Gello

+Members
 • Content count

  4
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

O Gello

 • Rank
  gdje sam?

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Novi Sad
 • Sveučilište
  Univerzitet Novi Sad
 • Godina studiranja
  3rd year

Nedavni posjetitelji profila

264 pregleda profila
 1. problemi u pocetku

  Samo malo istražuj teme na forumima čiji su tvorci administratori ili ljudi s malo većim stažom na ovoj stranici, sigurna sam da ćeš pronaći mnogo korisnih stvari. Ako zaškripi, tu smo.
 2. Mogu ti reći za primjer studiranja u Srbiji, točnije Novom Sadu. Situacija ovisi o tome kako se nacionalno izjašnjavaš. Ukoliko si Hrvat/ica, imaš mogućnost studiranja isključivo na engleskom jeziku što se, naravno, plaća (mislim oko 3600 eura, nisam najsigurnija). Kako je nastava organizirana, ne znam, ali mislim da možeš neke stvari doznati na stranici MFNS-a (http://www.mf.uns.ac.rs/en/applicationprocedure.php). E sad, ukoliko se izjašnjavaš kao Srbin ili Srpkinja procedura je malčice drugačija. Imaš mogućnost upada na budžet (na teret Republike Srbije), dakle ne plaćaš ispite, godinu (osim upisa, indeksa i tako nekih stvari vezanih za papirologiju). Tzv. nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i to isključivo iz Vukovara, Vinkovaca, Osijeka i okoline mogu aplicirati za upis na MFNS preko ''Zajedničkog veća opština Vukovar''. To su afirmativne mjere po kojima fakultet u NS-u osigura 2-3 mjesta za rome, nacionalne manjine (Vukovar, Temišvar) te osobe s invaliditetom. Ukoliko želiš više informacija o tome, odeš u Vukovar kod njih i raspitaš se o tome. Ugodan ti dan želim P.S. Ovo u vezi odnosa prema Hrvatima - to je medicinski fakultet. Mislim da Hipokratova zakletva nužno nalaže pružanje pomoći svima, bez obzira na rasu, vjeru, nacionalnost, spol... Ne studiraju tamo samo Hrvati od stranaca. Ima i Egipćana, Somalijaca, Afganistanaca, Grka, Amerikanaca, Kolumbijaca, Sirijaca, da ne nabrajam dalje. Svi smo budući kolege, a tako se i ponašamo jedni prema drugima.
 3. Predstavljanje

  Pozdrav kolege! Student sam treće godine medicine u Novom Sadu. Do ovog site-a sam došla sasvim slučajno u neobaveznom razgovoru s asistentom na katedri za Histologiju. Rekao je kako ovde mogu naći zaista korisne informacije, i bio je upravu. Htela bih specijalizirati psihijatriju, no sve u svoje vreme. Nadam se da mi iskustva starijih kolega ovde pomoći u ''preživljavanju'' ove treće godine i da ću biti u prilici isto tako nekome i pomoći. Puno sreće i uspeha vam svima želim u novoj akademskoj godini!