sectum.sempraxy

+Members
 • Content count

  41
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O sectum.sempraxy

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Interesi
  MEF
 • Godina studiranja
 1. MEFMO

  Ima koga tu? Kakva su iskustva s prijemnim ove godine? Jesu opet bila pitanja iz te plave knjige? Dajte neku inf za nas koji ćemo pokušati na godinu jer ove god nismo stigli na prijemni zbog matura? I btw. gdje da naručim tu knjigu za prijemni? Tj. može li se negdje naručit za Hrv. ili se baš mora ići u Mostar po nju? Hvala!
 2. Maturanti generacije 2016/2017

  Vidim da vas je većina upisala mef. Svaka čast ekipa! Čestitam i želim puuuno uspjeha na studiju! Nažalost, šta je, tu je, fizika je najviše učinila svoje tako da ove godine ništa od medicine. Spremanje za jesenski rok za popravak ocjena, probati u Mostar, a ako ne, tu je iduća godina. Svima vam još jednom želim sve najbolje od jeseni i da oni koji su nisko na listama da ostanu u kvoti.
 3. Maturanti generacije 2016/2017

  I meni bi dobro došlo par inf za Mostar jer planiram i ja ove godine tamo
 4. Maturanti generacije 2016/2017

  E da, za one koji planiraju pokušati s MEF-om u Mostaru (zbog mogućnosti prebacivanja) kao i ja na jesenskom, čisto informativno da znate: primaju ukupno 60 studenata - 50 BiH državljana (5 budžet i 45 samofinancirajući) i 10 stranih. Na ljetnome se roku upisalo 44 studenta (samo iz BiH) i nitko od stranih se nije upisao, dok je Tuzla čini mi se popunjena. Btw. ima netko tko planira probat u Mostaru i onda se prebacit u Hrvatsku?
 5. Maturanti generacije 2016/2017

  To i mene zanima za Bg, a najviše prebacivanje. :/
 6. Maturanti generacije 2016/2017

  Ne znam kakva je bila viša razina matematike, ali kako čujem je bila jako, jako teška. Pisao sam B razinu. To je ličilo na sve, samo ne na B razinu matematike hahah. Na nižoj 2 ili 3 zadatka s više razine. Što više reći...
 7. Maturanti generacije 2016/2017

  Nažalost ništa od Zagreba. B razina mature je učinila svoje.
 8. Maturanti generacije 2017/2018

  Ovdje možeš pronaći isto nekih stvari vezani uz literaturu. Što se tiče ovako knjiga i svega toga, ja bih vam preporučio priručnike od Elementa: fiziku u 24 lekcije, kemiju u 24 lekcije i biologiju na državnoj maturi. Ukoliko vam je znanje jako slabo iz tih pojedinih predmeta na maturi, učite bolje iz knjiga. Fizika u 24 lekcije je odlična ukoliko želite 5 na prijemnom i sl. Ove godine su pojedine mature bile puno teže u odnosu na prošlu godinu. I da, krenite svi na vrijeme, a ne kao ja ove godine u zadnji čas jer nećete sve stići. Ljeto si ostavite za odmor jer ćete sve zaboraviti do 6. mjeseca ako tada krenete. Najbolje vam je vrijeme krenuti oko 11. mjeseca pa raditi pomalo. Pojačate intenzitet preko zimskih praznika i onda opet pomalo tako da si procijenite koliko vam je potrebno. Sretno svima iduće godine na maturi i prijemnom!
 9. Maturanti generacije 2016/2017

  Evo vidim da svi nešto imate velike postotke iz fizike, očito je samo meni taj test bio UŽASAN. Bodovi... Slijedi vješanje. Sretno vam svima jer od moje medicine neće biti ništa.
 10. Maturanti generacije 2016/2017

  Nema odstupanja, nažalost...
 11. Maturanti generacije 2016/2017

  Neće ti priznati jer automatski reakcija nije napisana kako treba.
 12. Maturanti generacije 2016/2017

  Da, a pogle kako su oni napisali izraz za prosječnu brzinu? Ovo je izraz za prosječnu brzinu reaktanta A, ne cijele reakcije.
 13. Maturanti generacije 2016/2017

  Evo. Svi koji planirate neku žalbu, samo da znate da da možete tek nakon objave rezultata.
 14. Maturanti generacije 2016/2017

  Ma biologija je prošla okej. Prva ispitna knjižica je bila malo poteža, ali zato mi je druga bila lagana, koliko toliko. Slažem se zaista da je stvarno bilo debilnih pitanja. Onaj znak im stvarno nije trebao. Oke, pitanje nije bilo teško za zaključiti, ali kao da je HAK sastavljao pitanje. I još nekih gluposti. Ali sve u svemu je bilo oke s obzirom kakva je kemija bila...
 15. Maturanti generacije 2016/2017

  I ja sam stavio da je H3PO4 iako u rješenjima piše da je HCl, šta meni nema smisla. pH klorovodične je oko nekih 2, 2 i nešto. Ovo je jedini mogući pH fosforne.