drsandrabalog

+Members
 • Content count

  23
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

1 sljedbenik

O drsandrabalog

 • Rank
  brucoš
 • Rođendan 10.06.1967

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Vukovar
 • Interesi
  obiteljska medicina
 • Sveučilište
  MEF Osijek
 • Godina studiranja
  Finished

Nedavni posjetitelji profila

638 pregleda profila
 1. Alternativna Medicina

  Što god pomaže, ali zaista pomaže u izliječenju treba koristiti, ma kako da se zvalo.
 2. Hrvati su najdeblji u Europi

  Ja sam dio toga 89 kg.
 3. Kolike Su Plaæe Doktorima?

  Domski liječnik 8300 kn.
 4. Koji antibiotik nakon ugriza psa?

  Ako osoba nije alergična, prvo dajem klavocin 1g. Ako ne pomaže dajem Zinnat 500 mg.
 5. Alkohol I Alkoholizam

  Shvatila sam da liječimo alkoholičare kako bi oni mogli još bolje, duže i više piti i sve oko sebe ugnjetavati- radnu, socijalnu i obiteljsku sredinu.
 6. kašalj

  Radim od 1992. i dan danas ne mogu izliječiti kašalj. Jako, jako je teško liječiti kašalj. Ponekad uspijem, no većinom ne.
 7. Kredibilitet lijeènika

  Nikada nisam željela biti debela pa ipak imam 98 kg, i zbog toga se ne smatram lošom osobom ili liječnicom. Kad liječiš ljude tvoje je da kažeš što treba napraviti, a da li će se pacijent toga pridržavati ili ne...? Kažnjavanje debelih ljudi doista nije rješenje. Vrlo teško je omršaviti, a vrlo lagano se udebljati, pogotovo zbog sjedalačkog načina života. Kad počneš stariti kile se gomilaju, posao-kuća, i niti se ne okreneš, a ono 30 kg više na tebi...ha ha
 8. Najdoktor.com

  Uvijek sam sebe zamišljala kao dobru i ljubaznu doktoricu, i kako ću se naći i ja na stranici Naj.doctor.com. Ma ništa od toga. Pacijenti su okrutni. Uzalud što dajem sebe, uzalud što ja mislim kako sam baš ja super i dobra. Haha.
 9. Vojna medicina

  Ja sam od malena željela biti vojni doktor, i bila sam 20 godina. Napustila sam vojsku nakon 20 godina-bez specijalizacije, bez stana, bez ikakvih privilegija, nakon godina i godina odricanja, i terena. NO vjerujem da su se u MORH-u stvari promijenile i da će biti bolje.Samo naprijed.
 10. Infarkt miokarda

  Mislim da je važnije prepoznati infarkt miokarda u praksi. Često puta su simptomi IM vrlo neobični. Primjer. stariji muškarac, pušač, dugogodišnji liječeni hipertoničar, sa više uobičajenih dg za stariju populaciju, žali se na bol u želučanoj regiji, uz mučninu i povraćanje te grčeve u želucu. Doznajem da je umro od dijafragmalnog IM, 4. dan od pojave simptoma. Liječen IPP-om, controloc. Nije moj pacijent-nije meni umro.
 11. Vidjeti i podnjeti bol

  S vremenom čovjek sazrije u smislu odrastanja i spoznaje da si liječnica i da trebaš postaviti radnu dijagnozu i izliječiti pacijenta. Bol, krv, užasne stvari dio su ružnije strane medicine, ali zato smo liječnici, da pomognemo, ako znamo i možemo. Na mrtvima - obdukcija, smo se naučili da bi prenijeli na žive. Tako mora biti. Svaki liječnik se prema osobnom nahođenju usmjerava prema grani medicine koja mu najviše leži i postaje ekspert baš u tom području. Razvijamo se s godinama jer stječemo iskustva u praksi koje nam knjige ne mogu dati.
 12. Test na EOZINOFILIJU - help

  Povišeni eozinofili u DKS i brisu nosa ukazuju na alergiju. Napravi se ukupan i specifičan IgE, alergološko testiranje na alimentarne alergene i inhalacione alergene, spirometrija.
 13. Šivanja u HMP, DA ili NE?

  Obožavam šivanje rana. Znači, liječnica sam na selu. Ambulanta je udaljena od bolnice 14 km. Sve što mogu, ali i smijem šivam. Ne donosi puno novaca taj DTP, mislim svega 15kn, a i puno vremena zahtijeva, međutim kako volim šivanje, uvijek šivam. No, vrlo je važno procijeniti što se može i smije šivati, a što ne.
 14. Sažetek hrvatskog zdravstva..osobni pogled

  Nisam otišla raditi van jer smatram da ne bih mogla sa 50 godina mijenjati svoj život i jer sam na tri doze inzulina. Radim kao liječnica obiteljske medicine no nemam specijalizaciju iz obiteljske medicine. Također nisam mogla dobiti posao u mom kraju - Vukovar, Vinkovci te sam se zaposlila 150 km dalje u DZ Nova Gradiška. Preko tjedna sam podstanar gdje radim, a vikendom i za vrijeme godišnjeg odmora idem kući. Tako već godinama. Plaća mi je (na ruke) 8300kn. Volim svoj posao. Volim liječiti ljude. Zadovoljna sam sa svojim životom unatoč svojim bolestima i ostalim okolnostima. Nisam mogla bolje, i vjerojatno tako mora biti, pa više i ne razmišljam o ružnim stvarima, i kako sam neuspješna u životu. Radim posao koji obožavam, imam kuću, obitelj, kućne ljubimce, auto. Jedino što ne putujem po svijetu kako sam nekad kao mlađa zamišljala, i nemam kućnu pomoćnicu, ali svejedno sam zadovoljna s onim što imam i što sam postigla.
 15. Je li OK pustiti kolegu preko reda?

  Ako tim postupkom ne ugrožavam u tom trenutku ničiji život, odnosno nema nikoga hitnoga u čekaonici, naravno da ću primiti kolegu ili kolegicu liječnika preko reda, ali i patronažnu sestru, sestru iz kućne njege, i sve ostale medicinare, npr. magistricu iz ljekarne. Pa Bože moj, to je potpuno pravilno i u redu.