JosipaLešo

+Members
 • Content count

  60
 • Pridružen

 • Zadnje posjećeno

1 sljedbenik

O JosipaLešo

 • Rank
  brucoš

Profile Information

 • Spol
  Female
 • Lokacija
  Dubrovnik
 • Interesi
  Propala brucošica. Državna matura = repeat
 • Godina studiranja
  Finished

Nedavni posjetitelji profila

797 pregleda profila
 1. Maturanti generacije 2017/2018

  Od jedne cure sam slučajno sam dobila novo izdanje, a na forumu sam našla i staro. Staro ti ima po 800 zadataka iz svakog predmeta, i stvarno su super ta pitanja, posebno iz kemije i fizike. Ono cega ti nema u starom, a ima u novom su racunski zadatci. Stari ima vise teorijskij pitanja u kojima se kriju neke iznimke ili pravila koja jednostavno moras znati. Ali opet sve to prodea u prirpremi za maturu. A to za godinu izdanja ne znam, ali znam da stari prirucnik nije imao uopce primjere prijemnog, dok je novi imao prijemni iz 2005., 2008. I 2011.
 2. Maturanti generacije 2017/2018

  Cekaj kakva je to sad fora s tim probnim prijemnim u 10.mjesecu? Kako mozes ista pisati bez organske kemije, moderne fizike i genetike koja se uci tek u 4.srednje?
 3. Maturanti generacije 2017/2018

  A jesam hahah Nema na čemu, znam da savjeti drugih ljudi puno puno pomažu, tako da ako imaš ikakvih pitanja slobodno pitaj u inbox. Posložit će se, pa čak i ako ne bude kako smo svi planirali .. sve se događa s razlogom
 4. Maturanti generacije 2017/2018

  Potpisujem. A kada se uhodas u formule iz fizike skontas kako je lako izvesti vise forumla iz jedne osnovne, u tome i jest poanta onih triki zadataka, sve je to povezivanje jer, npr. ne možeš odvojiti elektricitet od elektromagnetizma. Kemija je, po meni, malo druga priča, ali te forumle zaista zapamtis ako ih konstantno koristis. Pa ja sam napravila upravo to, rjesavala i nervirala se zbog pitanja koje nisam znala, očekivala potpuno drugačije koncipiran prijemni, a dobila sam drugačiju verziju državne mature. Tako da ne opterećuj se tim priručnikom, ali pošto ga imaš skeniranog na forumu ništa te ne košta da ga barem malo pogledaš. Opet kažem, nemoj slijepo slušati što svi drugi govore, vidi što ti misliš da ti je najbolje.
 5. Maturanti generacije 2017/2018

  To je Medicinska naklada. I ta je zbirka dosta dosta zastarila. Zadatci vise nisu ni priblizno slicni. Govorim ovo jer sam ove godine pisala prijemni. Fizika je jako slicna maturi samo sto je ove godine bilo puno moderne fizike i elektromagnetizma. Mislim da plava zbirka vise ne moze ni posluziti kao primjer zadataka jer se potpuno razlikuju. Kemija je puna racunanja i organske, jedino je biologija ostala kolilo-toliko slicna.
 6. Maturanti generacije 2017/2018

  Uglavnom imam pitanje za starije maturante koji su išli na pripreme u trinoma za prijemni. Rzmišljam se između ovog programa od 90 sati ( cjelovite pripreme na kojima se ponavlja teorija) i ove pripreme od 36 sati ( razlikovni, ne ponavlja se teorija) . Ove od 90 sati mi se činesuper zbog ponavljanja gradiva, ali mislim da je 7 sati dnevno malo preužasno, obzirom da se to sve odvija u tjednu prije prijemnog i sigrno ti bude dosta svega i onda još ideš pisati prijemi.. ili ipak nije tako ? Ako neko ima iskustva može li ih molim vas podjeliti? ? A što se tice onih priča da zbog tih priprema budemo motivirani i dođemo prespremni na prijemni, mislim da to možete baciti u vjetar jer je svima dosta života poslje mature, a ne još taj prijemni .
 7. Maturanti generacije 2017/2018

