nego da, ima li tu tko od vas da planira na MEFOS?