cima226

+Members
 • Content count

  4
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

1 sljedbenik

O cima226

 • Rank
  gdje sam?
 • Rođendan 22.06.1988

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Lokacija
  Prijedor BiH
 • Interesi
  Meteorologija
 • Sveučilište
  Medicinski fakultet Banja Luka
 • Godina studiranja
  Finished

Nedavni posjetitelji profila

3045 pregleda profila
 1. Da li netko zna da li se za strucni ispit za doktore medicine trebaju uciti predmeti iz javnog zdravstva, npr. epidemiologija, socijalna, medicina rada  i sl.? Hvala unaprijed.

 2. Poštovani,

  da li eventualno posjedujete skripte za stručni ispit za doktore medicine?

  Unaprijed zahvalan, Aleksandar

 3. Ima li neko kome je priznat dio staza odradjen u drugoj zemlji a da je dio morao odraditi u Hrvatskoj?..Kakva je procedura?..Ja imam doraditi 5 tjedana...3 na internoj, 1 na kirurgiji i 1 na obiteljskoj medicini da bih mogao izaci na strucni....

 4. Studiranje i srbiji i bih

  U Banja Luci obicno daju 10ak mjesta za strance....gotovo svi budu iz Hrvatske.........prijemni je na cirilici....nastava uglavnom na latinici.......ne prave neku razliku izmedju domacih i stranih.....svi su u istom kosu..........
 5. Postavi pitanje

  Pozdrav. Da li mi neko moze reci da li se pri trazenju zaposlenja u nekoj zdravstvenoj ustanovi, mislim na doktore medicine, mora cekati natjecaj ili se moze predati molba za posao i bez natjecaja. Hvala unaprijed...:)
 6. Ako netko zna kakav je prof Gamulin (MEF Zagreb) na usmenom iz fizike neka javi......Treba li znati sve ove formule?

 7. Nostrifikacija diplome

  Pozdrav. E ovako. Ja sam ti takodje u postupku nostrifikacije diplome u Hrvatskoj. Inače sam diplomirao u Banjoj Luci. Mogu ti ispričati sve do trenutka dokog sam ja trenutno dogurao. Naime, zahtjev za priznavanje sam podnio u novembru prošle godine. Kako samo zahtjev nije bio kompletan, morao sam dostaviti plan i program studija medicine sa svog faxa, tako da sam u decembru kompletirao dokumentaciju i od tog trenutka je počela nostrifikacija. Čekao sam punih 6 mjeseci i tek mi je sredinom juna ove godine stiglo riješenje od Komore u kom je stajalo da moram položiti 6 ispita razlike (ORL. Očne, Fizika, Biologija, Onkologija i Psihološka medicina) da bi mi priznali diplomu. Ti onda odaberes fakultet na kom ćeš to polagati. Ja polažem u Zagrebu i zadovaljan sam za sada, položio sam 3 i imam još 3 za položiti. Uglavnom se sve svodi na formalnost ali se mora učiti. Neke katedre doduše smaraju, traže da im donosiš plan i program pa da oni opet reevaluiraju (fizika), druge profesore pak ne možeš uganjati da si živ (ORL npr), no sve u svemu većina je relativno korektna, govorim za Zagreb naravno, imaš još opcije Osijek, Rijeka i Split pa šta ti je praktičnije. Što se tiče troškova, sama prijava u HLK je 1000 kuna. Ja sam morao prevoditi sa srpskog (ćirilice) sve na hrvatski (latinicu) ( diploma i dodatak 1300 kuna kod sudskog tumača za srpski u Zagrebu) pa mi je to bio dodatni trošak (s tim da sam prijevod (sa ćir. na lat.) plana i programa platio samo 100km u BL jer mi je jedna agencija izašla u susret, inače bi koštalo boga oca) U BIH se ne može prevoditi sa srpskog na hrvatski jer su oba jezika konstitucionalna već samo sa ćirilice na latinicu, u Hrvatskoj se pak može....Polaganje razlike ispita se plaća 2000 kuna (po ispitu!!!), tako da ja imam 12000 kuna (više od 3000 maraka) za uplatiti. Jako je to skupo, ali šta ćeš. Pripravnički bi terbalo odraditi, traje 5 mjeseci i plaćen je mada su meni u Komori rekli da mogu poslati zahtjev u Ministarstvo da mi vrednuju Klinički staž sa mog fakulteta no ne da mi prolaziti kroz dodate birokratske procedure, a ko zna koliko bi to i trajalo i koštalo, tako da planiram odraditi cijeli staž, ali možeš tražiti da ti priznaju, pa bi možda morao odraditi tek dio staža a ne cio. U svakom slučaju ako planiraš u Hrvatsku, naoružaj se strpljenjem i novcem, jer sve traju dugo i košta. Da nemam rodbine u Zagrebu ja ne bih ni pokušavao, vjeruj mi.
 8. Ocne i ORL - kupujem

  Kupujem kopije ili originale knjiga iz ORL i Oftalmologije za ispit na MF u Zagrebu.
 9. Da li netko eventualno zna ispitne rokove za ispit iz Oftalmologije?

 10. Ne mogu otvoriti ni jedan dokument ovdje na perpetuumu...........moze pomoc?

  1. Pokaži prethodne komentare  6 više
  2. ~Sentinel~
  3. ngu357

   ngu357

   Puno hvala! Sada sve funkcionira. :)

  4. MajaTkalčević

   MajaTkalčević

   i mene isto to muči, kaže da ne mogu preko svog računa otvorit neke dokumente

 11. Skripte iz ORL i Očnih?....Ako neko ima cijenio bih kada bi mi poslao.

 12. Polaganje razlike ispita na Med. fakultetu u Zagrebu. Ako neko ima kakve info neka javi....:)