sectum.sempraxy

+Members
 • Content count

  46
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O sectum.sempraxy

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Interesi
  MEF
 • Godina studiranja
 1. Maturanti generacije 2017/2018

  Krenite učiti na vrijeme hahah, ali najbolje sami procijenite kada je to vrijeme, jer vam to govorim kao prošlogodišnji maturant i da vas ne bi ubilo ono "Ma ima vremena..." Ta vas rečenica doslovno ubije hahah. Samo gledam kako neki kažu kako od škole nemaju vremena za učenje za maturu haha. Kod mene je bilo baš suprotno. Ja sam baš imao vremena i za to, ono, malo pomalo.
 2. Maturanti generacije 2017/2018

  Znači stvarno puno hvala na ovim informacijama. I da, kojim terminima su subotom pripreme (i za kemiju i za fiziku)? Jesu ti mozda rekli da dobiješ neki popust ako upišeš dva ili više programa priprema kod njih? Hahaha Još jednom stvarno hvala
 3. Maturanti generacije 2017/2018

  Znači promijenjen je, ajde super. Još ću vidjeti za fiziku. Daj mi molim te reci kojim danima su pripreme i koliko puta tjedno. Da, javio sam im se na mail pa su me uputili da se još stignem prijaviti i to, tako da planiram u ponedjeljak doći. Jesi ti odmah kod prijave i potpisivanja ugovora morala platiti tih 950 kn? I hvala ti puno na ovim informacijama
 4. Maturanti generacije 2017/2018

  Znači ne isplati se ići na fiziku? Za kemiju sam čuo sve pohvale za Jakopeca, a za fiziku nisam znao. Znači ipak možda Algebra... :/ E da, i daj mi molim te reci kakav je tamo raspored upisa na pripreme pošto nigdje ne piše na njihovim stranicama.
 5. Maturanti generacije 2017/2018

  E hvala ti puno! Iskreno nisam ni znao da EdukOS daje pripreme za maturu. Mislio sam da su samo orijentirani na instrukcije za fakultete i to.
 6. Maturanti generacije 2017/2018

  Bok svima! Ima li netko od prošlogodišnjih "propalih" medicinara da će ove godine opet probati? E da, koliko vas planira u Osijek na medicinu? I sad pitanje zbog kojega sam ovdje. Prošle godine fizika me koštala upada na medicinu, tako da ju ove godine idem ponovno polagati. Znanje mi baš i nije neko, s obzirom da mi je fiziku držao razrednik pa sad zaključite kako je to znanje izgledalo i kako su se rješavali testovi hahah . S obzirom na to, planiram upisati pripreme. Točnije u Algebri u Os jer mi je to najbliže. Ima li itko iskustva s pripremama u Algebri ili netko tko zna nešto o njima od nekoga tko mu je rekao. Hvala vam unaprijed!
 7. MEFMO

  Ima koga tu? Kakva su iskustva s prijemnim ove godine? Jesu opet bila pitanja iz te plave knjige? Dajte neku inf za nas koji ćemo pokušati na godinu jer ove god nismo stigli na prijemni zbog matura? I btw. gdje da naručim tu knjigu za prijemni? Tj. može li se negdje naručit za Hrv. ili se baš mora ići u Mostar po nju? Hvala!
 8. Maturanti generacije 2016/2017

  Vidim da vas je većina upisala mef. Svaka čast ekipa! Čestitam i želim puuuno uspjeha na studiju! Nažalost, šta je, tu je, fizika je najviše učinila svoje tako da ove godine ništa od medicine. Spremanje za jesenski rok za popravak ocjena, probati u Mostar, a ako ne, tu je iduća godina. Svima vam još jednom želim sve najbolje od jeseni i da oni koji su nisko na listama da ostanu u kvoti.
 9. Maturanti generacije 2016/2017

  I meni bi dobro došlo par inf za Mostar jer planiram i ja ove godine tamo
 10. Maturanti generacije 2016/2017

  E da, za one koji planiraju pokušati s MEF-om u Mostaru (zbog mogućnosti prebacivanja) kao i ja na jesenskom, čisto informativno da znate: primaju ukupno 60 studenata - 50 BiH državljana (5 budžet i 45 samofinancirajući) i 10 stranih. Na ljetnome se roku upisalo 44 studenta (samo iz BiH) i nitko od stranih se nije upisao, dok je Tuzla čini mi se popunjena. Btw. ima netko tko planira probat u Mostaru i onda se prebacit u Hrvatsku?
 11. Maturanti generacije 2016/2017

  To i mene zanima za Bg, a najviše prebacivanje. :/
 12. Maturanti generacije 2016/2017

  Ne znam kakva je bila viša razina matematike, ali kako čujem je bila jako, jako teška. Pisao sam B razinu. To je ličilo na sve, samo ne na B razinu matematike hahah. Na nižoj 2 ili 3 zadatka s više razine. Što više reći...
 13. Maturanti generacije 2016/2017

  Nažalost ništa od Zagreba. B razina mature je učinila svoje.
 14. Maturanti generacije 2017/2018

  Ovdje možeš pronaći isto nekih stvari vezani uz literaturu. Što se tiče ovako knjiga i svega toga, ja bih vam preporučio priručnike od Elementa: fiziku u 24 lekcije, kemiju u 24 lekcije i biologiju na državnoj maturi. Ukoliko vam je znanje jako slabo iz tih pojedinih predmeta na maturi, učite bolje iz knjiga. Fizika u 24 lekcije je odlična ukoliko želite 5 na prijemnom i sl. Ove godine su pojedine mature bile puno teže u odnosu na prošlu godinu. I da, krenite svi na vrijeme, a ne kao ja ove godine u zadnji čas jer nećete sve stići. Ljeto si ostavite za odmor jer ćete sve zaboraviti do 6. mjeseca ako tada krenete. Najbolje vam je vrijeme krenuti oko 11. mjeseca pa raditi pomalo. Pojačate intenzitet preko zimskih praznika i onda opet pomalo tako da si procijenite koliko vam je potrebno. Sretno svima iduće godine na maturi i prijemnom!
 15. Maturanti generacije 2016/2017

  Evo vidim da svi nešto imate velike postotke iz fizike, očito je samo meni taj test bio UŽASAN. Bodovi... Slijedi vješanje. Sretno vam svima jer od moje medicine neće biti ništa.