  Pozdrav svima, ponovno se priključujem grupi maturanata. Ovu godinu pauziram jer nisam uspjela upisati mef ove godine. Vidim da stari maturanti pišu svoja iskustva o pripremama, pa cu vam i ja nabaciti nesto moje. Dosta ih piše da vam pripreme ne trebaju ako ste bili odlikaši. Ali vjerujte mi to ovisi o puno faktora. Naprimjer, ja sam iz Dubrovnika, i naša gimmnazija je totalni bullshit naspram Zagrebačkih škola. Nemamo adekvatne uvjete za nastavu, posebice kemiju ili fiziku, a o profesorima i da ne govorim. Nemamo nikakve pripreme niti ponavjanja tokom godine i jednostavno je to sve katastrofa. O predzanju i da ne govorim.. Tako da vam u tom slučaju trebaju pripreme. Ja ih, unatoč ovome što sam navela, nisam upisla jer sam vjerovala da je to sve bacanje para, ali sada vidim da 85% nije. Svi moji prijatelji koji su išli na pripreme ( i to većina na trinom) je upisla medicinu, ja nisam jer sam se sama pripremala. Vidjela sam trinomove skripte i stvarno sam bila oduševljena njima. Gradivo nije šturo sažeto, nego je navedeno sve bitno na jako jednostavan način. Dosta stvari dolazi na maturi. Sigurno je da najviše sve ovo ovisi o vama, ako ćete se zajebavati tokom godine i učiti s mišlju " znam ja to, ne trebaju mi pripreme" (kao naprimjer ja) možda vam se posreći i upišete, a možda pojedete govno, opametite se i shvatite da nije baš tako crno -bijelo i odlučite ponavjati iduću godinu ( ako je suđeno upisat ćemo) . U svakom slučaju, sretno vam! Slušajte samo sebe i nikoga više. Ako i pogriješite nećete žaliti jer je to bila samo vaša odluka i ničija više !!!! Nebih vam bila u koži, učenje za maturu i za školu. Najgore i najbolje razdoblje srednje. Ko može izdržat će, ko ne može poćet će pušiti cigare i preživjeti haha ;))))
 8. Maturanti generacije 2017/2018

  PRODAJEM FIZIKA U 24 LEKCIJE. CIJENA 90KN. Ako je tko zainteresiran neka se javi u inbox
 9. Maturanti generacije 2016/2017

  Ekipa, zna li iko kakva je šema sa studentskim pravima ako paziras godinu nakon srednje? Znaci li to da svake iduce godine trebas placati odredenu svotu ?
 10. Maturanti generacije 2016/2017

  Bilo je kao sto otpusta beta minus
 11. Maturanti generacije 2016/2017

  Fizika 1. Sto je tocno o De Borglijevoj valnoj duljini 2. Sto pripada elektromagnetskim valovima : ultrazvuk, mikrovalovi,zvuk, alfa zrake, beta 3.u Utrujnom krugu su 3 otpornika, R1 i R2 spojeni paralelno R3 nije. Napon je 12V , zadani otpori R1 i R3. Pitanje je bilo kolika struja prolazi kroj R2. 4. Ponudeni razni grafovi o ovisnosti sile o udaljenosti 5. Klasican zadatak da izracunamo ogibni kut. Zadana je konstanta resetke, red spektra i valna duljina 5. Sa F-S grafa izracunati ukupan rad. 6. Intenzitet svuka je Io. Ugl. Polumjer 1 je iznosio 300% od plumjera 2 i trebalo je izraziti I2 preko Io ako me kontate. 7. Covjek skoci s visine 5 m i zaustavi se 2m ispod vode. Kolika je sila koja ga je zaustavila 8. Kolika mora biti covjekova udaljenost od planeta polumjera 6000km da bi mu se tezina smanjila za pola? To je sve cega se za sada sjecam iz fizike
 12. Maturanti generacije 2016/2017

  Bilo je nesto s fekalijama
 13. Maturanti generacije 2016/2017

  Ajde kad dodu rezultati napisete. Paranoja me hvata kad udem na onu stranicu postani student ..
 14. Maturanti generacije 2016/2017

  Ma kako ako je neko gore napisao da su prosle godine objavili oko 4ipo.
 15. Maturanti generacije 2016/2017

  Pa sto bi vise?