PlasmaScale

+Members
 • Content count

  12
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

1 sljedbenik

O PlasmaScale

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Male
 • Godina studiranja
 1. Maturanti generacije 2016/2017

  Ja 9. Vidimo se onda na upisima.
 2. Maturanti generacije 2017/2018

  U Laboru ima jako puno nepotrebnih stvari koje su bitne samo za one koje idu na natjecanja. Radio sam i po Laboru i po Paaru te moram reći da iz Labora nije vrijedno raditi jer sve nekako šturo objašnjeno i teško shvatljivo.
 3. Maturanti generacije 2017/2018

  Ako je kome potrebno prodajem udžbenike (sve 4 godine) Paar fizika ,PROFIL kemija (i zbirke) te biologija "Od molekule do organizma", Springer "Živi svijet 3" i Školska knjiga "Genetika i Evolucija".
 4. Maturanti generacije 2016/2017

  Koji spoj ima najviše vrelište? Bio je ponuđen i jedan alkoksid pa automatski on ima najviše vrelište jer je ionski spoj. Za galvanski članak su bili navedini kositar i aluminij (sa redukcijskim potencijalima naravno). Bila je i primjena Le Chatelierovog načela na nekoj egzotermnog reakciji i tražilo se kada će se ravnoteža pomaknuti udesno. Točan odgovor je bio dodatkom spoj koji reagira sa jednim od produkata. Zatim koji su kemijski element i simbol točno napisani: Radon (Ra), Talij (Te), Rodij (Rh)... Monomer većine enzima je: amimokiselina. Obligatory: izračunati pOH. I nadopunio sam onaj dokument s pitanjima iz biologije Fizika: Lopticu mase 100 g udarili smo reketom tako da je za 0,1 s dobila brzinu od 144 km/h. Kojom silom smo ju udarili? Graf ovisnosti struje i napona. Trebalo je izračunati otpornost, a jos je zadani bio presjek i duljina vodiča. Graf ovisnosti sile između dva vodiča i udaljenosti. Strujni krug gdje su dva otpornika (R2 i R3) od 2 kΩ spojena paralelno sa otpornikom (R1) od 200 Ω. Bila je ponuđena elektromotorni napon od 12 V i tražila se jakost struje koje prolazi kroz R2 otpornik. Što je točno za idealni transformator? Da magnetski tok u zavojnicama isti, da je jaost struje proporcionalna navojima primara, da se sastroji od zavojnice i kondenzatora... Tijelo volumena 9500 g/cm3 ima prividnu težinu u vodi koja iznosi 95 N. Kolika je gustoća tog tijela. Što je točno za intenzitet zvuka. bio_nadopuna.txt
 5. Maturanti generacije 2016/2017

  Zna možda netko kada će biti rezultati?
 6. Kolega, Pomozi!

  Piše da se gibaju stalnom akceleracijom a u naznačenom smjeru, stoga se definitivno radi o pozitivnoj akceleraciji.
 7. Kolega, Pomozi!

  Zamisli da je inercijska sila u ovom akceleriranom sustavu zapravo sila teže. Iz iskustva znaš da će se balon napunjen helijem gibati suprotno sili teže. S time da inercijska sila u ovom primjeru ima smjer ulijevo, balon će me imati otklon prema desno za vrijeme trajanja akceleracije. Mislim da je razlog te pojave zapravo da je tlak u stražnjem dijelu kolica veći (opet zbog inercijske sile), nego u prednjem dijelu, no nisam si još ponovio hidrodinamiku.
 8. Maturanti generacije 2016/2017

  Koliko se mislite pripremati za maturu iz hrvatskog? Bio, fiz, mat i kem mi neće biti problem jer sam gotovo svake godine išao na natjecanja iz tih predmeta, ali hrvatski...
 9. Predstavljanje

  Pozdrav! Maturant sam Prve gimnazije Varaždin, a sljedeće godine planiram upisati Medicinski fakultet u Zagrebu. Prijatelj mi je pokazao ovaj forum i mislim da će mi biti jako koristan u pripremama.